lauantai 20. huhtikuuta 2019

Pääsiäishöpinää


Pikkuhiljaa alkaa kevätmasennus hellittämään. Minäkin sain vietyä viimeiset joulutavarat ulkokomeroon ja kaivoin pääsiäiskoristeet tilalle. =) Ostin jopa keltaisen kukan kamarin pöydälle. Vaikea tässä on mököttää kun ilmat ovat mitä parhaimmat ja linnut laulaa niin koreasti aamuisin. Torstaina näin jotain ihmeellistä. Pohjoiseen suuntaava kurkiaura jossa oli 59 lintua, aivan mahtava näky.

(Kiinasta tilattuja pupuja)

MUTTA, ettei menisi liian hyvin, niin ainahan jostain tulee p..kaa niskaan. Pihapiiriin on muuttanut uusia asukkaita ja joku on tehnyt valituksen kissoista. Isännöitsijältä tuli lappu että kissat on pidettävä kiinni tai tulee kirjallinen varoitus. Viime keväänähän sitä yritin, mutta Maija livahti karkuun ja oli teillä tietämättömillä 5 kuukautta. Enää en edes yritä. Surin ja hermoilin asiaa muutaman päivän. Juttelin sitten toisen kissanomistajan kanssa ja päätimme olla kansalaistottelemattomia. Jos häätö tulee yhden kissan takia, niin sitten tulee ja muutetaan muualle. Hyvät ja kiltit vuokralaiset menettävät pelkästään kissojen vuoksi.



Kävelin kerran kaupungilla erään halpakaupan ohi ja näin ikkunasta ihania pääsiäispossuja. Kaksi kertaa piti ensin kävellä ohi ikkunaa tuijottaen ja sitten kurvasin sisälle, pakko saada edes yksi tuommoinen. Hinta ei ollut kuin 1€, joten kolmehan niitä sitten lähti meille. Istuvien possujen nenän päällä istuu perhonen. Kissatkin ovat antaneet näitten olla rauhassa, ihme ja kumma.


Näitten virkkaaminen on niin rentouttavaa ja olen jäänyt ihan koukkuun. Langanpätkiä kyllä löytyy vieläkin. Aloin siivoamaan lankavarastojani ja patalappuaineksia piisaa.=) Laitoin kolme kasaa, lumppulangat roskiin, vain askarteluun sopivat kierrätyskeskukseen ja loput takaisin talteen. Sain aikaiseksi kaksi pienenpientä kasaa ja yhden oikein ison. Eipä minun lankavarastoni siitä juurikaan pienentynyt, mutta hyvähän niitä on välillä läpi käydä.



Siskoni lähetti 55 vuotta sitten otetun valokuvan. Siinä veljeni kanssa istutaan Ylläksen huipulla.  Eipä taitaisi paikkaa enää samaksi uskoa. Ei ollut hiihtohissejä eikä hotelleita, pelkkä ihana maisema ja rauha. Tuon jälkeen en ole Ylläksellä käynyt enkä haluakkaan mennä. Haluan säilyttää muistikuvan rauhallisesta jylhästä paikasta

Nyt jatketaan tyttären kanssa pääsiäislököttelyä. Rauhallista ja aurinkoista pääsiäistä teillekin.

28 kommenttia:

  1. Pääsiäistä!
    Haluaisitko neuvoa miten tuo "kulmasta kulmaan" patalappu tehdään? Kiitos! Jämälankakeriä on kertynyt vaikka muuten olen ollut aika laiska lankojen kulutuksen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin sulle linkin ohjeeseen. On helppo ohje.

      Poista
  2. Kivan näköisiä nuo jämälangoista tehdyt patalaput. Pitäis joskus itekin tehdä muutama, kun vaan saisin ittestäni irti, materiaalia kyllä löytyy, siitä ei ole puutetta. Somia pääsiäiskoristeita sinulla, possut on ihan ylisöpöja kukkineen ja perhosineen. Hyvää pääsiäisen aikaa, lököttele tyttäresi kanssa ihan urakalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin nyt pääsiäipossut, eikä vain pupuja ja tipuja =)

      Poista
  3. Voi kun ikävä tuo kissajuttu :( Toivottavasti menee parhain päin! Hyvää ja kaunista päsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä metsän reunassa pikkukylällä kun ei muuta vaaraa ole kissoille kuin ilkeät naapurit niin meidän Maija ainakin saa kulkea vapaana. Nauttikoon nyt vanha kissa elämästään viimeiset vuotensa.

      Poista
  4. Kivoja eläimiä olet löytänyt!! Kissanvihaajia löytyy joka paikasta. Rauhalliset ja kunnolliset naapurit ovat harvinaisuus ja arvokas asia!! Virkkaus on todella rentouttavaa kädentyötä. Minulle sanoi kerran eräs viisas ihminen, että sen tekeminen josta pitää, on terveydenhoitoa. Minulla oli silloin syyllinen olo kun tein nukenvaatteita ja olisi pitänyt tehdä kiireesti hyödyllisempiä kotitoitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin olen päässyt ystävyyteen kaikkien naapureitten kanssa, mutta uusien kanssa on välillä ongelmia ennenkuin yhteisymmärrystä löytyy. Minusta oli niin mukava kun entisestä asuinpaikasta tuli viestiä :" Tule takaisin niitten kissojesi kanssa. Meillä on nykyään niin paha rotta- ja hiiriongelma. Ei ollut silloin kun kissasi olivat täällä". Kyllä lämmitti mieltä tuommoinen viesti.

      Poista
  5. Hyvää Pääsiäistä. Toivotaan että kaikki masennukset häipyy taivaan tuuliin. Myös nuo kissa häätäjät joutais.
    Söpöjä koristeita oot löytänyt. Ja kirjoja näkyy olevan käsitöitä varten.
    Kyllä tuo pääsiäislököttelykin vaikuttaa niin kivalta ajatukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoja on tullut hankittua. Koskaan vaan ei tule mitään tehtyä niistä, itse kun on mukavampi suunnitella. Pitäis alkaa myymään noita pois tai tehtävä edes yksi työ joka kirjasta ;)

      Poista
  6. No onpas tiukkis naapureita siellä. Meillä on harva se päivä joku kissa takapihalla, eikä haittaa yhtään, jos eivät sisälle tule, kun olen allerginen :)
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan kissa huomattavasti luonnollisempi tapa pitää hiiret ja rotat loitolla kuin alkaa myrkyttämään niitä. Varsinkin tyttökissat ovat hyviä hiirikissoja. Saisi olla naapurit tyytyväisiä että pari kissaa pyörii pihassa.

      Poista
  7. Onpas pirteän värisiä patalappuja! :) Ja niitähän on tosi kiva tehdä.
    Katselin tarkasti Ylläksellä otettua kuvaasi ja mietin, onkohan taustalla näkyvä järvi Kesänkijärvi ja sen takana Kesänkitunturi. Ilmeisesti kuitenkin näkymä on Äkäslompolon puoleen, vai...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelisin että kuva on Äkäslompoloon päin, en ole varma. Siihen aikaan Ylläksellä ei ollut kuin matala palovartijan torni ja muuten aivan luonnontilassa. Ihana oli kulkea vanhaa luonnonsuojelumetsässä kulkevaa polkua pitkin huipulle. Varkaakurun muistan vielä hyvin. Isäni rakensi aikanaan kesämökkiä Äkäslompoloon, mutta kuoli sinne tapaturmaisesti. Sen jälkeen en ole siellä käynyt.

      Poista
    2. Olipa surullinen loppu Äkäslompolossa olemiseennne.
      On muuten hiljattain ilmestynyt kirja Kuuramäki Tunturin tuolla puolen, kirj. Kari Kaulanen. Kertoo Äkäslompolon elämästä viime vuosisadalla ja käsittääkseni niistäkin ajoista, kun sinä olet siellä ollut. Oli mielenkiintoinen lukea tällaisena pitkän linjan äkäslompolaisena turistina.

      Poista
    3. Eipä löytynyt kirjaa meidän kirjastosta, mutta laitoin hankintaehdotuksen Jyväskylän kaupunginkirjastoon. Olis varmaan ihan mielenkiintoinen luettava.

      Poista
    4. Toivottavasti siellä innostuvat hankkimaan kirjan, pidän peukkua. :)

      Poista
  8. ;) ihana kuulla ..että olosi parempi:)
    ...nuo kurjet ihanat muuttolinnut:)))),ei ole meiän yli vielä lentäneet,ne vaan on niin ihania...toiveikkaita....kevään tuojia:)
    Kun huomaan kurkiauran meneväksi..huutelen "tervetuloa",sydän jotenkin niin sulaa roudasta,olkoon linnut kurkia tai joutsenia...
    ihania pikku-pupuja,ja pääsiäis-possuja ,iik sulosia:))
    nuo jämälanka patalaput ovat huippu-hienoja!!-minusta niiden nimi vois olla nurkasta nurkkaan:))
    voi Pas******,onpa pikkumaisia ihmisiä.ärhh,voi tätä maailmaa:((
    Tuota ympäristö-raiskausta en ikinä oo hyväksyny???:(((
    Ihania jatkoja..sinne ...pääsiäisököttelyyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tyttärem kanssa osataan kyllä ottaa laiskottelemalla pääsiäinen. Ruokakin ostettiin valmiina kaupasta ettei tarvitse kuin mikrossa lämmittää =D
      Enää en ole masentunut Maijankaan takia, ainoastaan uhmakas. Minun kissani SAA kulkea vapaana, periksi en anna siitä ;)
      Patalaput valmistuu liian nopasti, joten nyt aloinkin tekemään peittoa samalla tekniikalla kaksinkertaisena. Eiköhän siinä riitä tekemistä ensi jouluun asti ja saan valtavan määrän pikku lankanöttösiä käytettyä ;D

      Poista
  9. Meillä majaili muutama vuosi sitten naapureiden Otto-kissa. Ihana norjalainen, joka vaan päätti asettua taloksi. Omistaja haki Oton kuitenkin pois ja vei uudelle paikkakunnalle. Otto hiippaili uteliaana pitkin pihoja, mutta sen tapoihin ei kuulunut piisä eikä kakkia naapureiden pihoille. Muutenkin se oli hyvin, hyvin ystävällinen. Eräs uusi naapuri, 80-vuotias kärttyinen akka, ei sietänyt kissoja, vaan pamautti haulikolla Oton hengiltä. Keskellä omakotitaloaluetta. Kun kuulin Oton kohtalosta, itku pääsi ja sen päälle lähetin miljoona ärräpäätä haulikkoakan suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä semmoista akkaa olis pitänyt pamauttaa suolapanoksilla persuuksiin. Kaikenlaisia hulluja tämä maa päällään kantaakin. =(

      Poista
  10. Voi miten kivoja nuo pannunaluset, osaisinkohan minäkin tehdä tuollaisia pitäisi kokeilla:) Onpa kiva kun on tuollainen valokuva tallella! Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikset muka osaisi, helppoja nämä on. Ennenaikaan se olikin aina arvoitus minkälaisia kuvia filmiltä tulee. Nykyään melkein liiankin helppoa muunnella kuvia , eikä tule enää teetettyä juurikaan paperikuvia.

      Poista
  11. Nyt kuule patalappuja Maijan nimissä naapureille jakamaan, eiköhän valitukset lopu. Kummasti ihmisten mieli muuttuu kun tullaan tutuksi! Olkaa vaan kansalaistottelemattomia, kun mirrukat eivät mitään pahaa tee. Hyvää pääsiäistä teidänkin sohvalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä kierrellyt pihoja ämpäri kädessä ja varmaan on naapurit ihmetelleet mitä oikein kerään. Nyt ei pitäisi löytyä yhtään lumen alta paljastunutta kissankakkaa ja aion jatkossakin kerätä kaikki omien ja naapurienkin kissojen jätökset pois. Johan se on kumma jos ei kelvata tänne asumaan. =D

      Poista
  12. Iloisia patalappuja ja käytössä ne on ihan parhaita varsinkoin täällä mökillä puuhellan kanssa touhutessa. Ei pala näpit, niinkuin joittenkin fiinistelylappujen kanssa. Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä patalaput vaan valmistuvat liian nopeasti, joten aloimpa nyt sitten tekemään purkulangoista samalla tekniikalla päiväunipeittoa. Eiköhän siinä piisaa tekemistä jouluun asti =D

      Poista