lauantai 27. tammikuuta 2018

Purrk.....

(Kuva netistä kaapattu)

Vaan tämmöinen on nyt olo. Ensin tehtiin vuokrarivitalossamme remonttia, joka jätettiin kesken. Löytyikin niin suuri homeongelma, ettei kannata korjata. Nyt on kaikki 8 taloutta irtisanottu heinäkuun loppuun mennessä. Minulla kun tuota tavaraa on kertynyt 40 vuoden ajan, niin nyt olenkin lirissä. Roskiin joutuu kantamaan hyvääkin tavaraa kun ei lähimaillakaan ole kirpparia tai kierrätyskeskusta, eikä linja-autolla kannata ruveta raahaamaan, eikä jaksakkaan. Täytyy yrittää edes facebookissa myydä käsityökirjoja ja lankoja joille ei tällä hetkellä ole käyttöä. Surulliseksi se kyllä tekee ;(

Uuden asunnon hakemisessakin on hankaluutensa. En voi kuvitellakkaan, että asettuisin asumaan kerrostaloon jossa ei olisi edes parveketta. Kylän ainoat kaksi kauppaa pitäisi olla niin lähellä että pääsisin sinne kävellen kipeitten kinttujeni kanssa. (Kaksi kertaa kaatunut tänä talvena polkupyörällä ja nyt on polvi sökönä). Suurin ongelma on kissat kuitenkin. Niitä en hävitä missään nimessä. Tuommoiset kymmenvuotiaat katit ei enää opi sisäkissoiksi, joten pitäisi olla turvalliset ulkoilumaastot. On siinä ongelmia ihan tarpeeksi.

Joten purrkeleen purrrrrkele vaan.

30 kommenttia:

 1. Voi tuota sun tilannetta. Pidän täällä sormet ja varpaat ristissä, että jokin kiva koti löytyisi sinulle.

  VastaaPoista
 2. Tyttäresi ja poikasi varmaan auttavat? Ehkä sinun kannattaisi ensin etsiä se asunto ennen kuin alat tavaroita hävittämään? Voisiko kunnan taholta joku auttaa sinua asunnon etsimisessä ja tavaroiden kuljettamisessa.
  Pidä vaan pintasi. Kerrostalo ei varmasti ole sinulle paras, jos ei alin kerros ja kissojen pitää päästä ulos. Kauppa ja palvelut lähellä.
  Ymmärrän harmituksesi, mutta jospa se sitten iloksi muuttuu lopulta.
  Oulussa on sellainen kirppari, joka hakee kotoa ja myy, mutta ne ottaa sitten 50 % tuotosta. Olisikohan siellä sellaista?
  Omat juureni on nyt katkottu viimeisen vuoden aikana niin moneen kertaan, että en enää tiedä kuka olen ja mistä tulen, mutta tämä alkaa tuntua jo kodilta, vaikka tässäkin tuli yllätysongelmia. Kerro, jos voin auttaa jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lapsena joutunut muuttamaan vähintään kaksi kertaa vuodessa, mutta nyt en enää olisi halunnut. Vaan empä ota paineita enää tästä. Kaupungin vuokratalo, joten kaippa etsivät jonkun kolon mihin minut kippaavat. Aion vaatia myös muutto-apua kaupungilta, ei vanha mummo enää jaksa kodinkoneita yksi raahata. Meillä on lähin kirppari yli 30km päässä, joten eipä ne nouda , eikä minulla niin hyvää tavaraa olekkaan että kehtais tarjota. Ystävällinen naapuri on luvannut viedä minultakin parhaita poisheitettäviä mennessään kierrätykseen.
   Poika asuu 400km päässä, joten mitenkähän käy muuttoavun ;)

   Poista
 3. Voih....sinä ja etenkin kissat joudutte sopeutumaan uuteen kotiin! Tuli mieleen että täällä meillä päin SPR hakee tavaraa myyntiin autollaan mutta toki ne ei niistä mitään maksa- kannattaa soittaa ja kysyä kun et enää jaksa myydä FB. Mutta sinä selviät,selvisithän tupakoinnin lopettamisen tuskastakin! T:isoäiti etelä-pohjanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällä iällä enää olisi välittänyt alkaa muuttoruljanssia. Tunsin itseni melkein rikolliseksi kun haastemies toi aamulla irtisanomisilmoituksen. Että olenkin uskaltanut näin kauan asua samassa asunnossa =D

   Poista
 4. Toivotaan, että sopiva asunto löytyy. Komppaan Mayoa siinä, että ei kannata roskiin viedä tavaroita, ennen uuden asunnon löytymistä. Sitten muuton yhteydessä voi kipata roskiin ne, mitä uuteen kotiin ei voi viedä. Olisiko siellä jotain vapaaehtoisporukkaa, joka voisi auttaa sinua tavaroiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksissa on jo pitkään ollut raivata ulkokomeroa ja kaappeja turhasta roinasta ja nythän se tulee aloitettua kun on pakko ;) Ei niin pahaa etteikö jotain hyvääkin =)

   Poista
 5. Voi kun tylsaa!! Pidan peukkuja etta kaikki selviaisi hyvin ja nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se enää niin harmita kun muutama päivä on mennyt.Tuleepahan siivottua komerot kerrankin kunnolla =)

   Poista
 6. Kylläpä on huono juttu. Toivottavasti löytyy kiva asunto niin sinulle ja kissoillekin. Toivon myös että saat myytyä tavaroitasi jottei roskiin tarvitse laittaa... Onnea tulevaan =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä onneksi aikaa heinäkuun loppuun ja tuskin ne sittenkään kehtaa ihan taivasalle heittää kaupungin vuokra-asunnosta. Kunhan eivät ihan mahdottomaan paikkaan meitä kissojen kanssa lykkää.

   Poista
 7. Voi jukran pujut! Tuli sulle sitten äkkiä tuo juttu. Mutta onhan tässä yli 1/2 vuotta, vähitellen tutkit mitä tarviit ja mitä et.
  Täällä myytiin tori.fi;ssä viime vuonna paljon kaikenlaista. Minusta se toimi hyvin, eikä tullut moniakaan ohareita.
  Tässä kevään tullessa on tarkoitus alkaa tosissaan myydä taloa ja Toivon että saan tyhjennettyä sitten ja uuden asunnon.
  En ota paljon mitään täältä mukaan, niin olen ajatellut, ehkä pieneen pakuun mahtuis.
  Pitäkää talon muun porukan kanssa yhteinen kirpputori ja muutenkin vaihtaa tietoja onko toisilla ideoita.
  Asioilla on tapana järjestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisimman vähän otan minäkin mukaani. Mitäs tuota vanhaa roinaa edestakaisin kuljettamaan ja eipähän ole sitten aikanaan lapsilla niin paljon siivoomista minun jälkeeni =)

   Poista
 8. Kyllä asiat järjestyy. Hyvä että pääset homeelta turvaan ennen kuin terveys kärsii. Sanoitko aiemmin että paikkakuntakin saa vaihtua.. Eikun viidakkorummut pärisemään. Oman jo hyvin iäkkään äitini kämpässä hirveä hajuhaitta ja siinäpä selvittämistä ja taistelua että joku tekis jotain. Vastuuta ei tunnu kellään olevan. Täällä vanhuksia ja omaisia käytetään hyväksi. Pidän peukkuja että saat raikkaan ja viihtyisän kodin mahdollisimman pian♥️ Ja onnea kun pääsit eroon sauhuttelusta. T. Yks omaishoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin 65 vuotiaaksi elänyt ja aina on asiat jotenkin järjestyneet. Onhan sitä tullut oltua pahemmissakin paikoissa =) Enkä minaa edes ajatella muuttoa ennekuin ilmat lämpenee ja lumi sulaa. Sitä odotellessa raivaan valmiiksi roinaa roskiin, sitä kun piisaa =)

   Poista
 9. Tsemppiä Sinulle ..uskon kyllä että asiasi vielä järjestyvät parhain päin.. ja uusi sopiva kotikin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan niitten on järjestyä =) Ei ne kehtaa vanhaa mummoa uloskaan jättää, eikähän se joku kolo jostain meillekin kissojen kanssa järjesty ;)

   Poista
 10. Rane Toriin myyntiin ja sillä ehdolla, että hakevat kotoa. Postittaminen on ruljanssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minulla juuri ole myytäväksi kelpaavaa tavaraa.=D Suurin osa kirppareilta ostettua ja ulkomailta raahattua. Kierrätykseen eivät edes huoli enää kirjoja eikä astioita ja niitä on sääli hävittää.

   Poista
 11. Voi elämän kevät miten ikäviä juttuja:( Kyllä sitä tavaraa tosiaan 40v kerkiää kertyä..Tsemppiä hurjasti ja toivotaan kovasti että asiat järjestyvät❤

  VastaaPoista
 12. Monta päivää olen jo kantanut roinaa roskiin eikä vielä näy missään =) Kyllä tässä hommaa riittää. 65 vuotta on asiat jo jotenkin järjestyneet niin eiköhän se jatku vieläkin ;)

  VastaaPoista
 13. Kyllä on kurjaa tollaset homejutut. Toivotaan että löytyy sopiva asunto teidän perheelle. Ja voimia tuohon tavaran hävittämiseen! Tiedän mitä se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntä raastaa käsityötavaravarastojen hävittäminen, mutta ei auta itku nyt ;) Kun niitä muutaman kymmenen vuotta on ensin kerännyt ja nyt sitten joutuu luopumaan, huhuh.

   Poista
 14. Voi ei, onpas ikävä juttu. Iso voimahali teille ja toivotaan, että asiat kääntyvät parhainpäin:)
  Olikohan asetuksissani, ollut jotain pielessä, kun ei blogiani löytynyt? tämä bloggeri on minulle vielä niin uusi tuttavuus, että opettelu vie oman aikansa.
  Tässä osoite blogiini https://puuhastellessa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se löytyi ja laitoin tuohon sivupalkkiini että löytyy toistekkin ;) Vika saattoi ihan hyvin olla minussakin kun ei löytynyt ensin, minä kun olen tämmöinen itseoppinut "nörtti" =)

   Poista
 15. Voi surkeus! Toivotaan että löytyy pian kiva uusi asunto.. tavaran hävittäminen ei ole helppoa, itsekin luovuin loppuvuodesta kirjahyllystä ja lahjoitin reilut 100 uuden veroista kirjaani spr.n kirpparille , kyllä tuntui kamalalle monta päivää, mutta liiasta tavarasta on jossain vaiheessa vain pakko luopua! Tsemppiä kovasti :)

  VastaaPoista
 16. Minulla tämä tavaroiden hävitäminen on hyvällä alulla ja tämähän tuntuukin aika vapauttavalta ;) Tuntuu hyvältä välillä pistää roinaa poiskin eikä vaan aina säästää pahan päivän varalta.

  VastaaPoista
 17. No hemmetti! Vaan kommenteistasi huomaa, että olet tainnut löytää hyvätkin puolet tähän juttuun. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne asiat murehtimalla parane ja tuleepa kerrankin siivottua komerot oikein kunnolla ;)

   Poista