lauantai 6. huhtikuuta 2019

Peppejä ja mustaleski


Sain suuremmanpuoleisen tilauksen Pepeistä ja minähän teen mitä pyydetään. Pieniä tein jo aikaisemmin ja nyt isoja lisää. Oranssia lankaa jouduin tilaamaan, mutta muuten langat löytyivät omista varastoista. Hyvä saada varastoja pienemmäksi. Ajattelin että nämä jo riittäisi.....


....mutta kun vauhtiin pääsin, niin tein vielä pari lisää. Jokohan nyt Pepit piisaisi Saksan lapsille vähäksi aikaa =) Apinavarastokin huutaa tyhjyyttään, joten kaippa niitäkin olisi hyvä taas välillä tehdä. Kysyjiä kuitenkin aina välillä ilmaantuu.

Täällä metsäreunassa huomaa kevään tulon. Lunta on vielä paksuin kerroksin varjonpuolella, mutta linnut laulavat jo niin kauniisti aamuisin. Tällä viikolla ilmestyi jo kolme peipposta pihapiiriin. Onkohan vielä liian aikaista niille jos luvattu lumisade saapuu ensi viikolla. Kevään ensimmäinen paarmakin kökötti ikkunalasissa ulkopuolella auringon paisteessa.




Kansalaisopisto-illat ovat loppusuoralla ja hyvä niin. Maalausinto on laskenut tässä kevään mittaan ja mieluummin melkein olisin jäänyt kotia löhöilemään. Jospa sitten kesän aikana saisi taas uutta puhtia ja uusia ideoita tauluihin. Tämän mustanlesken kutomaan verkkojaan sain kuitenkin tehtyä loppuun asti. Ajatus muhi jo syksyllä ja tulipahan nyt sitten maalattua.  Kuvasin ylösalaisin , joten valo on vähän hassusti alareunassa.

Vapun kieppeissä on opiston näyttely ja oma tyttäreni on valvojana. Työttömälle vähän lisätuloja ja  minäkin pääsen samalla takahuoneeseen maalailemaan. Täytyyhän minun käydä pitämässä tytölle seuraa ja viedä syötävää ettei nälkä yllätä kesken kaiken =)

Nyt on lähdettävä pihalle tekemään kesää. Lapiolla yritän rikkoa paksua jääkerrosta että sulaisi edes pikkuisen nopeammin.




24 kommenttia:

  1. Oi miten on ihania nuo Pepit! Olet sinä vaan taitava❤ Upea on ilma! Mukavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
  2. Ihanan suloisia Peppejä. Kyllä moni pikkuinen tulee noista iloiseksi.
    Ihana ilma on täälläkin. Mukavaa kevättä sinulle =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäähän nuo Pepit kelpaavan lapsille ja minä olen tyytyväinen =)

      Poista
  3. Kyllä nuo pepit vaan suloisia on. Kyllä meidänkin lapsukaiset aikoinaan olisivat olleet onnllisia pepeistä. Voi että,kun mäihailen,kun osaat maalata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljy- ja akryyliväreillä maalaaminen on mukavaa ja helppoa. Lähde sinäkin ensi syksynä kansalaisopistoon opettelemaan värien käyttöä. Sieltä minäkin olen oppini saanut ja on niin rentouttavaa puuhaa.

      Poista
  4. Vau, mikä ihana iloinen peppi-joukko sulla on, ei voi noita tehessä olla hirveän surullinen tms. Huutava apinavarastokin tuntuu niin hauskalta. Tarviis jotain piristystä kyllä nyt itellekkin, aurinko ei näy auttavan yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis kyllä välillä mennä ulos nauttimaan auringosta, eikä vain nököttää sisällä virkkaamassa. Tuntuu vaan että ulos meneminen on liian työteliästä ;)

      Poista
  5. Ihana Peppi kasa <3 On siinä ollut tekemistä. Laita sitten taas näyttelystä postaus tänne blogiinkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni maalaa aivan ihania tauluja. Täytyykin laittaa niistä sitten kuvia tänne.

      Poista
  6. Sulosia peppijä:))
    voi niitä onnekkaita lapsukaisia,jotka nuo käsiinsä saapi:)
    Taitava olet!!!!!
    ..ja näyttelystä odotan minäkin juttua,:)
    hmm...jos omistat jääkairan ;)) ei muuta kuin lumehen kairaamaan kevät koloja:)))
    kevään uusi villitys:))
    Rentouttavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän minulla kairaa, mutta perintökalulapio jolla saa oikein hyvin jäätä palasiksi. Silläkin saa kaivettua kevätkoloja =)

      Poista
  7. Johan on poppoo Peppejä! Arvostan. Samoin arvostan mustaa leskeä vaikka aragnofobikko olenkin. Itse sain juuri yhden säärystimen valmiiksi ja sille pitäisi pari tehdä. Jotenkin laiskatahtista tuo kutominen TAAS tällä hetkellä.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin maalata tähän kuivettuneen ukonkäppänänkin, mutta sitten olisi tullut aivan liian pelottava =D

      Poista
    2. Kokemuksesta voin sanoa, ettei yksi ukonkäppänä taulua pilaa ;) Terv. Eläkeläiskäppänän kanssa 1.4. alkaen elänyt nuori tytönhupakko

      Poista
    3. Vaan jos se olisi pelkkä kuiviin imetty ukon kuori, niin liian julma olisis taulusta tullut.
      Eihän eläkeläisukoissa mitään vikaa. Ehtivät paremmin passaamaan vaimojaan =D

      Poista
  8. Voi mikä määrä niitä on, koukkukin varmaan ylikuumentunut kun oot nuo tehnyt ;) Minäkin yritän jouduttaa kevättä samalla tavalla vaikka mies sanoo sen olevan ihan turhaa touhua. Senku sanoo, ei se ole turhaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kerkee koukku kuumentua kun kissa piilottaa sen aina välillä. Hermot meinaa mennä kun ei tiedä mistä kaapinalta sen milloinkin löytää. Langoista myös tapellaan välillä kun ei päästä yhteisymmärrykseen kummalle ne kuuluu ;)

      Poista
  9. Pepillä on pirteää sukua, ovat todella hellyyttäviä lasten rutistella. Jokaisella kivoja yksityiskohtia, sukkia myöten. Olet ideoinut persoonallisen mallin. Sitten kädet lepäävät välillä pensseleiden kanssa, nätti taulu. Jään päälle heitettiin aikoinaan karkeaa suolaa, nykyaikana taitaa olla muita konsteja. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän tehdä jokaisesta pehmosta vähän erilaisen etteivät mene sekaisin leikeissä =)
      Suolaa minäkin heittelin pahimpiin paikkoihin, tiedä sitten mitä nurmikko siitä tykkää.

      Poista
  10. Sinulla on hauskoja aiheita tauluissa. Jäikö leski nyt ilman saalista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leskellä on verkon kutominen vielä vähän kesken.Kunhan verkko on vähän tiuhempi, niin eiköhän siihen joku saalis tartu ;D

      Poista
  11. Onpa loistojuttu tuo mustaleski!

    VastaaPoista