lauantai 26. lokakuuta 2019

Tonttu leipoo


Pitihän minun tonttupojille tehdä tyttökaverikin, eikä tonttujen teko lopu tähänkään.

Yksi iso tonttu ei ole leiponut pullaa pariin vuoteen, mutta viime yönä iski niin kova korvapuustinhimo, että pakko oli puolilta öin ruveta leipomaan. Tuli vaan niin rumia , ettei kehtaa näyttää kuin pussissa olevia =)

Pitäis näköjään leipoa useammin, että pysyis taito hyppysissä. Olin jo kaulinnut, levittänyt voin ja käärinyt rullalle, kun tytär kysyi että eikös niihin tule kanelia ollenkaan. Eihän siinä auttanut kuin aloittaa alusta. Kyllä korvapuustissa pitää kanelia ja sokeria olla.

Onkohan dementtia tulossa kun alkaa niin unohtelemaan =) Onneksi tytär käy joka toinen viikonloppu vierailulla katsomassa että äiti on kunnossa. Niin rakas minulle tämä tytär.


Voisilmäpullista tuli niin kauniita, että niitä kehtaa esitelläkin. Onneksi ovat vieläpä hyvän makuisiakin ;)


Ensimmäiset "kylänpoikien" sukat valmiina. Koska pyyntönä ei ollut muuta, kuin että ovat lämpimät, niin käytin jämälankoja. 45 numeroisiin ei ihan vajaa 7-veljeksen kerä riitä, joten laitoin toista jämäkerää lisäksi. Eiköhän nuo kelvanne. Ihan vaan perussukkaa pilkkimiehelle.


Voitin Viltsumarin Inspiration blogin syyskuun arvonnassa kauniit sulkariipuksen  ja rannekorun. Koska ajattelin että sulkariipusta en arvaa kotona pitää kissojen takia (repivät sen kuitenkin), niin laitan sen tyttären joulukalenteriin. Rannekorun pidän ihan itse. Tytär on jo 27 v. mutta täytyyhän "lapsella" joulukalenteri olla. Kiitos Viltsulle koruista.

 Hohhoijaa, kylläpä tuo aika rientää nopsaa. Poikanikin täyttää ensi vuonna 50 v. Minun pieni poikani, miten se on mahdollista ;D

33 kommenttia:

  1. ;) herkullisen näköisiä pullia ovat korvapuustit ja voisilmäpullat.
    Maku aina ratkaisee---
    voi elä välitä mullakin on tapahtunut etten piirakkaan muistanu leivinjauhetta,ei auttanut kuin kaapia pelliltä takas kuppiin,onneksi en ennättänyt laittaa marjoja päälle:))tais tulla muuten elämäni paras piirakka,heh´´´´
    Ihana tonttu-tyttö:)
    JA onnea arvonta-voitosta!,kauniit korut voitit!
    Tottakait joulukalenteri:)))mullakin on kuvakalenteri...
    Ihanat "kylänpoikien-sukat",nuo varret ihanan pitkät:))
    sanos muuta lapset menevät kohti iän-puolesta ohitte;))Meidän suloiset poikaviikarit:)))
    Oikein ihanaa viikonloppua,Sinulle ja tyttärellesi!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis varmaan leipoa useammin että olis semmoinen "näppituntuma" juttuun ;)
      Tytär lupasi laittaa minulle ja kissoille yhteisen joulukalenterin, mukavaa.

      Poista
  2. Tyylikkäät sukat, pitävät mielen hyvänä ja varpaat lämpimänä. Veikeä tonttutyttö, aitoa Suden laatua! Pullasi tuoksuu meille asti... Kotona leivotut on niitä ihan parhaita, älä yhtään epäile ulkonäköä, maku ratkaisee. Kauniita ovat myös pussissa olevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sillä väliä minkä näköisiä pullia kun ei niitä ole tarkoituskaan vieraille tarjoilla =D

      Poista
  3. Tonttuleipoi täälläkin pullaa, mutta joku hiivatti varasti ne jäisinä pakastimesta???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei pullat ehdi pakastimeen kun ne vaan jonnekin katoavat =)

      Poista
  4. Ihan loistavat perussukat! Puikkojen pitäisi viuhua täälläkin! Saanko yhden pullan, kiitos! Vaan ei, kun sateeseen ja kohti kauppaa... Mukavaa lauantaita!
    Onnittelut arpajaisvoitosta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat vaikka kaksi pullaa jos tänne osut käymään ;D

      Poista
  5. Minä ajattelin huomenna leipoa pikkupullia ja rahkapullia...kääk! En muista, että olenko koskaan tehnyt rahkapullia.
    Suloinen tonttutyttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkapulla ja mustikkapiirakka, sen parempia ei olekkaan.

      Poista
  6. Pullat on kyllä herkullisen näkösiä, tuoksuu tänne asti. Ei se mitään haittaa vaikka ei niin säännöllisä oliskaan, maku on parempi.
    Leivoin eilen "sämpylöitä", enkä viitsinyt leipoa vaan kaadoin taikina pellille ja tasottelin. Ihan tulee syötyä kaikki, vaikka niissä ei ole yhtään näköä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais olla aika ytyä mun pullantuoksut kun naapurille jouduttiin soittaan ambulanssi keskellä yötä ja nyt päivällä uudestaan. Taisi iskeä niin kova pullanhimo että ihan sydämestä otti. Onneksi kuulin kun huusi apua.

      Poista
  7. Kyllä pullat, eli korvapuustit on vaan maailman parhainta. Ei sitä ilman voi olla. Mutta kun ei osaa leipoa, on ostettava. Mikä taitaja sinä leipurinakin olet. Ja onni sen kun vaan on myötä, kun arpaonni potkii usein. Hyvä sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi kehno leipuri ja vielä kehnompi ruoanlaittaja. Vaan lämmintä pullaa ja kylmää maitoa on joskus saatava =)

      Poista
  8. Minunkin vanhin poikani täyttää ihan kohta 42 v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se on mahdollista kun itsekkin ollaan vasta 50v. =D

      Poista
  9. Hyvältä näyttää kaikki tekemäsi, varmasti on pilkkijä mielissään sukista.

    VastaaPoista
  10. Kauniin kissataulun olet maalannut ja hyvä, että maalaat edelleen :) Tuntuu jotenkin mahdottomalta, kun lapset alkavat olla siinä iässä, jonka muistaa itse niin hyvin, että tuntui jo että vanhenee. Onnea pojalle ja äidille sekä tyttärelle.

    Laitoit viime vuonna niin ihanan tontun ja tulin antaneeksi sen tyttärelle, että voisin tilata kaksi samanlaista, jos ehdit. Laitathan sähköpostia sopiiko jne. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy käydä maalaamassa että on edes jonkinlaista sosiaalista elämää. Muuten jumittuu tänne kämppään.
      Tottakai teen sinulle tonttuja. Laitan sähköpostia.

      Poista
    2. En löytänyt enää sinun maili-osoitetta. Laitatko minulle viestiä sudemi@luukku.com niin sovitaan tonttu-asiasta :)

      Poista
  11. Nam...pullaa.Kiva, että tonttupojat saivat uuden kaverin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei pullat ehtineet homehtua, kaikki on syöty kahteen pekkaan =)

      Poista
  12. Kiva ja hauska tuo tonttutyttö. Niitä varmaan pitäis olla yhtä monta kuin poikiakin:) Että niin kova leipomus innostus,että yöllä:):) No,ei ka sen väliä mihin vuorokauden aikaan leipoo. Komiat ovat kyläpoikien sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen pirteimmilläni yö-aikaan. Sen siitä saa kun on työ-elämässä ollut melkein koko ajan yötöissä, rytmi pysyy samana vielä eläkkeelläkin.

      Poista
  13. Suloinen tonttutyttö ja mitä namupullaa. Sinulla on taito luoda suorasta langasta upeita asioita. Kyllähän joulukalenterit ovat kivoja. Aiemmin mulla oli blogissa kalenterivaihtoa, mutta koska kateus iski jollekin liikaa, meni "maku". Nyt vaihdoimme tv.ssa kalenterit ja lisäksi mulla on ollut joskus kosmetiikkakalenteri. Viime vuonna oli ihana Ruohonjuuren minulle itsetekemä kalenteri. En kasva isoksi koskaan.

    Sinulle ja kisuille mukavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tänä vuonna lähtenyt mukaan mihinkään kalenterivaihtoon. Riittää kun teen tyttärelle ja hän minulle =)

      Poista
  14. Soma tonttutyttö! Pullissa on onneksi pääasia se maku, eikä ulkonäkö. Komeat villasukat! Kyllä se on tosiaan ihmeellistä, kuinka lapset vahenee. Ysikymppinen tuttavani sanoi joskus seitsemänkymppisestä pojastaan, että se on melkein yhtä vanha kuin hänkin. Niinpä kai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kun olin hakemassa tytärtä laitokselta ja poikani tuli katsomaan siskoaan, niin huonetoverit olivat ihmetelleet että onpa minulla nuori mies =D Sen siitä saa kun toisen tekee 17 vuotiaana ja toisen melkein 40 vuotiaana =D =D

      Poista
  15. Onpa kiva tyttötonttu.
    Minusta olisi niin kiva kun osaisin tehdä käsitöitä, mutta en osaa. Koko meidän suvun naiset osaa, paitsi en minä, miten se on voinut mennä niin. Huoh!
    Hyvänen aika miten sinä siihen aikaan aloit pullaa tekemään. Minua ei olisi kyllä millään saanut siihen aikaan leipomaan. Ja vielä ihan pyöreitä voisilmä pullia.
    Onnea vaan voitostasi. Minulla ei oikein tuota arpa onnea ole. Kerran olen voittanut pellavaisen mekon, ehkä siinä on minulle loppuiäksi voittoa.
    Komeat villasukatkin olet tehnyt, kyllä varmasti kelpaa pilkkijälle.
    Mukavaa keskiviikko alkuiltaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asun varmaan väärällä puolella maapalloa, koska olen yöllä pirteimmilläni. ;D Voisin tehdä silloin vaikka suursiivouksen, jos en pelkäisi häiritseväni naapureita. Päivällä kyllä uni maittaa, joka päivä 3-4 tunnin päikkärit =)
      Ei kaikkien tarvitse kaikkea osata. Minä tykkään käsitöistä, mutta keittiöhommissa olen täysin tumpelo. Osaan kuitenkin lämmittää kaupan einesruokia ihan hyvin mikrossa. Miehet meillä on aikanaan ruoan tehneet kun ovat olleet siinä parempia. Nyt on kotiruokaa vain silloin kun tytär tulee käymään =)

      Poista
  16. Onpa teillä söpö nuori tonttupari nyt sitten joulun vietossa. Kävin viimeksi katsomassa täällä blogissasi sen tomeran tonttupojan ja aika tomera se olikin kun on jo nyt tyttökaverin löytänyt ;) Menneiltä jouluilta muistan sellaisen joulukalenterin että tonttu tekee kepposiaan yöllä ja lapset saavat aamulla ihmetellä mitä se tonttu on keksinyt. Esim. tuonut pullaa, levittänyt vessapaperirullan ympäri kämppää, hukannut karkkeja ja pikkuleipiä ihan mihin sattuu... Nyt kun teillä on kaksi tonttua niin taitaa tulla aika vilkas joulunodotus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkaa olla niin paljon joulutavaraa, että hyvä jos itse mahdun sekaan =) Kaikki on säästetty, jopa pojan (nyt 49v) pienenä tekemät koristeet.
      Lasteni ollessa pieniä meillä toi tonttu aina jouluaatto-aamuna pienen paketin portaille, yleensä jotain tekemistä, värityskirja, palapeli y.m. Pojan mummo oli hyvin uskonnollinen ja eräänä jouluna poika tuli innoissaan sisälle: " Äiti, Äiti, kato, Jumalan lahja". Siitä lähtien se olikin "Jumalan lahja". =D

      Poista