perjantai 30. syyskuuta 2016

Mitä tuli osteltua Turkista


Tämä oli niin hauska yhden kaupan ulkopuolella. Katsoin että kaikki on myytävänä, mutta tytär huomasi että suurin onkin elävä. On niin kaunis kissa, että sen olisin voinut sakakuljettaa Suomeen.


Oppaat aina neuvoo ostamaan kultaa ja nahkaa Turkista ja onhan ne siellä paljon halvempia. Meille kyllä piisaa tavallinen vaatetavara ja sitä kyllä kannattaa ostaa.  
Marmariksestakin löytyy nykyään muutama Outlet-myymälä ja niissä kannattaa poiketa. Siellä oli jo myynnissä ensi kesän Kaphallin ja Vero Modan mallistoa hintaan 3-5€ pusero. Nehän valmistetaan enimmäkseen Turkissa. Ei ollut enää meille sopivia kokoja, mutta ostelin sitten m.m. näitä Hammam-pyyhkeitä hintaan 4€ kpl, Suomessa 25-30€. Ihania matkapyyhkeitä, suuri kokoisia, mutta kevyitä ja pieneen tilaan meneviä.


Yhtenä päivänä eräs laukkukauppias veti Eminen kauppaansa ja alkoi kyselemään mikä väri olisi paras. Emine yritti selittää, ettei aio ostaa mitään, mutta valinta oli pakko tehdä. Sitten myyjä löi laukun Eminen syliin ja sanoi vaan :" Tämä lahja, minä isän ystävä".  Voikos tuon halvemmalla enää ostoksia tehdä =) Niin tuli tyttärestä Michael Korsin feikkilaukun omistaja. Seuraavana päivänä toinen kauppias antoi sitten laukkuun sopivan rahapussin lahjaksi.  On se hyvä kun isällä on anteliaita ystäviä =)


No enhän minäkään onneksi ihan ilman jäänyt. Olin loman aikana voittanut Kukkia ja koukeroita blogista tämän ihanan Marimekon laukun. Onkin sopivan kokoinen ottaa mukaan seuraavalle reissulle vaikkapa passia ja rahapussia varten. Aivan ihana. Suuret kiitokset Tuulikille.♥



Emine on innokas kokeilemaan uusia makuja ja osti kaupasta tätä terveellistä juomaa. Empä voi suositella, ei kannata ostaa =D Kauppiaskin kysyi tytöltä, että oletko nyt varma että haluat tätä =D Tuote on valmistettu hapatetusta porkkanasta chilipaprikaa y.m. Maku muistuttaa lähinnä voimakkaasti etikalla ja chilipaprikalla maustettua hapankaalia, kammottavaa. Onneksi oli tuota ihanaa banaanimaitoa hörpätä päälle.



Sitten löytyi pienen etsinnän jälkeen se paras kauppa. Täällä oli myymässä vanha  mummeli, joka myös virkkaili pehmoleluja. Meillähän löytyi heti paljon juteltavaa keksenämme. Ihmeesti tuo Turkinkieli palautui minunkin mieleeni,vaikken sitä vuosiin ole tarvinnut. Tytärkin oppi jonkun verraan lisää sanoja.

Isä hommasi tyttärelle uudestaan Turkin kansalaisuuden ja poliisi antoi neuvoksi, että kieli pitää opetella kunnolla ensi kertaa varten.  Nyt on tytär merkattuna naimattomaksi muslimiksi kotipaikkanaan Ermenek siellä Kaakkoi-Turkissa. Eipä tuosta haittaa ole, jos ei ehkä hyötyäkään koskaan =) 


Tämän kasan sitten ostin noin 10€:lla. Liukuvärjätyt ovat ihanan pehmeää akryylia ja ruskeat jokseenkin samalaista puuvillalankaa kuin Suomen Miami-lanka. Väriskaala vain on kirkkaampi ja laajempi. Minä otin tätä ruskeaa ihan apinoita varten. 


'
Parin päivän päästä oli mentävä uudestaan ja tämä kasa maksoikin sitten jo noin 16€. Tässä onkin sitten jo villalankaakin ja ruskea on antibakteerista puuvillalankaa, jota ei harmikseni ollut kuin tämä yksi jäljellä. Lisäksi virkkuukoukku ja haikarasakset.

Lankojahan voi tilata halvalla suoraan Turkistakin koti-ovelle tuotuna ja nyt minulla on vähä tietoa mitä tilata, ettei ihan summassa tarvitse ottaa. Jos joku haluaa tietää näistä enemmän, niin minulta voi kysyä  


Halvaksihan meidän loma tuli, vaikka joka päivä käytiin ulkona syömässä pariin otteeseen  Tässä ollaa isän työpaikalla syömässä "pientä" kanapataa. Ainut kerta kun syötiin oikein turistiravintolassa, yleensä söimme paikallisissa Lokantoissa, joissa ruoka on taatusti tuoretta ja yhtä hyvää, mutta monin verroin halvempaa. Meiltä meni molemmilta noin 200€ viikossa kaikkiin ostoksiin ja syömisiin, ei paha =D

                                               

Tässä sitten pieni lounas Lokantassa. Valkoinen lasissa on ayrania, voin suositella, erittäin virkistävä jugurttijuoma.

 

Yöllä tietenkin piti vielä käydä paikallisessa leipomossa syömässä herkkuja ja kupposella kahvia. Etualalla minulla "Naisen napa" leivonnaisia

Eihän sieltä terveenä tietenkään selvitty, vaan sain lentokoneessa niin pahan yskän, että pakko oli jo mennä lääkäriin, kun alkoi vatsaan pistämään. Olin yskinyt niin kovasti, että vatsalihas oli jo revähtänyt, mutta eipä sentään kylkiluita ole mennyt poikki =D Vaan on minusta niin hyvää huolta pidetty. Aamulla heräsin kuollut hiiri tyynyllä naaman edessä. Kas kun eivät olleet sitä suoraan suuhun tunkeneet =)

24 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen loma ja edullisesti olette pärjänneet siellä.
    Kiva aamuyllätys kissoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkissa voi lomailla edullisesti, kun kiertää ne pahimmat turistiansat eikä läträä viinan kanssa =)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi kivalta lomalta. Kyllä ne kissatkin osaavat huolta pitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummo-kissa pitää meillä huolta, että kaikille riittää syötävää =)

      Poista
  3. Tuo ensimmäinen kuva on paras :D Ihana! Mutta ei muissakaan valittamista ole :) Hienoa että kissat pitävät sinut ruoassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin kaunis kissa, että olis ollut mukava saada mukaan kotiin.

      Poista
  4. Ihana reissu on sinulla ollut, ostamasi langat ihanan näköisiä ja värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä päättänyt, että yhtään lankaa en osta, mutta näin kävi =)

      Poista
  5. Kiva loma teillä on ollut. Eiköhän tuolla nyt jaksa talven yli sinnitellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi säästetään nyt, että päästään ensi kesänä takaisin =)

      Poista
  6. Ollut sattuneesta syystä vähän kiirettä, mutta nyt luin matkastanne oikein tarkkaan. Erittäin mielenkiintoisia asioita kerroit. Uskon, että uima-asut kääntyivät turkkilaisen eduksi : ) Varmasti tyttärellesi todella tärkeä matka ja kai te menette vielä uudelleen?
    Kuinkas kissat olivat sinua kaivanneet?
    Laitahan vielä lisää kuvia ja tarinaa matkastanne : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikon aikana ei paljon tullut kuvattua ja lopuissa onkin isä mukana, joten niitä en viitsi julkaista. Näki se tytön naamasta, kuinka onnelliseksi hän tuli, ensi kesänä mennään uudestaan.
      Mausu ja Maija olivat häipyneet heti omille lomalle, mutta mummokissa oli naapurin hyvässä hoidossa. Eipä nuo paljonkaan innostuneet paluustani, taisivat olla vaan mielissään kun olin pois välillä =D

      Poista
  7. Mukavaa teillä oli ja onneksi sait apinalankojakin mukaan. Nyt on hauskempi ottaa matkaa muistellen tämä ankea syksykin vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla olisi ollut hauskempaa, jos ei sitä isänrötköä olisi tarvinnut tavata joka päivä, mutta enhän minä voinut siitä tytön takia kieltäytyäkkään. =) Onneksi hän oli töissä, ettei koko päivää tarvinnut olla isän seurassa ;D

      Poista
  8. On teillä ollut kiva reissu! Ihanaa,että isä edes vähän pitää huolta ja huomioi tytärtään. Kuule,kun olin Alanyassa,niin matkaopas sanoi,että Marmariksessa on 4 lankakauppaa!! Siellä on niin ihanaa lankakaupoissa ja kyllä ne ovat edullsia. Sinut sitten kissa toivotti varmaan mielestään parhaalla mahdollisella tavalla kotiin tervetulleeksi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmin tämä turkkilainen isä on tytärtään huomioinut, kuin suomalainen isä aikanaan poikaa. Jatkuvasti soittelee tytölle ja lahjojen kanssa odottelee siellä, vaikka onkin tavallinen köyhä mies.
      Tänä kesänä ei ollut kuin kaksi lankakauppaa, mutta hyvin paljon kauppoja ja ravintoloita oli suljettuna huonon turistikauden takia. Esim. venäläisethän jäi tulematta kokonaan tänä kesänä.

      Poista
  9. Naisen napa ja tyynyhiiri... kyllä sää niin taas sait mut hyvälle tuulelle! ENKÄ OLE EDELLEENKÄÄN YHTÄÄN KADE;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata kadehtia ;) Toukokuussa sinne pääsee taas, loma on edullista ja liikkuminen helppoa. Dolmusbussi vie paikasta toiseen ja sähkömopoja näkyi paljon.

      Poista
  10. Mukava matka teillä ja ihanat ostokset.
    Nyt jaksat ensikertaan muistilla =))

    VastaaPoista
  11. Onhan se välillä palattava kotiin, että pääsee menemään uudestaan ;)

    VastaaPoista
  12. On teillä ollut mukava reissu!!

    VastaaPoista
  13. Turkki on kyllä yksi suosikki maistani. Lankatarjonta on tällaiselle neulojalle huumaavaa, ja kun vielä halvalla saa...

    Teillä taisi kyllä olla mukava reissu:)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Vaikka Marmaris on muuta Turkkia kalliimpi paikka, niin halpaahan siellä silti vielä on. Ainakin jos käy paikallisväestöstä, niinkuin me tytön kanssa =)

    VastaaPoista