lauantai 13. toukokuuta 2017

Ampaisenpesiä


Pojalle tein joululahjaksi ampiaisenpesiä ja nyt hän pyysi lisää, että voi antaa kavereilleenkin lahjaksi. Tokihan äiti tekee. Vielä löytyi huonoa lumppulankaa ja sisälle sanomalehteä, eipä tulllut kalliiksi. Yhden laitoin oman ulko-oveni pieleen.

Käsityön tekeminen ei tosiankaan rahallisesti kannata =) Ajattelin kunnon kansalaisena ilmoittaa verottajalle käsityötuloni ja laskeskelin kuitteja yhteen. Onneksi on tallella kaikki ostamani lanka- ja käsityötarvikekuitit.  Vaan mitenkäs kävi.  Kun vielä vähensin sen parisataa euroa työhuonevähennyksiä, niin miinuksen puolelle jäi muutama kymppi. Eipä siinä ole verottajalle ilmoitettavaa, eivät kuitenkaan huomioi miinustuloja =)

Viikolla jouduin vielä menemään hammaslääkäriinkin pudonneen etuhampaanpaikan takia. Kotona tietenkin jo valmistauduin Diapam-pillerillä ja lääkärissä pyysin heti puudutuksen. Minä kun pelkään niin kovasti poraamista. Siinä kun makasin mukavasti aurinkolasit päässä ja kirkas lamppu paistoi suoraan kasvoihini, niin aloin kuvittelemaan, että makoilen etelän auringossa rantatuolissa. Poran äänikin kuului jostain läheiseltä rakennustyömaalta. Olo oli melkeimpä miellyttävää. Ei taida ihan kaikilla piisata mielikuvitus moiseen =D Paremmin on hammaslääkärissä mennyt vain silloin, kun kerran vahingossa nukahdin siihen tuoliin.

Huomenna on taas odotettavissa se perinteinen äitienpäivälahja, säkillinen hevonkakkaa ;D

15 kommenttia:

 1. Hyvä mielikuvitus auttaa monessa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan se ei käänny väärään suuntaan ja alan näkemään mörköjä ;)

   Poista
 2. Käsitöillä tosiaan pääsee harvoin rikastumaan.
  Säkillinen hevonkakkaa kuulostaa erikoiselta, mutta tarpeelliselta lahjalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkapussi on meillä jo perinteinen äitienpäivälahja ja kukkani kiittää koko kesän =)
   Onneksi käsityöt on niin mukava ajankulu, ettei haittaa vaikkei niillä rikastukkaan. Kunhan saa sen verran, että pystyy ostamaan lisää lankaa =)

   Poista
 3. Tuo ampiaispesäjuttu muuten on tehokas. Tein monia ja ripustin paikkoihin, missä ne ovaat kiusana olleet. Eipä ole enää, auttaa. Käsitöillä ei todellakaan rikastu. Olen laskenut samaa, että miinukselle mennään kipin kapin jos kaikki kuitit laskee ja vähennykset tekee. Eli verottaja nuolkoot näppejään kerrankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kuitit tallella, jos joku vaikka "käräyttää" verottajalle. Onpahan todistaa, ettei niistä verotettavaksi asti ole rahaa tullut, vaikka joskus jotain saiskin myytyä =)
   Poika kehui myös, että mökillä ei ampiaiset enää parveile väärissä paikoissa tämmöisten valepesien takia.

   Poista
 4. Sydämellistä äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Päivä olikin ihanan lämmin ja aurinkoinen ilmoiltaankin.

   Poista
 5. Hevonpeetä olen viljellyt itseki. Sen siaan ampiaisenpesäjuttu on ihan uppo-outo... meneekkö ne tosiaan noihin kuukusenmuniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, päinvastoin. =) Näitä laitetaan sinne, minne ampiaisia EI haluta. Ne luulee että siellä on jo yhdyskunta ja menevät pesimään muualle.......toivottavasti =D

   Poista
 6. Katsotaan kesän jälkeen, kiten auttaa nuo pesät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään oikein noihin usko ennenkuin näen että toimivat ;D

   Poista
 7. Mä en muistanutkaan koko pesiä ennen kuin näin nyt sulla noita. Oon kuullut että auttavat ettei ampparit ala pesiä nurkissa, mutta en oo vielä kokeillut kyllä kun en siis muistanutkaan koko asiaa. Täällä niistä tosiaan on ollut riesaa monena vuonna. Luin aiempiakin postauksia nyt "urakalla", niin tuosta kissojen madotuksesta sen verran, että mä ostan eläinlääkäriltä sellaista nestemäistä liuosta (en nyt muista tietenkään nimeä), se on pieni tuubi joka puristetaan sitten vaan kissan niskaan (ettei pääse nuolemaan sitä). Huomattavasti helpompi kuin tabella tablettien tai pastojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä kerran sitä ainetta kokeillut, mutta on vaan liian kallista ostaa useammalle kissalle. Sillä kyllä lähtee kirput ja väiveetkin, mutta en ole ihan varma oliko yhtä tehokasta matoihin kuin nämä pillerit.

   Poista
  2. Eläinlääkäri sanoi, että se tappaa kaikki paitsi itse kissaa ;)

   Poista