keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mattopyykillä


Mikäs sen rentouttavampaa käsityötä, kuin tavissukkien neulominen. Aloin jo pikkuhiljaa tekemään joulumyyjäisiä varten ja ensimmäisenä lastensukat. Paremmin menevät kaupaksi, kun tekee jotain erilaista .  Kirjoneuletta en tykkää tehdä, olen siinä kehno, mutta silmukoitten jäljentäminen on ihan mukavaa. Nämä kissannaamat löysin täältä.


Kuva kyllä suurenee tästäkin klikkaamalla. Naamaan kannattaa lisätä yksi kerros lisää, sillä neulottu silmukkahan ei ole neliskanttinen.



Meillä on kylällä todella hyvä matonpesupaikka ja pari vuotta sitten sitä vielä uudistettiin. Maine vaan on kirinyt jo  ja ihmisiä tulee kauempaakin autoilla pyykille. Niimpä tuolla on jonottamassa ihmisiä jo aamu kuudesta lähtien.

Minä en viitsi jonotella ;) Paras aika onkin mennä iltapäivällä, kun ihmiset eivät ole vielä päässeet töistä ja kotiäidit ovat menneet koteihinsa tekemään perheelle ruokaa.

Vaan vanha on viisas ;D Sunnuntaina nousi uhkaavan näköisiä ukkospilviä taivaanrantaan ja tiesin että nyt jos koskaan. Ihan sain rauhassa yksikseni pestä mattoni. Senkun heittelin altaasta toiseen. Ukkonenkin kiersi muualle, joten oikein oli onnistunut aika käydä.



Meillä saa mattopyykillä nauttia näin kauniista maisemastakin.

En tykkää Anttilan konkurssista en ! Tilasin sieltä tulostimen ( onneksi halvan) ja maksoin heti. Se ei kuitenkaan ollut toivotunlainen , joten vein palautettavaksi postiin. Parin päivän päästä tuli ilmoitus konkurssista ja  palautuksia ei enää makseta takaisin. Harmittaa, olishan tuolle rahalle ollut muutakin käyttöä. Onneksi ei ollut sentään tilauksessa mitään kalliimpaa, mutta talvella ostetun tietsikankaan takuu ei enää sitten ole voimassa. No, minkäs tälle sitten voi, en sentään ole suursijoittaja , joka menetti enemmänkin =) 

30 kommenttia:

  1. Minulle nuo eivät ole lainkaan tavikset, koska niissä on suloiset kissat. <3 Aurinkoa päivään Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienellä söpöstelyllä saa taviksetkin näyttämään hienommilta ;)

      Poista
  2. Ihanat, ihanat sukat :).
    Tykkään sekä väristä että kisuleista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen alkanut tykkäämään lilasta väristä, sopii hyvin yhteen harmaiden hiusten kanssa =D

      Poista
  3. Ihanat kisusukat. On teillä siellä mahtava mattojen pesupaikka ja upeat maisemat.
    Kuulin Anttilan myyjän kehoittavan ottamaan yhteyttä konkurssipesänhoitajaan, jos haluaa rahoja takaisin ostoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empä viitsi ruveta muutaman kympin takia tappelemaan, pitäköön. Jospa se Anttila tarvii niitäkin rahoja enemmän kuin minä ;D

      Poista
  4. Sievät sukkaset! Menevät varmasti kaupaksi. Matonpesupaikka on hieno. Meillä on pitänyt ottaa painepesuri käyttöön, koska lonkka ei enää kestä mitään fyysistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa jäädä minultakin isot matot pesemättä, selkä ei kestä enää painavien nostelua. Painepesuri oliskin tarpeeseen jo minullekin.

      Poista
  5. Somat kissasukat!
    On se hyvä kun on noita matonpesupaikkoja tehty, niissä on niin mukava pestä mattoja, saa olla selkä suorana. Taustalla näkyisi teillä olevan mankelikin. Se on erinomainen peli, matot kuivuu paljon nopeammin kun ne jyrää mankelin läpi.
    Meidänkin poika hamitteli Anttilan konkurssia. Tietokoneessa olisi vielä ollut takuuta jäljellä, mutta siinä se sitten meni sivu suun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kun kuusi kertaa vetelin matot mankelin läpi, niin sain melkein kuivat matot kotiin mukaan.
      Eniten minuakin harmittaa kun tietsikan takuuaikaa olis ollut vielä puolitoista vuotta. Tulostimen kanssa ei mennyt kuin muutama kymppi ja jouduin nyt tilaamaan uuden muualta osamaksulla, kun ei rahat enää piisanneet. No, maailmassa tapahtuu kamalampaakin.

      Poista
  6. Vau mikä matonpesupaikka - tuonne mensiin minäkin. Meiltä on viety kaikki mattolaiturit ja enää löytyy vain yksi kuivapaikkaan - palolaitoksen pihasta. No, siellä ainakin riittää letkuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla vaan on mahtavat jonot aurinkoisella kelillä, muuten hyvä. Isot matot saisi kyllä helpommin pesurilla, jos vain omistaisi semmoisen.

      Poista
  7. Takuu on edelleen olemassa, sillä takuun antaa valmistaja/maahantuoja ei myyjä. Myyjä yleensä toimii vain välikätenä takuu asioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, toivottavasti sille ei tule käyttöä =)

      Poista
  8. Paljoa tuon suloisemmat ei enää sukat voi olla! varmasti mene heti kaupan. Kyllä mahtava matonpesupaikka! Pitäisköhän meidänkin pyhäaamulla kukonlaulun aikaan lähteä mattojen kanssa Jyväskylään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata aamulla tulla matonpesuun, silloin on kaikki muutkin jonottamassa =) Koitan keksiä noihin sukkiin aina jotain mikä erottaisi ne toisten sukista =)

      Poista
  9. Ihanat sukat..minä ainakin ostaisin jos en itse neuloisi ja voisin minä ne kuitenkin ostaa.. on ne vaan niin söpöt =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähällä vaivalla saa sukatkin näyttämään persoonallisemmilta ;)

      Poista
  10. Nätit sukat! Minäkin kävin mattopyykillä, meren rannassa. Kaverin räsymatot puhdistuivat. Heitin vielä talviturkin mereen, vesi oli 15-17°C. Kivan raikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla olisi ulkokomerossa iso pino likaisia mattoja, voisit tulla pesemään nekin ;D

      Poista
  11. Oi miten ihanat sukat! Haluaisin ostaa sulta tollaiset tytölle, teetkö jos laitan sulle sähköpostia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki teen, mielelläni ;) Näissä on pohjan pituus 19cm, mutta teen ihan minkä kokoisia ja värisiä haluat, laita vaan sähhköpostia sudemi@luukku.com.

      Poista
  12. Voi miten söpöset sukat. Kauan sitten törmäsin myös noihin kissakuviin. Kun en laittanut kirjanmerkkeihin unohdin koko asian. Kiitos kun laitoit linkin :)
    Minä en ole remppojeni takia pessyt aikoihin muuta kuin mökkimatot käsin. Itsepalvelupesulassa käy vaivattomasti, saa 2 isoa mattoa kerralla koneeseen. Muuten hyvä mutta mäntysuovan raikkaus puuttuu.

    VastaaPoista
  13. Olen yrittänyt tuonne sivupalkissani olevaan Idealootaan kerätä kaikenlaisia kivoja ohjeita talteen. Kirjanmerkeissäni on jo niin paljon, ettei sieltä enää löydä mitään =D
    Voi kun meilläkin olisi semmoinen pesula, niin pesisin kaikki siellä.

    VastaaPoista
  14. Kissasuloisuuksia sukissasi. Kiva ja suloinen malli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäpä muutakaan Kissamummo tekisi kuin kissojen kuvia =)

      Poista
  15. Ihanat sukat!
    Tuttu tilasi Anttilasta kaksi polkupyörää ja maksoi heti. Netin mukaan pyöriä oli, mutta oikeasti ne olivat loppu. Ja seuraavana päivänä tuli sitten konkurssiuutinen. Eipä tule rahat takaisi ei. Jos olisi maksanut Visalla, olisi saanut luottokunnalta rahat, mutta kun ei Visa vinkunut, niin saa itse vinkua kauan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden pyörän hinta kirpasee jo pahasti =( Eihän tässä uskalla enää tilata netistä mitään, kun ei tiedä kuka menee konkurssiin seuraavaksi. Minä jätin tarkoituksella viimeisen läppärin osamaksun maksamatta, mutta sen kyllä karhusivat heti, eivät hyvittäneet menetetystä rahasta =( Onneksi olin saanut tavaran kuitenkin jo aikaisemmin.

      Poista