keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Sukkakausi alkaaViime joulun alla sain niin monta sukkatilausta kokoa 46, että tänä vuonna yritän olla viisaampi ja aloitan ajoissa. Lankana käytän ihan tavallista 7-veljestä ja kuvion löysin jostain netin syövereistä.  Ei ole aina helppoa tämmöisen silmukoimallakaan tehdyn kuvion valmistus. Sain melkein valmiiksi kun huomasin että toiselta puuttui suu. Purkuhommiksihan se sitten meni. Muutenkin toinen Haisuli on kerroksen alempana, mutta sen takia en enää ala purkamaan.


Turkista löysimme ihanan väristä ruosteenruskeaa sukkalankaa ja ihan pakko oli ostaa. Tytär halusi siitä tavissukat ilman kuvioita tai kirjontaa. Onneksi olin ottanut sukkapuikot mukaan joten pääsin aloittamaan jo lomalla. Neuloskelin aina odotellessani että tytär saa laitettua itsensä uloslähtökuntoon ;)


Liisa Hopeinen Kuunsilta blogissa  järjestää usein arvontoja joissa on hienoja palkintoja. Jokin aika sitten minä voitin nämä kauniit rautaiset koukut. Olin ajatellut korunaulakoiksi , mutta ovatkin niin isot että taidan laittaa terassille lyhtykoukuiksi. Liisa on omansa irroittanut taustalaudasta ja taidan tehdä saman tempun. Kauniimmat ovat ihan semmoisenaan ja laudat voin käyttää vaikka pikku tauluiksi maalaamalla. Paketissa oli kyllä muutakin, m.m. kissoille, mutta tytär on jo vienyt osan ja herkut on syöty. Kiitos sinulle Liisa. Olet niin hyväsydäminen ihminen.Kissarintamalla menee huonosti, sillä Ahududulle iski ensimmäinen juoksu-aika. Vaikka minulla on aina ollut kissoja, niin näin vaikeaa tapausta en aikaisemmin ole nähnyt, kissa selvästi kärsii. Ruoka ei ole maittanut kissalle nyt moneen päivään ja minäkin saan nukuttua vain silloin kun kissa simahtaa lopulta. Toivottavasti ensi viikolla on mennyt pahin ohi, sillä sain varattua leikkausajan Ahududulle. Toista kertaa meillä ei toivottavasti ole tämmöistä viikkoa.

Maijastakaan ei ole kuulunut mitään, joten ilmeisesti se auton alle jäänyt kissa nyt sitten oli Maija. Toisaalta hyväkin kun ei ole nyt tässä kiusaamassa kärsivää Ahududua. Eiköhän se tästä vielä iloksi muutu kissarintamallakin.14 kommenttia:

 1. Voi kattiparkaa - on niin surkea ilmekin. Sen sijaan haisulit ovat vekkuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidettä päivää jo kärsitään molemmat, toivottavasti kohta helpottaa.

   Poista
 2. Eipä ollenkaan haittaa, vaikka toinen Haisuli on alempana kuin toinen. Minunkin pitäisi tehdä ainakin yhdet 46-sukat, mallia mieteskelen juuri. Niille ei onneksi ole mitään aikataulua.
  Voi kisuparka, kun noin surkeaksi vetää juoksuaika. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjäisissä näkee kyllä aina miesten sukkia, mutta pientä kokoa. Isoja kysellään aina ja yritän nyt tehdä sitten niitä. Nyky-ajan miehet ovat suurijalkaisia =)
   Kurjaa seurata kissan kärsimystä, mutta uloskaan en voi päästää kolleja tapaamaan.

   Poista
 3. Ihanat haisuli-sukat,kerros sinne tai tänne ,ei haittaa,:)
  Olen samaa mieltä sinun kanssa pieniä miesten sukkia tarjolla,entäs näille "isokenkäisille":))..nekihän tarttee oikian kokoset villurit:))))
  Tiedän tunteen .meillä koira yhtenä jouluaattona,sai semmosen tyttö-nuuskut ja itkut,haukkui tuntitolokulla ulisi vinkui,aattelin et toista joulua kyllä pilaa:).ja pallit lähti....
  Hyvää vointia sinne ..jaksaa vielä hetken ...;).
  Kauniita syksyisiä päiviä!
  Se tuon paketin lähettäminen on aina yhtä jännää..toivoo että ei häviä matkalla...Kiitos Sude erittäin kauniista sanoistasi.:)Ilo on minun puolella:))
  Nuo naulakot ovat kauniit!!
  :)ja monikäyttöiset.

  voi sitä Maijaa..no hänen on hyvä kissa-taivaassa..pyydystää hiiriä,seikkailla turvallisilla mailla;)
  ..mutta onneksi pääset leikkauttamaan killin,,raukka kärsii..ikävöiskö myös Maijaa?
  oho teksti tulikin erikohtiin kun ajattelin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija tekikin yllätyksen ja palasi kotiin viiden viikon retkeltään. Se olikin jonkun toisen kissa joka oli jäänyt auton alle.

   Poista
 4. Tosi kivat Haisuli-sukat! Hyvin onnistuit kuvion tekemisessä, yhden kerroksen verran kuuluu kuvion heittääkin, eihän se muuten ole käsityö eikä mikään. Voi Ahududu! Kaikenlaista riesaa sitä elämässä pitääkin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän päivää jo kestänyt mouruaminen ja teputus, kohta menee minulta hermot.

   Poista
 5. Kyllä se kylmyys ja sukkakausi alkaa, halutaan tai ei. Haisulit on tosi kivat. Hyvä että viet Ahududun leikkaukseen, helpompi kaikille osapuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä talven tulon merkki kun kissakin palasi kotiin. Kyllä routa porsaan ja kissan kotiin ajaa =)

   Poista
 6. Mahtavat Haisuli-sukat, jotka potkaisevat akillekseeni sillä en ole vieläkään opetellut silmukointia. MUTTA Rovaniemen reissulla löysin pitkään kadoksissa olleen innon lankojen "tuhlailuun". Terkkuja sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin taas kerran silmukointia eikä se mennyt jatkoon vaan purkuun. :(
   Paljon sä laitat pituutta jalkaterään koon 46 sukissa? Siis kantapäästä kärkeen. Mun pitäisi tehdä ennen joulua ainakin kolmet sen kokoiset sukat...

   Poista
 7. Upeita sukkia olet tikutellut. Nuo haisulit ovat huiput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miesten sukat niin usein haisee varvashielle, joten haisulit sopii teemaan hyvin =)

   Poista