keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Pihi mikä pihi


Minut kasvatettiin lapsena hyvin säästäväiseksi ja siitä tavastahan ei tahdo päästä millään eroon. Kaikki pitää säästää mitä voi ehkä joskus vielä käyttää. Niimpä minä säästän kaikki pienimmätkin päättelylankojen pätkätkin ja kerään välillä toistenkin pois heittämiä. Eihän sitä hyvää lankaa roskiin =) Ne solmin reilulla solmulla ja virkkaan renkaana niin että solmut jää sisäpuolelle. Kyllä tulee paksuja hyviä patalappuja  kun ovat kaksinkertaisia ja langanpäät sisällä lisäeristeenä. Sanoisimpa että ilmaisia ;)



Jo ennen joulua minulta tilattiin polvisukat helmikuun alussa lahjaksi annettavaksi. Autuaasti unohdin ne kokonaan, mutta onneksi tilaaja kyseli jo niiden perään. Kaikki muut hommat piti laittaa sivuun, mutta nyt on sukat valmiina. Ihan vaan jotain lettiä räpelsin eteen ja muuten otin silmukkamäärät Novitan hyvästä polvisukkaohjeesta. Ainakin omaan jalkaani tämä malli istuu mukavan napakasti.


Ihan kokeeksi tilasin Intiasta maitokuitulankaa ja olin positiivisesti yllättynyt. Lanka muistuttaa vahvuudeltaan ja sormituntumalta suomalaista Miami-lankaa, jota ei tahdo enää saada mistään. Värejä on todella runsaasti. 50gr kerä on ilmainen, mutta postimaksut ovat 2€/kerä (hassua). Sopii varmaan oikein hyvin esim virkattuihin leluihin ja muihin virkkauksiin, en ole vielä kokeillut.



Täytyy laittaa tähän loppuun vielä kuva poikani koirasta Bamsesta ja Kiinasta tilaamastani joululahjakravatista. =)  Minulla tulee ihan mieleen nuorena tuntemani sisilialainen gigolo Tino. Samanlainen pörröpää ja suklaasilmät =D

36 kommenttia:

  1. Säästäväisyys, se on hyve joka palkitsee tiukkoina aikoina. Äitini on sota-ajan lapsi ja oppinut niukan talouden niksit ja siirtänyt ne meille lapsilleenkin hyvälä menestyksellä. Onpa kauniit sukat! Sinullapa on hauska nuoruusmuisto, vaikka tämä koira on taatusti suloisempi nappisilmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sota-aikana minunkin isäni 12 lapsisessa karjalaisperheessä oppi säästeliääksi ja opetti minutkin pihistelemään. Nykylapset eivät oikein ymmärrä aina ja naureskelevat mummon varastoille, eipä se minua haittaa =)

      Poista
  2. Toi patalappuidea on tosi hyvä. Itsekin olen säästänyt pieniä nöttösiä lankaa, mutten ole keksinyt mitä niistä tehdä. Ja noi sukat, todella hienot, olet taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en raaski lankaa roskiin laittaa ja kaikki yli kolme senttiset pätkät säästetään.=) Tuota patalappua olen tehnyt ajan kanssa sitä mukaa kuin on pätkiä tullut. Uusi patalappu on jo aloitettuna

      Poista
  3. Täällä ilmottautuu toinen pihi, säästäväiseksi opetettu ja sen sisäustänyt. :) Minäkin olen käyttänyt pieniä lankajämiä patalappuihin ja -kintaisiin, jotka ovat saaneet kovasti kiitosta. Nytkin on patakintaat tilauksessa! :D
    Vois kai sanoa, että tuossa alkaa olla langan hinta kohllaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niitä sinun patakintaitasi ihaillutkin kuvissa ja ajatellut yrittää tehdä samanlaisia. Patakintaille kun on kuitenkin tosi paljon käyttöä, ei mene työ eikä langat hukkaan.

      Poista
  4. Niinpä niin sitä kotona opetettiin,että ei mitään saa heittää hukkaan ja minullakin on kaikennäköistä tehtynä pienistä pienistä langanpätkistä,jotka vain solmin yhteen. Esim.kaksi tyynyä. Ai että jotain gigoloa siellä muistellaan ja haaveillaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikanaan sai etelän gigolot sydämen läpättämään, mutta nykyään vain tämmöinen Bamse =)

      Poista
  5. Minullakin on laatikon nurkassa langanpätkävarasto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän tuo räsymattokuvio on niin muotia sukissa ja muissa käsitöissä, nyt on oikea aika hydyntää kaikki pätkät ja jämät ;)

      Poista
  6. Ihanat nuo villasukat. Minun mies välillä paasaa noista minun langanpätkistä, että pitääkö kaikki säästää. No tietenkin pitää, eihän sitä tiedä, että koska langanpätkä vaikka pelastaakin tukalasta tilanteesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, onneksi minulla ei ole miestä joka puuttuisi langanpätkäkokoelmiini. Minulla se homma on mennyt vähän liiankin pitkälle, eri pusseissa on lajiteltuna puuvilla-, villa- ja erikoislangat =) Vaan tuntuu niille aina välillä kovastikin käyttöä löytyvän.

      Poista
  7. Tuo säästäväisyys on oikein hyvä asia! Täälläkin säästetään vähän kaikenlaista ihan siltä varalta jos vaikka askarteluissa tarvii:) Hienot sukat! Voi että onkin suloinen Bamse❤ Mukavaa viikonjatkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä hamstraan liikaakin =) Sanon aina, että se mitä minulta ei löydy, sitä ei tarvitakkaan =D Naapuritkin ovat oppineet että tulevat minulta kysymään lainaan jos tarvitsevat esim jotain työkalua.=D

      Poista
  8. Hieno patalappu onkin! Minäkin olen kerien lopuista virkannut joskus pannulappuja, mutta tuosinun idea on hyvä! Pitääkin sitä kokeilla. Säästäväisyys on tullut itsellekin jo varmaan äidin maidossa. Voi tuota kravatti-koiraa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan se on luonnonsuojelua, kun ei kaikkea heti heitetä roskiin. Vanhempi polvi oppi vähän pakon edessä säästeliääksi, kun ei sodan aikan ollut kaikkea saatavilla eikä tuo säästeliäisyys olisi pahaksi nykyäänkään. Ei silloin ollut tämmöistä kertakäyttökulttuuria.

      Poista
  9. Aika hauska, on kuin räsymatto :) Sukat on kauniit! Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvä käytössä, ei pala sormet. Matleena tekemä patakinnas samalla tyylillä on myös kokeilemisen arvoinen idea.

      Poista
  10. Ihanuus. Minäkin käytän joskus purkulankaakin. Tarkka pitää olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytän hyvin paljon purkulankoja, varsinkin virkkaukseen ne soveltuvat oikein hyvin. Kirppareilta saa välillä tosi edullisesti käsin neulottuja villavaatteita. Kannattaa vain tarkistaa nurjalta ettei ole mahdottoman paljon solmuja neuleessa.

      Poista
  11. Niin niitä langanloppuja aina vaan löytyy. Hyvä vinkki tuokin.
    Hienot sukat ja suloinen gigolo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhan mummon sydäntä ei muunlaiset gigolot enää sävähdytä ;D

      Poista
  12. Aina johonkin saa uppoamaan pienetkin langanloput. Kivalta näyttää tuo lanka. Itse olen aika huono tilailemaan lankoja. Pitää saada käsin kosketelle...
    Ihanat sukat ja koira on lutuna=))

    VastaaPoista
  13. Meidän kylältä ei saa kuin 7-veikkaa, joten pakko tilata jos muutakin haluaa. Onhan noita virhetilauksia sitten tullut tehtyä, mutta olen jo oppinut että ensin tilaan pienen määrän kokeeksi.

    VastaaPoista
  14. Ihan mielettömän kauniit sukat, toteaa villasukkafani täällä ja samoin räsymattofani ihastelee tuota räsymattoa, todella kaunis. Bamsekin on kovin suloinen ja kravatti.

    Mukavaa uutta viikkoa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bamse on kyllä syötävän suloinen ja mukava poika, voisin ottaa vaikka omakseni.

      Poista
  15. Hyvä tietää tämä käyttöidea langan lopuille. Keräsin niitä joskus pussiin ja käytin askarteluun. Loput heivasin roskiin. Nytpä tiedän laittaa taas talteen, kun näin hyvän idean julkaisit. Kauniit palmikot, tulevat hyvin esiin vaaleassa sukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän langanpätkiä voi roskiin heittää, niistähän voi tehdä vaikka mitä ;) Tämmöinen isompana vois olla ihan hyvän näköinen tyynynpäällisenäkin.
      Minusta palmikot ja pitsineuleet kuuluu tehdä yksivärisestä langasta, eihän ne kirjavassa näy ollenkaan.

      Poista
  16. Pihinä on hyvä olla. Olen myös. Mutta en isäni veroinen. Hän nimittäin ei voinut syödä talvella tomaatteja jääkaapistamme, kun olivat niin kalliita. Vaikka ne olisivat sitten mädäntyneet sinne kaappiin. Oli kuulemma periaate-kysymys. Voi Bamsee mikä herrasmies, vaikka tukka onkin vähän silmillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - mun blogikuvaajalla on isäsi kaltainen suhtautumistapa koskenlaskijajuustoon... Sitä kun ei raaski käyttää vaikka olis ostettu tarjouksesta ja sit se kuivunu kikkara on pakko heittää pois :)

      Poista
    2. Osataan me naisetkin :) Minä säästelen herkkuruokia niin kauan jääkaapissa, että ne menee syömäkelvottomiksi. Eihän niitä raaski heti syödä =D

      Poista
  17. Kylläpä on Bamse hienona!
    Huh - nyt tuli huono omatunto kun noita langanloppuja välillä tulee heiteltyä pois vaikka olis peräti metri tai kaksikin jäljellä. Mutta jokaisella on omat nuukuutensa. Mun on PAKKO ostaa kahvia AINA kun se on tarjouksessa... Naureskelen aina isäni nuukuuksia, mut välillä huomaan itse olevani yhtä hassu.
    Me täällä ihmetellään noita ilmaisia intialaisia lankoja. Miten ihmeessa sellaisia saa tilattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän ne intialaiset langat loppujen lopuksi ole ilmaisia kun postimaksu on 2€/kerä. Eikä koskaan tiedä mitä sieltä tulee. Nämä oli ensimmäiset joille minulla on käyttöäkin, monta hutia olen onnistunut tilaamaan ulkomailta aikaisemmin. Vaan nyt loppui lankojen osto kun on pakkomuutto edessä kesään mennessä.
      Eikä saa heitellä hyviä langanpätkiä menemään ;) Jos et muuta paikkaa keksi, niin laitat vaikka minulle tulemaan, maksan kyllä postimaksut =)

      Poista
    2. Mä ajattelin just viikonloppuna kun siivosin kellarikoppia et jos lähettäisin sulle purettavia neuleita... Sit luin tuosta sun muuttojutusta ja mietin et uskallankohan?

      Poista
  18. Vai Tinoa sinä puet kiinalaisilla hepenillä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhä joka perheessä edes yksi olla joka käyttää kravattia ;)

      Poista