torstai 2. toukokuuta 2019

Häiriintynyt herhiläinen


Sano oppineemmat mitä sano, mutta kyllä tämä vaan toimii. Suuri herhiläinen alkoi taas tekemään pesää ulko-oveni yläpuolelle ja eihän se passaa. Odottelin että se lentää muualle ja tökkäsin valepesän kulkuaukon kohdalle. En yltänyt muuten laittamaan, niin  ensin työnsin harjanvarrella köntin sinitarraa ja sitten pesäpallon vielä siihen kiinni. Pysyy sen mitä pysyy.

Olin paikalla kun herhiläinen tuli takaisin ja ihan selvästi se sanoi että kuka perskule ehti ensin =) Nyt se lentelee välillä kurkkimaan tilannetta, mutta eipä yritä enää pesänrakennukseen tuohon paikkaan. Myrkyttämään herhiläisä en ala, sillä ovat ne niin tärkeitä osia luonnon kiertokulussa.


Minulla vappu meni juurikin näissä merkeissä. Sen verran ulkouduin, että kävin purkamassa näyttelyä ja toin tauluni kotiin.

Ihanaa kun alkoi satamaan, tie- ja siitepölyt laskee maahan ilmasta. Tyttärellä on aivan mahdoton allerginen yskä johon ei tunnu auttavan mikään. Toivottavasti nyt helpottaa kun ilma raikastuu. Huomenna jään taas yksin kissojeni kanssa, mutta eiköhän nuo lapseni tule käväisemään äitienpäivänä.


20 kommenttia:

 1. Mun on tarkoitus tehdä tuollainen pallo kanssa, parvekkeelle meinaavat ampiaiset pesää tehdä ja sitten ei saa mitään tuulettumaan ilman pistoja, kiitos kun muistutit! Edellisen postauksen näyttelykuvat olivat tosi hienot, taitavaa väkeä!

  Hyvä, että sadetta saatiin - toivottavasti vain pysyy vetenä, lunta en enää kaipaisi saati pakkasta. Rapsutukset kissoille, he ovat niin ihanaa seuraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörrän pyhät sanani =) Viime vuonna valepesä toimi, mutta tänä vuonna ei. Kun sain yhden pörriäisen häädettyä, niin paikalle tuli suuri kimalainen ja tyytyväisenä kömpii valepesän ohi katonsisään. Olkoon, kimalainen on hyötyeläin, ahkera pölyttäjä

   Poista
 2. Mullakin on parvekkeella tekemäni valepesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkopyllyinen kimalainen ei näköjään välitä valepesistä, mutta se on hyödyllinen pörriäinen joten olkoon.

   Poista
 3. Mulla samat ongelmat, mutta en oo vielä yhtään pesää saanut virkattua...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu näköjään ihan siitä kuka on pesää tekemässä. Kimalaisiin ei tehoa.

   Poista
 4. Sama täällä,ovat tärkeitä otuksia,mutta pysyköön kaukana ihmisten oven takuksista,nurkista,ja mihin ikinä älyttömiin paikkoihin yrittävätkin tehdä,hys!!!
  Antakaa meiän nauttia tästä vähälumisesta keväästä:))
  Luonto kaipaa sadetta.Mutta kiitos EI LUMENA:)
  eipä tai uskua ,minun komennuksia:))ei ,ei !!
  sisällä villasukat jalasa meni vappu:)
  Mukavaa alkanutta toukokuuta!

  jk.kissimirreille haleja:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sataa nyt lunta niin että maa on jo valkoisena, ei kiva. Oli aika märkä reissu kun kävin pyörällä kaupassa, mutta nytpä ei tarvitse pariin päivään mennä sinne.

   Poista
 5. Minulla on valepesän rakennuspuuhat vasta suunnitteluasteella, mutta taidan laittaa töpinäksi, jos valepesästä tosiaan on hyötyä. Herhiläiset saa kyllä rakennella pesiään, kunhan eivät tekisi ihan korvani juureen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään välillä toimii, välillä ei. Minulle tuli nyt kimalainen siihen eikä ole valepesästä moksiskaan. Se on kuitenkin hyödyllinen pölyttäjä joten pesiköön, kunhan ei ala minua pistelemään ;)

   Poista
 6. Minä olen samaa mieltä kanssasi, valepesät toimii!
  Toivottavasti tyttäresi allergiaoireet pian helpottavat. Täällä on sadellut eilen illasta lähtien ja kyllä huomasi, miten ihanan raikas oli ilma sateen ansiosta.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisiin ja ampiaisiin ilmeisesti toimii, mutta kimalainen ei tämmöisistä piittaa.
   Meillä sataa oikein lunta, maa on jo valkoisena. Tyttären yskä alkoi heti helpottamaan. Kerkesin jo olla oikein huolissani. Minä vietän mukavan sisällä-oloviikonlopun, ei tuonne lumisateeseen viitsi mennä =)

   Poista
 7. Hyvä konsti, käsityötaidot ovat avuksi moneen asiaan. Näppärä tapa laittaa sinitarra! Mukavaa viikonloppua kylmästä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri että kimalainen ei ole reviiritietoinen ja siksi ei välitä valepesistä. Muihin pörriäisiin tämä kyllä tuntuu tepsivän.

   Poista
 8. Silmäni lukivat "Häiritsevä herhiläinen" ;) Olen nimittäin yrittänyt tehdä suoramyyntikieltoja vähän sinne ja tänne. Kyllästyttää, koska rahat loppuvat tällä menolla ikkunoihin, viemäreihin, lämpöpumppuihin, keittiöihin, aurinkopaneleihin jne jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vasta häiritseviä herhiläisiä ovatkin. Juuri kun olet päässyt päivä-unille niin varmasti joku lehtikauppias soittaa =( Minä olen ikävä ihminen ja kun soitto tulee vieraasta numerosta kysyn ensimmäiseksi :"Myytkö jotain, ei kiitos en osat", ja laitan puhelimen kiinni =D

   Poista
 9. Minäkin virkkailin viime (vai oliko se edellis?) vuonna valepesiä. Niitä on puuvajassa, huussissa ja vähän siellä sun täällä. Ja viereen ilmestyy ihan oikeita pesiä. Kiva idea, mut ainakaan täällä saaressa ei toimi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus toimii , joskus ei, riippuu ihan pörriäisen lajista ja mielenlaadusta =)

   Poista
 10. Meillä on valepesät toiminut oikein hyvin. Mutta jätin talveksi ne ulos ja seuraavana keväänä ei enää toiminutkaan niin hyvin. Tottuivatko niihin vai miksi, en tiedä. Vanhat otin syksyllä pois ja nyt laitoin taas uudet ja hyvin pelittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo yksi kimalainen ei piittaa, mutta pörrätköön nyt sitten rauhassa. Eipähän tule kutsumattomia vieraita kun kimalaiset pitää vahtia oven päällä =D

   Poista