maanantai 3. syyskuuta 2018

Nyt olen niin vihainen


Olen vihainen noille pentutehtailijoille. Muutaman kiukkuisen viestin olen jo laittanut kissan lähtöpaikkaan ja tekisi mieli tehdä vähän enemmänkin.

Paikassa, josta hain omani, oli nuori neitokainen viiden pienen emottoman kissanpennun kanssa. Katsoin heti että kovin ovat pieniä 12 viikkoisiksi, mutta otin kuitenkin pienimmän  ja laihimman ihan säälistä. Onneksi otin, sillä minulla se ainakin pääsi hoitoon. 50€ neitokainen velotti tästä, joten hyötyminen oli mielessä. Täällä päin kissanpennut maksavat korkeintaan 30€ ja useat antavat ilmasiin.


Viikonlopulla minusta Ahududun kunto heikkeni ,mutta sain perjantain tarkistusajan muutettua tähän aamuun ja oikein hyvä niin. Lääkäri oli samaa mieltä kanssani, että tuskin on vielä luovutusikäinen.

 Ahududulla todettiin kissainfluenssa, joka onneksi ei vielä ollut levinnyt keuhkoihin. Silmät ovat tulehtuneet ja korvissa korvapunkkeja. Lääkäri epäili myös matoja, vaikka olen jo yhden matolääkesatsin syöttänyt. Kissainfluenssa on hyvin vaarallinen kissanpennuille, mutta me saatiin antibioottikuuri jonka pitäisi vähän auttaa. Tautihan on virusperäinen, joten siihen ei varsinaisesti lääkettä ole.

 Silmiin saatiin parin tunnin välein laitettavia tippoja ja sehän onkin haasteellista hommaa. Pienelläkin kissalla on nopeat tassut ja terävät kynnet. Minulla onkin jo käsivarret aivan verinaarmuilla.

Korvapunkkeja vain putsattiin, sillä yhtä-aikaa ei useampaa rankkaa hoitoa voi alkaa näin pienelle. Kyllä sitä möhnää sitten olikin. Lääkäri sanoi ettei hän koskaan vielä ole nähnyt näin paljon punkkeja yhdenkään kissan korvissa. Punkki ja matolääkitys aloitetaan kunhan kunto ensin paranee. 

Lisäksi saimme ison pullollisen jotain vahvistavaa lääkettä, joka syötetään koko pullo loppuun. Onneksi se on ilmeisesti hyvän makuista, sillä se menee taistelutta kissan suusta alas. Parin viikon päästä on kontrolli aika ja katsotaan voidaanko uusia lääkkeitä antaa.

Kalliiksihan tämä on jo tullut, mutta tytön kanssa sovittiin että kissa kuntoon mieluummin ja me unohdamme joulunalus-reissun Tallinnaan.

Että tämmöistä meille tällä hetkellä. Luin netistä että 70% pentukissoista kuolee saatuaan kissa-influenssan. Meillä tehdään parhaamme että Ahududu kuuluu siihen 30% joka selviää. On se vaan niin ihana seurallinen höpöliini, joka kuulekin nyt kun korvat on putsattu.



28 kommenttia:

  1. Voi että, toivottavasti pikku-A selviää! Kyllä on ikävää tuommoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minua nyt pelottaa, sillä olen ehtinyt jo kiintyä tuohon pikkuiseen niin kovasti.

      Poista
  2. Ihan pelottaa lukea moista. Eikö tehtailijat ajattele yhtään mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri lupaili että saamme tämän terveeksi. Nyt sopii vain toivoa kovasti.

      Poista
  3. Todella ikävää tuollainen tehtaili, jossa ei huolehdita kunnolla, vaan rahaa vaan ajatellaan. Pieni AA Aladobi tulee varmasti kuntoon sinun hellässä hoidossa. 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myyjälle vihaisia viestejä laitellut, mutta hän väittää että toiset pennut ovat lääkärissä tarkastettu ja terveiksi todettu. En kyllä usko. Toivottavasti joku toinen pennunostaja vie asian pidemmälle, minulla ei rohkeutta riitä.

      Poista
  4. Voi pikkukisua, niin pieni ja niin monet vaivat. Kääri hoitojen ajaksi froteepyyhkeeseen ettei pääse raapimaan. Paranemista! Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhkeeseen olen käärinytkin, mutta aika hankalaa silti laittaa silmätippoja kun ei ole toista auttamassa. Kyllä osaa pieni kissa huutaa isolla äänellä, kun ei tykkää hoidosta =)

      Poista
  5. Voi että muakin alkoi suututtaa kun luin tuon sun tekstin! Itsellä vähän samansuuntaista kokemusta muutaman vuoden takaa, kun haettiin Viirulle kaveri. Paikka oli jo niin saastainen, että ajattelin etten sieltä ota mitään, mutta sitten tuli surku kissaa kohtaan. Oli jo 8 kk, mutta todella pieni. Eläinlääkärissä sitten paljastui hirveä yllätys korvista, aivan täynnä korvapunkkeja ja kissan luut olivat heiveröiset. Niinhän se ehti olla meillä vaan muutaman kuukauden kun sisätiloissa mursi takakoipensa, reisiluu poikki. Hirveä tuska oli se lopetuspäätös, mutta eläinlääkäri oli sitä mieltä, että se on kissan edun mukaista. Olisi varmasti mennyt seuraavaksi joku muu paikka rikki. Ei ollut varmaan saanut kunnolla ruokaa pentukodissa ja sen takia luut olivat alikehittyneet. Ja nyt Viiru on oireillut jonkin aikaa, oon putsannut sen korvia, mutta aina vaan sieltä tulee jotain tummaa. Oon ihmetellyt, että miten kauan nuo korvapunkit voivat oikein itää!!! Koska muut kissakontaktit ovat terveitä, niin pakko olla tältä jo edesmenneeltä kaverilta. Että täälläkin on tiedossa eläinlääkärireissu. Se on niin raivostuttavaa kun jossain kohtaa laiminlyödään kissan paras, se kostautuu pitkän aikaa. Toivottavasti Ahu tulee kuntoon ja varmasti on saanut nyt hyvän kodin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududu sai niin hyvät lääkkeet että paraneminen alkoi heti. Lisäksi tuli jotain vahvistavaa mönjää, mutta siitä se ei tykkää ollenkaan. Silmät ovat jo kauniin vihreät ja kirkkaat, kun parin tunnin välein laitan niihin silmätippoja. Kissaflunssavirus vaan kuulemma pysyy nyt loppu-iän, joten rokottamatonta kissaa tähän ei enää koskaan voi ottaa. Kyllä me tästä selvitään.

      Poista
    2. Hyvä että alkaa tokenemaan pieni. Kyllä se sun hoivissa pian kasvaa ja vahvistuu.

      Poista
  6. Voi hemmetti! Suututtaa tuommoinen!
    Minä kyllä ottaisin järeät keinot käyttöön sitä tehtailijaa kohtaan. Ilmiantaisin jonnekin, jotta saataisiin tehtailu loppumaan. Eläintenpitokielto. Murrr.
    Onneksi Ahududulla on Sinut!!! Hoitojen myötä uskoisin teille tulevan aivan erityisen suhteen (vaikken kissoista mitään ymmärrä). Voimia ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en enää jaksa ruveta tappelemaan, mutta siellä oli viisi pentua jotka kaikki oli varattu. Eiköhän sieltä joku nosta kunnon älämölyn. Kissat oli tälle tytölle ilmeisesti sukulaiset antaneet, että saa myyntituloista opiskelurahaa vähän lisää. Alkuperäistä syyllistä on siis vähän vaikeampi saada vastuuseen. Meillä onneksi tilanne on kääntynyt jo parempaan suuntaan.

      Poista
  7. Voi kyllä kamalaa tuommonen. Onneksi kisuli pääsi sinun hellään huomaan. Toivon kovasti,että tulisi hyvään kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiton puolelle ollaan kääntymässä toivottavasti. Kunhan saadaan ensimmäiset vaivat pois, niin sitten hyökätään korvapunkkien ja matojen kimppuun. Näin pienelle kun ei voi kaikkia hoitoja yhtä-aikaa antaa. Eipä ole minulle aikaisemmin tämmöistä tapausta koskaan sattunut, vaikka aina on ollut kissoja.

      Poista
  8. Kyllä pistää vihaksi tuollainen. Onneksi pelastit pennut ja täällä on nyt varpaat ja sormet pystyssä, että pieni ihanuus parantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tämä on jo alkanut perenemaan. Minultakin alkaa kiukku haihtumaan kun olen niin onnellinen tästä pienestä =)

      Poista
  9. No enpä ihmettele yhtään, että olet vihainen. Pidän kuitenkin molempia peukkuja koko ajan, että pieni söpöläinen vahvistuu ja paranaa sinun hellässä hoivassasi.

    Pitkästä aikaa taas kiertelen blogeja ja nyt katselin ainakin kuvat sinunkin postauksista, joita en ole nähnyt- Kaikkia tekstejä en jaksanut lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin aika pitkästi kirjoitellut viime aikoina ;)
      Kisulin kunto alkaa nousemaan ja leikki maittaa.

      Poista
  10. Voi kamalaa. Toivottavasti lääkkeet auttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkkeet tuntuu tehoavan hyvin. Pahemmankin makuiset menee maksamakkaran seassa (lääkärin neuvo) ,eikä simätippojakaan tarvitse enää huutaa niin kovasti. Kaikkeen tuntuu pieni kissakin tottuvan.

      Poista
  11. Kerro tytön nimi ja yhteystiedot, niin niitä voidaan levitellä etteivät muut enää (ainakaan jatkossa) tee samaa virhettä. Ei tarvitse yhteystiedoissa kertoa mistä on kyse, haluat vain ystävällisesti ystävillesi kertoa mistä sait A:n, jos vaikka tulisi lisää myyntiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo hävitin yhteystiedot. Tämä oli Jyväskylään opiskelemaan tullut tyttö, joka oli serkultaan saanut nämä pennut. Oli muuten niin kiltin oloinen tyttö, että varmaan otti opikseen kun moni on haukkunut. Lupasi minulle käyttävänsä loput pennut lääkärissä ennen luovutusta, jos sitten käytti, en tiedä.

      Poista
  12. Tuollainen myyjä on saatava vastuuseen eläinrääkkäyksestä. Tuo pentutehtailu on aivan kamalaa. Toivotaan että rekisteröintipakko koirilla ja kissoillakin tulisi pian ja sitä valvoisikin joku. Onneksi teillä kaikki paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikutti kiltiltä ja vähän tietämättömältä tämä nuori tyttö. Uskoisin että otti opikseen jo tästä kerrasta, sen verran hyvin säikäytin moittimisellani. =) Jos olis ollut pahempi tapaus, niin olisin ilmoittanut eläinsuojeluun, mutta juttelin tästä eläinlääkärin kanssa ja annetaan tytön olla rauhassa. Tyhmyyttään teki tämän, tuskin enää ottaa pentuja myytäväksi.

      Poista
  13. Voi pikkuista, onneksi saa nopeasti hyvää hoitoa. Ihmisen ymmärtämättömyys ja ahneus aiheuttaa turhaa kärsimystä eläimille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei vaan välitä eläinten kärsimyksistä ja se on surullista.

      Poista