sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Kansalaisopiston näyttely


Muutama pyysi laittamaan kuvia opiston näyttelystä ja tässähän niitä tulee. Pienellä kylällä on pienet tilat ja pieni näyttely, mutta ihan kiitettävästi saatiin töitä näytille.

Heti eteisessä tervetulleeksi toivottaa porukkamme ainoa mies työllään Sammontaonta. Suurikokoinen taulu ja erittäin pikkutarkkaa jälkeä. Taitava mies piirtämään ja maalaamaan.


Ensimmäistä vuotta joukossamme maalaavan Ullan ihanat joutsentaulut. En lakkaa näitä ihailemasta. Aika pienikokoiset, mutta yhdessä muodostavat näyttävän kokonaisuuden. Nämä ostaisin jos olis rahaa ja Ulla suostuisi myymään =)


Hyvän ystäväni Sadun maalaus. Sadun maalaamista on ilo katsella kun hän innostuneena lastalla vetelee paksuja kerroksia. Hänessä huomaa sen maalaamisen ilon ja jälki on aina värien huumaa. Tämän tekniikan haluan vielä joskus itsekkin opetella. Pidän Sadun maalauksista kovasti.


Toki näitä sitten on lisääkin, mutta en ala kaikkia yksitellen kuvaamaan. Vaikka meitä ei kovin montaa maalaajaa olekkaan, niin suuri määrä tauluja saatiin aikaiseksi. Minäkin peräti viisi ja kuudes on tulollaan.


Käytävää pitkin päästään kutojien tiloihin ja sinne on sijoitettu paljon pienempiä tauluja ja maisemakuvia. Marjo kävi talvella Thaimaassa ja se näkyy myös taulujen kuvissa. Minun Turkinkuvani sopi samaan ryhmään.
Kutojatkin ovat olleet oikein ahkerina. Enismmäisenä ovella tämä kaunis ryijymatto. Ihana.Edessä oleva suurikokoinen matto on erikoinen. Toinen puoli on sininen ja toinen punainen. Hauska idea jos haluaa vaihtelua sisustukseen.


Lisää pienempiä mattoja, vai ovatko ehkä raanuja, en tiedä. Ala-oikealla on minun suosikkini.


Satu-ystäväni iloiset matot. Sopivat hienosti hänen persoonalliseen iloiseen kotiinsa.Tämän tekeminen on vaatinutkin melkoisesti taitoa. On siinä saanut olla tarkkana että kuvio on muodostunut. Ei voi kuin ihmetellä toisten taitoja.
Itse Urkkihan se siinä. Ei synny tämmöinenkään ihan tumpelolta.Toki joukossa myös kaitaliinoja ja muita pienempiä töitä.
Tyttäreni pääsi onneksi näyttelyvahdiksi. Kyllä työttömälle kelpaa tämmöinen viiden päivänkin työputki. Rahaa kun ei ole liiaksi elämiseen.Ampiainen alkoi taas tekemään pesää ulko-oveni päälle, joten äkkiä virkkaamaan valepesiä. Viimekesäinen toimi ihan hyvin, mutta Ahududu leikki sen rikki talven aikana. Alla olevan aivan ihanan puutarjottimen olen löytänyt kirpparilta. Näitä kevyestä puusta tehtyjä kauniita tarjottimia olen itsekkin joskus tuonut Sisiliasta.  Voi kumpa pääsisin sinne joskus vielä takaisin.

Toivottavasti toisetkin laittelee kuvia kansalaisopistojen tuotoksista, olisi kiva katsella.20 kommenttia:

 1. Onpa hienoja töitä! Kellä sitä taitoa on kannattaisi esitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun edes jonnekin saa vähän esille näitä.

   Poista
 2. Vautsi!!
  työt ,huippu ihania!!!
  Taitoa vaatii ja pitkä jännitteisyyttä mahotttomasti!
  ..mutta kiitos!!
  kun laitoit tarinan ,sitähän pyysimme:)
  Oikein ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin hyvä kun on paikka missä harrastaa kädentaitoja. Opisto-ilta viikon kohokohta :)

   Poista
 3. Upeita töitä! Milloin näyttely on auki, siis klo? Mihin saakka näyttelyä pidetään? Pakko pääsyä kstsomaan. Onko myytäviä töitä? Terveisin -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappupäivänä viimeistä päivää, joka päivä klo12-17. Tervetuloa vaan. Muista en tiedä, mutta minä ainakin myyn kaiken mikä kaupaksi käy, ei mahdu enää minun komeroihini mitään ;D

   Poista
 4. Kansalaisopiston näyttelyissä on aina kiva käydä ja saa ihmetellä miten ihmiset ovat taitavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä harmittavasti näyttely korkean ja jyrkän mäen päällä. Ei sinne vanhemmat ihmiset jaksa kiivetä. Kivahan se on katsella mitä toiset ovat aikaiseksi saaneet talven mittaan.

   Poista
 5. Kyllä on taitavia tekijöitä ja miten hienoja töitä! Kiitos kun esittelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun ovat näytillä ennenkuin ihmiset vievät ne koteihinsa.

   Poista
 6. Taitavia tekijöitä, monella saralla. Kiitos kun näytit nämä, kauniita töitä. Kaksipuolista mattoa en kyllä ole nähnyt enkä kuullut, ilmeisesti tekniikkalaji;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitavia kutojia näyttää olevan ettei voi kuin ihmetellä.

   Poista
 7. Kaksipuolinen matto!!! Onhan niitä tehdastekoisina nähty, mutta kangaspuissa kudottuja en muista nähneeni. Hmh, onkohan se vastaavaa kuin onteloneule tuplalapasissa.
  Oli kiva, kun jaoit näyttelykuvat meille vieraillesi, niin päästiin ihailemaan monipuolisia upeita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin tutkia sitä mattoa ja minusta näytti että siinä oli kulkenut kaksi kudetta yhtä aikaa. Punainen koko ajan alapuolella ja sininen yläpuolella. On siinä saanut kääntää ja vääntää kudetta koko ajan että ovat pysyneet omalla puolellaan. Tosi paksu matto, ei kovin äkkiä ainakaan kulu puhki =)

   Poista
 8. Kyllä on kiva katsoa taitavien tekemisiä. Todella hienoja töitä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä että käsillä tekeminen on taas muodissa. Taidokkaita töitä on mukava ihastella.

   Poista
 9. Kevään eka kansisnäyttely nähty. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se on purettukin ja kamppeet tuotu kotia =)

   Poista