sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pieni irtiotto arjesta


Ihan parinkin päivän reissu kesken arjen tekee niin hyvää. Tallinnan joulutori oli näkemättä, joten sinnehän me suuntasimme. Kansipaikat laivalla ja pari yötä Eurooppa-hotellissa. Oikein hyvä valinta meidän mielestä. Ei tarvinnut kuunnella yöllä humalaisten mekkalaa, vaan nukuimme pehmeissä sängyissä  oikein rauhallisessa hotellissa. Aamupalakin oli maittava ja monipuolinen, eikä koko aikana ollut kiire mihinkään.



Minä sain jo menomatkalla jalkani niin kipeäksi, että taksilla ajeltiin vähänkin pitemmät matkat, mutta siellähän se oli suhteellisen halpaa, hotellilta torille n.5 €. 
Itse tori oli minulle vähän pettymys. Olin odottanut paljon erilaisia käsitöitä, mutta tuntui että joka toisella kojulla oli tarjolla glögiä ja lopuilla villasukkia. Eipä siellä paljon ollut valinnan varaa sukkien ja krääsän lisäksi. Ostin sieltä kuitenkin kunnon kassillisen juustoja, enkä muuta.
Olisi varmaan tuntunut jouluisemmalta, jos maassa olisi ollut lunta. 



Olishan siellä Tallinassa paljonkin nähtävää ja kuvattavaa, mutta me pyrittiin ottamaan koko päivä mahdollisimman rennosti. Onneksi meille sattui oikein aurinkoinen päiväkin, vaikka edellinen päivä oli ollut aivan mahdoton räntäkeli.


Sadamarket tuli katsastettua, mutta eihän siellä ollut oikeastaan mitään ostettavaa. No , jälleen kassillinen juustoja tietenkin ja karamelleja.
Tytär sai houkuteltua hotellin vieressä olevaan Nautica-ostoskeskukseen ja sittenhän alkoikin palamaan rahaa =) Ihania vaate- ja kenkäkauppoja ja sieltä löytyi virolaisten taiteilijoiden töitä joita olin etsinyt, sekä kaipaamani huopatyöliike


Merlin Metsin maalaamaa kissakoru oli pakko ostaa itselle ja samasta kaupasta paljon muutakin =)


                                     

Tytär oli etsinyt netistä valmiiksi meille hyviä ruokapaikkoja, mutta eihän me enää jaksettu minnekkään lähteä, vaan alku-illasta suuntasimme syömään oman hotellin ravintolaan. Kyllä kannatti. Aivan ihanaa ja kauniisti laitettua ruokaa. Eikä ollenkaan pahan hintaista, kallein ruoka pippuripihvi 21€. Minulla siinä juuri sitä lautasella. ( Viiniä ruoan kanssa, ei mekään ihan absolutisteja olla =) ). Todella ystävällin palvelu myös, josta 10 pistettä lisää =)


Kun herkuttelemaan lähdetään, niin silloin syödään myös jälkiruoka. Minulla grepejä lämpimien hedelmien ja tallinkikastikkeen kera, nam.


Illalla vielä pieni kävelylenkki ja sitten maistuikin taas uni pehmoisessa pedissä. On mahtanut olla kamalaa tuommoisessa sukelluskuplassa. Ei ole ahtaanpaikan kammoisen paikka.


Aamulla ehti vielä hyvin aamupalan jälkeen käydä ilman kiireitä viimeisillä ostoksilla sillä kotimatka alkoi vasta klo 12. Heihei Tallinna, eiköhän taas joskus tavata.


Ja kun herkuttelemaan oli alettu, niin olihan sitä vielä laivalla jatkettava. Neljän tunnin bussimatkan jälkeen oltiinkin sitten taas kotona, jossa kissat odottelivatkin jo naapurin hyvästä hoidosta huolimatta.

18 kommenttia:

  1. Mukava reissu teillä ja niin mukavaa seuraa kuin aikuinen tytär. Makian näköinen leivos lautasella.nam..nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuisten lasten kanssa on tosiaan mukava reissata, on apu aina lähellä ja sitä kehtaa omiltaan pyytää.

      Poista
  2. Voi miten kiva reissu teillä on ollut. Tuollaiset kiireettömät matkan on parhaita. Silloin kun ei ehdi edes kuvailla, niin silloin tietää olleensa hyvässä paikassa :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me päätettiin että mistään ei stressata eikä kiirettä pidetä ja hyvin meni matka =)

      Poista
  3. Kuulostaa mukavalta reissulta! Valitettavan tuttua tuo taksilla ajelu nykyään kipuilevan polven kanssa. En minäkään joulutorilta paljoa ostettavaa löytänyt, mutta se tunnelma oli silloin hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään ei yksin enää arvaakkaan pitempään reissuun lähteä, kun ei tiedä mikä paikka pettää, semmoista se on kun vanhenee.=) Me käytiin torilla valoisaan aikaan, pimeällä olisi varmaan ollut paljon tunnelmallisempaa.

      Poista
  4. Kuulostaa ja näyttää kyllä niin kivalta reissulta! Tuo on kyllä totta että välillä pienikin irti otto arjesta tekee oikein hyvää:) Ihanaa alkavaa jouluviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää teki päästä välillä pois näistä tutuista ympyröistä. Nyt jaksaa aloittaa jo joulunkin valmistelun =)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos, meillä olikin kaikinpuolin onnistunut reissu =)

      Poista
  6. Nyt alkoi haluttaan reissuun!!! :D Niin lystiä teillä tuntuu olleen, kaikki meni nappiin. :)

    VastaaPoista
  7. Ei sitt tavattu vaik samaan aikaan oltiin siellä. Olen monen monet kerrat Tallinnassa ollut mutta aina siellä saa aikansa mukavasti kulumaan ja uutta näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin Helsingistä helppo ja halpaa lähteä Tallinaan. Meiltä kun lähtee niin pakko yöpyä matkalla ja kalliiksi käy muutenkin. Meiltä kahdelta meni 300€, pojan perhe piipahti päiväseltään Tallinnassa 1€/ henkilö. Ihan kateeksi käy teitä Hesalaisia.

      Poista
  8. Eipä tule useasti käytyä Tallinnassa. Matkaa kertyy täältä Pohjois-Savosta Helsinkiin jo yli 400 km ja mieskaveri ei ole innokas ajelemaan sinne etelän ruuhkiin, joten muulla kyydillä olisi ensiksi päästävä satamaan. Me mennäänkin siksi mieluummin Lapin suuntaan, kun siellä ei ole liiemmin ruuhkia. Hyvää loppuvuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on meiltäkin 4 tunnin bussimatka ensin Helsinkiin ja sehän nostaa hintaa. Minä asun tässä Jyväskylän eteläpuolella, joten matkatoimistojen omia busseja sentään menee tästä ohi. Hyviä loppuvuoden päiviä sinullekin.

      Poista