sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Löysin aarteen


Otin itseäni niskasta kiinni ja aloin siivoamaan täpötäyttä ulkokomeroani, johon on vuosien ajan vaan tungettu tavaraa, niin ettei ovi enää tahtonut mennä kiinni =) Mielenkiintoista puuhaa, löytyy aarteita ja nousee muistoja mieleen.

Takaseinältä löytyi suuri matkalaukku, jonka sisällöstä ei ollut aavistustakaan. Se olikin täynnä villapuseroita, itse tekemiäni ja kirppareilta haalittuja. Kaikki vanhaa hyvää 7-veikkaa. Oltuaan talvet pakkasen armoilla ei ollut tullut mitään tuhohyönteisiä, eikä tunkkaista hajuakaan. Nämä kun puran, vyyhteän, pesen, kuivatan ja  kerin kerälle, on minulla tosi paljon käyttökelpoista lankaa. Ihan sukkia en tämmöisestä tee, mutta käy hyvin esim. peittoihin ja lelujen tekoon.

Muutama vanha iso rahkamatto joutui suoraan roskiin. Kimalaiset olivat keksineet tehdä niihin pesiä, joten olivat aivan käyttökelvottomia.

Mutta miksi komerostani löytyi myös vaatteita kokoa 34/36, puseroita ja farkkuja. Olenkohan kuvitellut joskus mahtuvani niihin vielä =D. Nykyinen kokoni on 54/56, joten taitaa tässä olla "muutama" vuosi väliä.

Vielä on paljon roskiin kannettavaa, mutta sitten komeroon voikin ruveta säilömään taas uusia aarteita ;D

28 kommenttia:

  1. Asuukohan siellä sun komerossa se kuuluisa Kalori, joka ilkeyttään kutistaa naisihisten vaatteita? Meillä ainakin asuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei Kalorista välitetä. Minulle vaan on tullut lisää naisellisuutta, koko sylin täydeltä ja vähän jää ylikin ;D

      Poista
  2. Olipa hyvä löytö ja tuo itse laukkunin näyttää kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerään noita vanhoja matkalaukkuja, niihin on kätevä pakata tavaroita talteen ja kestävät paremmin kuin pahvilaatikot.

      Poista
  3. Hyvä löytö tuo matkalaukku. Omalla ullakollanikin on muutama sinne unohtunut laatikko, pitäisköhän kätdä katsomassa ne.
    Tuo vaatteiden kutistuminen, kaapissa ja ullakolla on aina yhtä suuri mysteeri :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi vanhoja vaatteita on kiva löytää ja ihmetellä, että olenko tosiaan ollut joskus noin hoikka. Ennen pojan syntymää painoin 42kg ja nyt melkein 100 kg enemmän =D

      Poista
  4. Olipa iloinen löytö, nyt on lankaa mistä tehdä uusia ihania juttuja. Hurjaa on kyllä kun omista komeroista löytyy vaikka mitä. Hih mutta nuo pienet vaatteet, voi saattaa niitä olla jemmassa täälläkin, mutta toivottavasti enää ei.

    Iloista uutta viikkoa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulta ei pysty löytymään 20 numeroa liian pieniä aikuisten vaatteita =D "Pikkuisen" olen turvonnut tässä vuosien varrella ja uskallan sen kyllä myöntääkkin.
      Mukavaa viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  5. Mainio löytö tuo matkalaukku niin laukun itsensä kuin sisällönkin puolesta! :) Minulla on tallessa yksi äitini kutoma mekko kai vuodelta 1966, kaunis tummasininen pitsineuletta kokonaan. En raski sitä purkaa, joskus vaanedessäni sitä ihailen, kun ei päälle tietenkään mahdu. ;) Siihen aikaan joku kuvaili minua kärpäsen äidiksi kokoni puolesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vaatteita , joita vaan on pakko säilyttää ;) Parikymppisinä päätettiin siskon kanssa, että koskaan ei päästetä painoa yli 60kg. Jotenkin sitä vaan on kertynyt tuplasti sen =)

      Poista
  6. Hihhii 34/36 koko on nykyisin se koko, jota kaupat ovat pullollaan. Kaikkien pitäisi olla syömishäiriöisiä :D Todella vaikea löytää vaarreita kokoa 42/44. Ei missään.

    Hauska löytö tuo matkalaukku. Purkulanka on aivan hyvää käytettäväksi ja mikä parasta, saat lankoja, joita ei voi enää ostaa. Värit kun muuttuvat koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko 42/44 on vielä suhteellisen helppo löytää, mutta arvaappa koko 54/56 lyhyt. Jos jotain löytyykin, niin se on mummomainen teltta ja sikakallis. Anttilan tavaratalossa sanoi myyjä suoraan minua katsottuaan, että meillä ei myydä noin suuria vaatteita =D Eipä silti alasti ole tarvinnut kulkea vielä =D

      Poista
  7. Minua niin huvitti tuo sinun vaatelöytö:) Hmn.. se on kumma juttu,kun jotenkin varastossa ne vaatteet jotenkin niin kutistuvat!! Minäkin olen jo aikaa hävittänyt kaapeistani pienet vaatteet,sellaiset "tulevaisuuden vaatteet".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän suoraan, että minun kaapissa eivät kutistu, minä vaan olen kasvanut (väärään suuntaan ) ;). Usko on kuitenki ollut kova että laihdun takaisin nuoruusmittoihin, mutta nyt olen lakannut haaveilemasta. Lapsenlapsi jo kyseli minkälaisia vaatteita siellä on, nyt taas kun on samat uudestaan muodissa.

      Poista
  8. Voi mitä ihanuuksia! Rahkamatosta tuli mieleeni, että siskoni vei sellaisen minun lattialla olleen Ruotsiin noin kaksikymmentä vuotta sitten ja se on heillä edelleen käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkamatto olis minunkin kylmillä lattioilla talvella hyvä, mutta ei tuommoisena kimalaisten sotkemana myttynä. Hyvin ovat liimanneet eri kerroksia yhteen =)

      Poista
  9. Hitsi nää nykykämpät ku on niin kosteita, että vaatteetkin kutistuu monta numeroa talven aikana =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen minä uskon että vuoden sisällä kutistuvat, mutta vuosikymmeninä minulle on kyllä tullut tuota "naisellisuutta" lisää aika lailla ;)

      Poista
  10. Siivotessa löytyy aarteita, ihan totta:D Asumme mieheni kotitilalla ja pihapiirissä on vanha talo. Tänä kesänä on sitä siivottu ja sieltä on löytynyt vaikka mitä aarteita.
    Sinäkin olet löytänyt kivan matkalaukkuaarteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikea vanha talo onkin varmasti todellinen aarreaitta. Tämmöisestä vuokra-asunnosta ei kovin vanhaa tavaraa löydykkään. Minun piti kirpparia varten etsiä tarpeetonta tavaraa, mutta enhän minä tahdo raaskia luopua mistään =)

      Poista
  11. Kyllä on kiva löytää aarteita. Ullakon siivous on yhtä löytöretkeä. Äitini tapana oli säilöä kaikki mahdollinen. Ja niinpä löysin hänen perujaan mm.valtaisat määrät 50-70-luvun kankaita, verhoja ja vaikka mitä. Olen käyttänyt ne kaikki omiin töihini ja niistä on tosiaan ollut paljoan iloa.

    VastaaPoista
  12. Siihen aikaan tehtiinkin kestäviä kankaita ja lankoja. Minullakin on yhä käytössä verhot jostain sieltä 60-luvulta, eikä ne kulu koskaan ;)

    VastaaPoista
  13. Ihana kapsekki.. Juu on se kumma kun vaatteet kutistuu varastoissa. Niin on käynyt täälläkin opäin ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmasiin kirpparilta saatu ;) Käyttäisin muuten matkalaukkuna, mutta on niin painava kantaa ilman pyöriä. Säilytykseen oikein hyvä laukku.

      Poista
  14. Ihana löytö. Kauniilta näyttävät, joten raaskitkohan purkaa kaikkia. Onko se 7-veikka sitten loppunut? Eikö mitään vastaavaa ole tullut tilalle? Aivan ihana tuo käsityöharrastuksesi. Ei tule aika pitkäksi ja elämä on mielenkiintoista. Oletpa sinä ollut hoikka, jos 34 kokoa olet käyttänyt : )

    VastaaPoista
  15. 7-veikka oli aikaisemmin tosi hyvää lankaa, mutta nykyään se nyppyyntyy ja vanuttuu eikä kestä sukissa kaunkaan. " Ennen oli kaikki paremmin, lankakin " ;D Tulee harrastettua käsitöitä vähän liikaakin, tahtoo jäädä siivoomiset ja muut hommat ihan tekemättä, vaan väliäkö sillä, pää-asia että itse viihtyy.
    Nuorena olin liiankin laiha, kylkiluut törrötti rumasti. Lapsena olin sairaalassa tutkimuksissakin laihuuden ja riisitaudin takia. Ruoka vaan ei maittanut eikä mennyt kurkusta alas. Eipä ole enää noita huolia, eikä ole tytöllänikään =D Nykyään syön senkin edestä, mikä jäi lapsena syömättä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai niin siinä kävi lankojen kanssa.
      Hyvä kuulla, että terveys tuli laihuuden tilalle : )

      Poista
    2. Hmmm..terveys. Menin ääripäästä toiseen ääripäähän ;D

      Poista