torstai 21. maaliskuuta 2019

Synttärikukat


Tuulikki arpoi syntymäpäivänäni kukkien siemeniä ja voitto osui sopivasti minulle, Ahkeraliisan ja Sinitähtösen siemeniä. Yleensä kasvatan suurimman osan kesäkukistani omista siemenistä, mutta viime kevään muuton takia jäi taimet kasvattamatta. Joka kesä on ollut purkeissani Ahkeraliisaa, vaan viime kesänä en saanut edes valmiita taimia mistään, joten jäi siemenetkin saamatta. Tämä lähetys pelasti seuraavan kesäni, olen tosi tyytyväinen. Varuilta kylvän noita vähän eri aikoina, että varmasti saan edes osan kasvamaan. Minulla kun ei ole mitenkään hääppönen multasormi. 

Sinitähtönen oli nimeltään outo, mutta kuvasta tunnistin senkin. Nyt sitten terassillani kasvaa tästä lähtien sitäkin. Toivottavasti onnistun, eikä kissakaan syö kaikkia mahdollisesti esiin nousevia taimia =)


Sain isomman tilauksen Pepeistä, joten niitä nyt vain toistaiseksi täälläkin kuvina. Nämä ovat niitä pienempiä ja kohta alan tekemään isompia. Ahududu-kissa auttaa roikkumalla langoissa ja piilottamalla jatkuvasti virkkuukoukkua. Kai se meinaa että välillä voitais leikkiä jotain muutakin. 

Ihanaa kun tiet alkavat sulamaan.  Kohta saan laittaa pyöräkelkkani kesäsäilöön ja ottaa polkupyörän käyttööni. Kunhan nyt ensin kuivaharjoittelen sitä kypärän käyttöä piilossa kotona =D =D 

8 kommenttia:

 1. Siemeniä näyttää pusseissa olevan siihen malliin, että saat perustaa puutarhan. Kun kaikki ahkeraliisasi ja sinitähtösesi kukkivat olet aivan paratiisin keskellä. Paljon puutarhailoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän minäkin tumpelo onnistu jotain noista kasvattamaan. Mukavaa puuhaahan taimien kasvun seuraaminen on.

   Poista
 2. Sattuipa onnekas sattuma, että synttärikukat voitit itsellesi. Minäkin tänään ensimmäisen kerran haaveilin pyöräilystä. Ensin pitää vaan korjata etukumi, joka meni ennen pahoja pakkasia rikki.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo onkin pitkä-aikaiset kukat jos onnistun kasvattamaan. Etukumi onkin helppo korjata, onnistuu naisiltakin. Takapyörä onkin sitten kinkkisempi, varsinkin jos on vaihdepyörä. Sinulta sentään löytyy korjaajia ihan omasta takaa kotoa ;)

   Poista
 3. Kukkia odotellessa ;) Pidä sitä kypärää muutama hetki päässäsi vaikka telkkaria katsellesasi. Totut siihen pikkuhiljaa ja Ahududu on kateellinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella kun talkkari tulee ovelle ja minä unohdan että minulla on kypärä päässä. Voi olla että piipaa-auto tulee seuraavaksi =D

   Poista
 4. Kyllä siementen kylväminen ja kasvattaminen on kivaa puuhaa. Seuraillen niiden kasvua kevätkin tulee paljon nopeammin. Mukavaa Peppi-virkkausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tympäsee jo Peppien teko, mutta onhan se tehtävä kun on luvannut.

   Poista