torstai 16. kesäkuuta 2016

Roskisdyykkarin päivä =)


Naapurustosta kuoli vanhempi yksinäinen naishenkilö ja kun näin että miehet yksinään olivat jäämistöä tyhjäämässä, niin arvasin , että nyt menee hyvää tavaraa roskiin =) Ihan heti en kehdannut paikalle rynnätä, niin että parhaat palat sieltä jo oli "pelastettu" kun minä illansuussa vuorostani keksin mukamas asiaa roskiskatokseen . Vielä sieltä löytyi "aarteita"  minullekin.Tyttärelle ollaan etsitty kirppareilta lipastoa ja nyt tämä  kaunis kapine löytyi näin läheltä ja vieläpä ilmaiseksi.  Loputkin kolme laatikkoa olisivat varmaan löytyneet, mutta en viitsinyt ruveta penkomaan, kelpaa se näinkin. Aivan mahtavan kauniita heloja. Tuo kun me pestään ja maalataan uusiksi, niin siitä vielä tapellaan kumpi sen saa pitää ;)Tytön luona joutuu aina istumaan sängynreunalla, mutta nyt minä vien sinne oman pallin. Juuri sopivan korkuinen minulle. =)  Roskista tämäkin ja vain puhdistusta vailla.


Muutaman astiankin pelastin kun niin sopivasti olivat päällimmäisinä. Ihan ehjä Airamin termari ja Iittalan Kekkeri-sarjaa lasi. Kahvimuki on leimasta päätellen vanhaa Arabiaa. Eihän niitä nyt sinne voinut jättää =) Siinä on mulla aarteita kerrakseen.

                                              

Meillä liikkuu yöaikaan tämmöisiä kettuja, ihan kilttejä kissoillekin.  Ostin kaksi euron neilikkaa ja näin komeasti alkoivat kukkimaan hevosenkakassa. On se jytyä ainetta.Loppuun vielä hymy, hahhahhaa. Pari vuotta minä siellä hammaslääkärissä hyppäsin ja nyt on alaleuan osaproteesi suussa. Jännitti mahdottomasti, että osaanko niitä edes käyttää, mutta ihan hyvältähän nuo tuntuu.  Kyllä näillä nyt passaa juhannuksena makkaraa jäystää =D 

28 kommenttia:

 1. Lipastosta tulee kaunis, kunhan se saa uutta väriä pintaansa. Hieno löytö! Mikähän siinä on, etten minä näe roskislavoilla ikinä mitään käyttökelpoista, ainoastaan purettuja lastulevykaappeja ja rikottuja ilmastointiputkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä asut väärässä paikassa =) Tällä mäellä on vain vanhuksille tarkoitettuja rivitaloja ja mummoja ja pappoja kupsahtelee tuon tuostakin. Sukulaiset sitten kantaa jäämistöjä roskikseen tarkemmin katsomatta ja siksi sieltä löytää välillä ihan aarteitakin. Paljon mekin roskiin kannettiin tytön muuton yhteydessä ja seuraavana päivänä ne oli tarkkaan pengottu ja tutkittu, hyvä niin =)

   Poista
 2. Kaupungissa kun asuttiin, niin sieltä aina joskus tarttui jotain mukaan lähiroskiksilta ja alussa siellä oli pitkään roskalavakin ihan tien toisella puolella, siellä tutustuin yhteen naaprin naiseenkin, kun oltiin just muutettu sinne :)Täältä maalta en ole roskiksilta juuri mitään mainittavaa löytänyt, mutta netin Roskalava-ryhmän kautta olen saanut huonekalujakin (mm. valkoiset hyllyt uusimmassa postauksessani) ja myös annettua tavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla ihmiset käyttävät tavaransa loppuun tai pistävät johonkin aittaan talteen =) Meillä on onneksi iso roskakatos, jonne ei kukaan näe vaikka vähän penkoiskin =) No, en minä ihan pengo, mutta kurkkaan kyllä jos päällimmäisenä sattuu olemaan jotain käyttökelpoista. Viime viikolla löysin melko uuden käsisahan, eihän sitä koskaan tiedä milloin tarvitsee, joten talteen otin =)

   Poista
 3. Upeita löytöjä, varsinkin tuo lipasto.
  Ihanaa viikonloppua Sude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin heti tuohon lipastoon. Onneksi ei kukaan muu ollut sitä huolinut. Harmi vaan kun en nähnyt niitä puuttuvia kolmea laatikkoa, siellä ne varmaan olisi jossain roskiksen pohjalla.

   Poista
 4. Ihania löytöjä, onneksi olkoon! Ja hyvät on hampaat, opettelet vaan sinnikkäästi niitä käyttämään. On sääli nähdä ihmisiä, jotka ovat maksaneet maltaita uusista hampaista, mutta sitten niitä ei käytetäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksoihan ne yhden kunnon etelänmatkan verran, joten kyllä yritän sinnikkästi pitää niitä. Onhan noihin silmälaseihinkin tottunut, joten eiköhän hampaisiinkin =)

   Poista
 5. Toisen roska on toisen aarre - vai miten se menikään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin naapurin kanssa kunnolla penkomassa ja löysin lisää noita laseja ehjänä. Samalla melkein täysiä pulloja siivousaineita ja iso kassillinen cd-levyjä, mm. Topi Sorsakoskea. Meillä oli oikein hauskaa "aarteenetsinnässä" =)

   Poista
 6. On se sääli kun ihmiset eivät osaa viedä kirrätykseen vaan heittävät roskiin. Onneksi jotkut osaavat pitää silmät auki ja kierrättävät omatoimisesti dyykkaamalla:) Hyviä löytöjä.
  Teilläpäin on tosi kesyn näköisiä kettusia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on täällä tarkkasilmäisiä mummoja rivitalo täynnä.=D Juuri tänään puhuttiin, että tuntuu pahalta kun yksinäisten vanhusten elämä tuollai heitetään roskiin. Tässä on huomattu, että naiset kierrättää paremmin, mutta jos miehet ovat tyhjäämässä kuolinpesää, niin roskiin lentää melkein kaikki. Minusta kun aika jättää, niin ne ei yhteen roskikseen mahdukkaan, kuormalavan joutuvat pihalle tilaamaan =)))))
   Vähän isompia ja vikkelämpiä kettuja juoksee tuossa tiellä välillä öisin =)

   Poista
 7. Ihania löytöjä olet tehnyt. Sääli olisi ollut jos kaatopaikalle olisivat menneet, paljon hyvää kun heitetään menemään..
  Meillekin pihaan saisi tuollaisia kettuja poiketa =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoin tänään dyykkaamista ja löysin ihan ehjän kitaran laukkuineen. Itse en sitä tarvitse, mutta vien sen kierrätyskeskukseen. Joku sillä soittelee vielä ihmeesti =)
   Ei sitä vielä tiedä mihin noita kettuja vielä juoksee, kunhan tässä joskus taas pidän arvonnan =)

   Poista
 8. Roskista voi löytää aarteita. Kerran löysin laatikollisen lankoja, valitettavast ne oli pilalla kun sinne oli kaadettu jotain mönjää:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahto harmittaa, minua ainakin olisi. Roskiksissa olis hyvä olla hylly, johon vois laittaa käyttökelpoisen tavaran tarjolle. Harva kuitenkin kehtaa penkoa ihan roskalaatikkoa.

   Poista
 9. Onpa outoa, että roskikseen laitetaan huonekalut ja kitarat. Roskishan on ihan vaan roskille.
  HIenon 'mummokärryn' oot saanut. Mä olen jo monta vuotta kärryllä tavarani kuljettanut, paljon on selkä ja kädet säästyneet. Nyt ostin kesäkuvioisen kärryn retkiä varten, pirteän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo kaappi oli jätetty roskiksen lattialle, niin sain sen vaivatta raahattua kotia talteen =)
   Mitäs suotta painavia kasseja kantamaan, kun ne voi vetää perässäänkin. Tämä on kyllä kätevä kapina.

   Poista
 10. Ihana tuo lipasto, eipä ihme jos tulee vähän tappelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee vielä hieno. Harmi vaan kun en nähnyt noita puuttuvia kolmea laatikkoa.

   Poista
 11. Miksi ihmeessä pitää laittaa roskiin hyvää tavaraa, nehän vois heti jakaa tarvitseville. Tuo lipasto on oikia namu.
  Onnea uusille hampaille, :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin ei vaan kelpaa kuin uusi ja tuliterä. Meille "aarteenetsijöille" se on ihan mukavaa =)
   Eikös ole hienot hampaat =D Yhtään ei erota mistä omat loppuu ja uudet alkaa, niin tuli samanvärisiä =)

   Poista
 12. Omaisille taitaa olla helpompaa roudata mummojen ja pappojen tavarat roskikseen, kuin kuskata ne kierrätyskeskukseen. Nyt kesällä onkin hyvä ulkona pölistellä entiset maalit lipaston pinnasta ja maalata se uuteen kuosiin. Muistapa laittaa kuva, kun saat sen valmiiksi. Jospa siitä muutkin sitten oppivat, että aina ei kannata hyvää tavaraa roskikseen laittaa.
  Kelpaa noilla hampailla leväyttää hymyjä juhannustansseissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tarvitse lajitella ja lähempänähän tuo roskis on kantaakin. Meillä eläkeläisillä on onneksi aikaa tehdä sitten pekastustöitä =)
   Maalia saan ostettua vasta kun lähden kaupunkireissulle, joten remontti varmaan odotuttaa itseään. Laitan sitten kuvan kuitenkin.
   Suussa on nyt omat ja muoviset niin sulassa sovussa ettei kukaan huomaa missä kulkee raja =)

   Poista
 13. Tiedän että joissain taloyhtiöissä on roskakatoksessa hylly mihin voi laittaa itselle tarpeetonta , mutta kunnossa olevaa tavaraa kiertoon ja nämä saisi kyllä yleistyä. Siellä missä tiedän tällaisen olevan niin toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia muitakin roskis-sääntöjä on nykyään niin paljon, että sais semmoinen hyllykin tulla pakolliseksi =) Meilläkin osa jättää hyvät tavarat esille roskiksen kannen päälle.

   Poista
 14. Onpa hyvä, että pelastit tuon lipastoaarteen joutumisen kaatikselle. Uskomattoman upea löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisessä vanhusten asuntoalueella asumisessa on hyvätkin puolensa, täällä voi tehdä oikeita löytöjä =)

   Poista