torstai 4. tammikuuta 2018

Hyvinhän tämä vuosi alkoi


Kyllä pukki tietää mitä kissamummo tarvitsee. Sain tietsikan viereen uuden hiiren ja hiirimaton. Kyllä nyt kelpaa tehdä kissapostauksia =)

Uusi vuosi alkoi oikeastaan ihan hyvin. Ei juhlittu, mutta oli ensimmäinen kuumeeton päivä ja sehän tuntui ihan juhlalta. Kävin jopa pihalla katsomassa kylän ilotulituksia. Painokin oli joulun aikaa tippunut 3,5kg, eikä siitäkään passaa valittaa. Kuumeessa ei herkutkaan maittaneet, pelkkää hunajateetä lipittelin enimmäkseen. Harmittaa vaan kun niin paljon hyvää ruokaa ehti mennä pilalle, kaikkea kun ei voinut pakastaa.


Eipä juuri käsitöitäkään jaksanut tehdä, mutta yksi apina piti virkata kuitenkin. Tyynynliina on  niitä minun Kiinasta pelkillä postimaksuilla tilaamiani. Nyt olen saanut hillittyä sentään himoni ja haluni, enkä ole tilannut enää kuin puolisukkia halvalla =)Eihän sitä Tallinnan-reissuakaan voinut tyhjin käsin tehdä, joten sillä matkalla valmistui villasukat.  Laivan käytävällä eräs mies pysähtyi kysymään, että onko se pakko olla noin ahkera että täälläkin kutoo. Vastasin hänelle , että minkäs sille voi jos on levottomat kädet kunhan ei muuten ole levoton. Tajusipa jättää minut rauhaan, minua kun ei miehet jaksa enää kiinnostaa. Kahdesti olen ollut naimisissa ja todennut että yksinelämistä ei mikään voita =)Naapurimummo pääsi pakoon kosteusvaurioita ja sai uuden hyvän asunnon. Lähtiessään jätti minulle tämän kauniin amarylliksen. Voi kumpa minullakin kävisi muutto yhtä kivuttomasti. Koko suku oli häntä muuttamassa., mummo vain katsoi vierestä.

Aamulla kyllä meinasi kahvi mennä väärään kurkkuun ja sydän väpätti vähän aikaa. Tiesin kyllä että aikovat räjäytellä peruskalliota talon ympäriltä, mutta ajankohdasta ei ollut tietoa. Aamulla istuin rauhassa juomassa kahvia kun ensimmäinen pamaus räjähti 1,5 metriä keittiöni ikkunasta. Ikkunat vain helisi ja lattia tärisi ja jotain tippui kaapista. Eipä noille rakennusmiehille tainnut tulla mieleen, että vanhempi ihminen voi saada sydänkohtauksen kun noin ennalta varoittamatta pamautellaan. Sitä paukuttelua jatkuikin sitten puolipäivää, mutta nyt on oja kalliossa talon seinustalla.

Tytär oli lähdössä iltasella omaan kotiinsa, kun maan alta kuului yhtäkkiä matalaa murinaa ja lattia vähän tärisi. Se tuntui kyllä kammottavalta. Mitä lie jälkijäristystä.  Olen ollut joskus Kyproksella pienen maanjäristyksen aikaan, mutta tämä tuntui kyllä pelottavammalta. Tytär ei meinannut uskaltaa jättää minua kotiin, kun pelkäsi maan nielevän minut.  Vaan ei hätää, hengissä täällä ollaan vielä ja olo senkun paranee päivä päivältä

Päiväkin pitenee, joten kesää kohtihan tässä jo mennään ;)

23 kommenttia:

 1. Huomenta ja Hyvää Uutta Vuotta !
  Toivotaan, että pääset kohta muuttamaan uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta.
   Ei tässä mitään kiirettä uuteen asuntoon. Ensin pitää saada tavaraa vähennettyä hurjan paljon =)

   Poista
 2. Miten hauskat hiiri-kissamatto. Tuollaiset haluan. Kiva myös, että tautisi hellittää. on se noitten flunssien kanssa temppuilu. Ja vasta ollaan pöpökauden alussa. Hyvää vuoden jatkoo ja toivotaan että kaikki järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän ei voi muuttua enää kuin parempaan päin. Nyt ollaan jo kaikki melkein terveitä kissoja myöten.

   Poista
 3. Kyllä kivan joululahjan sait ja hyvä kun olet parantunut. Sen nyt arvaa,että sairaanakin koukku suihki ja tottakai matkallakin pitää käsityö olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olinkin ollut varsin kilttinä näköjään, sillä sain monta joululahjaa ;)

   Poista
 4. Levottomat kadet, tuon sanonnan omin kayttooni myos! :)

  Toivotaan etta asuntoasiat jarjestyy ja etta dynamiittimiehet eivat pelottelisi sinua tuolla tavalla jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin on levottomat jalat, toisilla levottomuus on korvien välissä. Tällä iällä levotonta on enää kädet, ihan jouten ei osaa enää istua.

   Poista
 5. Kivan lahjan olet saanut. Sairastaessa aika on pitkä. Minullakin on ollut lonkka toista viikkoa kipeänä ja mitäpä muuta voi tehdä kuin neuloa levätessä. Kauniit nuo tekemäsi sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni joulu turhankin nopeesti. Kuumehoureessa nukuttiin vaan ja välillä noustiin hörppimään hunajateetä. Onneksi ei ole enää koiraa jota olisi pitänyt välillä ulkoiluttaa, kissat pärjää yksinkin ulkona.

   Poista
 6. Oot sinä kyllä sellainen teräsnainen, touhuat vaikka oletkin sairaana. Hyvä, että olo on jo parempi. Toivottavasti sinulle löytyy pian uusi ja ihana koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha vaan kun en ole ruostumatonta terästä ;) Alkaa noita ruostevikoja ja kulumia esiintymään turhan paljon =)

   Poista
 7. Lämpimiä ajatuksia lähetän ja turvallista oloa kaikista remonteista huolimatta! Levottomat kädet ovat arvokas lahja, senhän näkee jokaisesta työstäsi! Olipa ihana lahja tämä kukka ja sai luotasi hvän kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena omistin levottomat jalat jotka kuljettivat ympäri Suomea ja maailmaa. Onneksi se vika on siirtynyt nyt käsiin =)

   Poista
 8. Hieno on tuo hiirimatto:) Mukava kuulla että kuume helpottaa. Toivottavasti saisit olla terveenä♥ On kyllä niin kaunis tuo Amaryllis. Mukavaa viikon jatkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos ei sauna, viina tai terva auta, on tauti kuolemaksi." Minä en käyttänyt mitään noista, mutta silti olen jo melkein parantunut =)

   Poista
 9. Onnekasta alkanutta vuotta sinulle sinne !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukava huomata ettei minua ole unohdettu, vaikken itse ole kommentoinut kellekkään pitkiin aikoihin.
   Oikein hyvää uutta vutta sinullekin!

   Poista
 10. Sen verran levottomat jalat ja kädet pitää olla, ettei jäkälöidy eikä sammaloidu. Sulla sitä pelkoa ei tunnu olevan - jutut ainakin paranee koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu että olen jo kasvanut kiinni tuohon tuoliini. Onneksi kädet liikkuu vielä =)

   Poista
 11. Vai semmoisia pamautuksia siellä. Oulussahan tuntui ihan oikea maanjäristys, mutta se oli yöllä. Kyllä sinäkin apuja saat sitten, kun muutto on edessä. Itse asun nyt pienessä yksiössä remontin ajan. Kissalla on tylsää - myös.

  VastaaPoista