lauantai 19. lokakuuta 2019

Sockisukkaa


Olen tykännyt Sockin raitalangoista joissa väriraidat menee epäsäännöllisesti. Tämä kerä oli pettymys, raidat tasapaksut ja ennalta arvattavissa.  Tästä oli sitten "ihan pakko" tehdä raitoja kohdistaen. Onnistuinkin hyvin kun kerin osan kerän sisältä samaan paikkaa mista väri alkoi kerän ulkopuolelta. Tumman harmaat osat on 7-veljestä kun en ollut varma kerän riittävyydestä, olisi  riittänyt.  Ei kovin kivat, mutta jospa Joulupukki ne konttiinsa huolisi.

Matkahuolto-tätinä toimiessani ystävystyin silloisiin koulupoikiin niin että meistä tuli kavereita. Olen niin otettu kun nyt nämä nuoriksi miehiksi kasvaneet pojat ottavat itse yhteyttä ja kysyvät tekisinkö heille sukkia. "Värillä ei väliä kunhan ovat lämpimät" on toivomuksena. Kyllähän Mh-täti tekee ja oikein mielellään. Käytän varastoistani löytyviä sukkalankoja , joten voin myydä ihan kohtuu hinnalla heille. Minä saan lankavarastojani pienemmäksi, rahaa jouluherkkuihin ja pojat saavat varpaansa lämpimiksi, kaikki hyötyvät. =D

21 kommenttia:

  1. Olen huomannut saman noissa raitalangoissa. Muistatko ne, jotka kudoin reilu vuosi sitten Kreikassa? Niissä en kohdistanut raitoja ja se oli viimeinen kerta, kun teen niin. Kaikki eivät asiasta välitä, mutta itse haluan raidat kohdilleen. Olen testannut Sockeilla, että jos varsi on n. 15cm ja sukan koko 38-39, niin yksi kerä riittää. Huomasin senkin, että kerivät kerät niin, että puolivälin erottaa.
    Eikös ole ihanaa, kun pojatkin tykkäävät villasukista? Saat olla heille tarpeellinen. Hieno homma!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tykkään kun raidat menee miten sattuu. Semmoisia on kivempi neuloa, eikä raaski lopettaa, kun tarvitsee aina katsoa millainen raita tulee seuraavaksi. ;D

      Poista
  2. Hienothan nuo sukat ovat! Tukkään noista väreistä. Aika vähän olen kuitenkin ostanut raitalankoja, tai on mulla tuossa jokunen kerä niitäkin. Näky olevan Multiraita ja Polarikseen tässä ihastuin ja laitan sitten yksiväristä sekaan raidaksi. Koska Polariksesta tulee aika sekalainen ilman raitoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Novitan raitalangat ovatkin ihan älyttömissä hinnoissa, mutta tämä Socki-lanka on edullista raidallisenakin.

      Poista
  3. Pojille sukkia, ihanaa <3 Olet sinä kyllä aivan ihana ihminen Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi pojat tajuaa pitää villasukkia eivätkä kulje pakkasella nilkat paljaina niinkuin tytöt nykyään. Onneksi se napa paljaan pakkasella meni jo pois muodista. Minun nuoruudessani kuljettin vain kaula ja pää paljaana vaikka olis ollut kuinka kova pakkanen. =D

      Poista
  4. Sukista tuli kivan näköiset. Jos ei noita pukki konttiinsa huoli, niin ei vika ainakaan sukissa ole. Hyvä sukkatilaus sinulla, kun värillä ei ole väliä ja saat rahaa jouluherkkuihin. Kaikille tulee hyvä mieli, se on aina mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän en pukilta edes kysy, vaan lyön vaan pakettiin. Aivan ihanaa että saan tyhjennettyä lankavarastoani. Eräälle hienolle rouvalle jolla oli tarkka väri ja malli toivomus sanoin etten ehdi ja neuvoin kysymään muilta. Minusta valmiitten ohjeitten ja määräysten mukaa tekeminen on niin tylsää. =D

      Poista
  5. Kauniit sukat ja kyllä joulupukille kelpaa kaikki ihanat pehmot =))
    Ihania poikia ystävinäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän minullakin olla poika-ystäviä, vaikka nämä ovatkin noin 50 vuotta minua nuorempia ;D ;D

      Poista
  6. Maailma (ja miehet) tarvitsee mh-tätejä, ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nimenomaan semmoisia pulskia ja äidillisiä, joille voi tulla kertomaan huolistaan =D

      Poista
  7. Minustakin on aivan ihanaa kun osaat tehdä villasukkia ja näin saada monet varpaat lämpimäksi.
    Itse en osaa, nytkin tilasin Nannan putiikista anelmaiset, mulla kun pitää olla melkein aina villasukat ja talvella vielä pitkävartiset, nukunkin ne jalassa.
    Mukavaa maanantai iltaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitipuoleni oli käsityönopettaja, joten jouduin opettelemaan kaikenlaista käsityötä. 15 vuotiaana jouduin tekemään kaikki vaatteeni itse talvitakista lähtien. Vieläkin inhoan koneella ompelemista, mutta kutomisesta ja virkkaamisesta olen alkanut tykkäämään uudestaan.

      Poista
  8. Antaiskohan tämä systeemi tänään kommentoida sun juttuasi. Viimeemmäksi se hävitti tekstin niin monta kertaa, että väsyin yrittämään. Mutta sun tontuista tykkäsin kovasti, enkä noita sukkia yhtään karsaasti katsois. Komiat on! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä temppuilee nämä koneet, eikä montaa kertaa tosiaan viitsi samaa asiaa yrittää. Tonttuja on niin mukava tehdä että yritän ehtiä virkkaamaan niitä paljon vielä lisää. Tonttuja ei ole koskaan liikaa, niin kuin ei kissojakaan =D

      Poista
  9. Sinä ihana Mh-täti.
    Kiitos!
    kun olet siellä!

    Mukavia sukan-neulomisia:),suurella äidillisellä sydämmellä;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen varmaan jäänyt henkisesti sinne varhaisteini-ikäisten tasolle, kun tulen parhaiten toimeen sen ikäisten ja vanhusten kanssa. =D =D =D

      Poista
  10. Sukat ihan ok 💚💚 Mullakin puikoilla nyt kirjava Socki-lanka. Vuoden takaisia hankintoja. En kohdistele raitoja, saa tulla eriparisukkia.Nuorempi poika pyysi 3 uusia villasukkia, aloitin ekat. Ovat kokoa 46-47,tietää neuloneensa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoja 45-46 minäkin teen, ei siinä ihan heti kutominen lopu =) Myyjäisissä harvoin näkee näitä isompia kokoja vaikka nyky-ajan nuoret miehet ovatkin tosi isojalkaisia.

      Poista
  11. Teit kauniit sukat! Nuo raita langat on kivoja, mutta annappas kun niistä jää pieni jämäkerä mitä siitä?
    Itsellä menossa jämälankaprojekti, sukkia kodittomille, ensimmäiseen pariin jaoin vaan kanssa pikkukerät, no joo... Niistäpä tuli niin nätit että, pikku herra 10v totesi saanko nää mummu? No sinne menivät ja kuvaamatta jäivät.

    VastaaPoista