keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Ihana päivä "mökillä"


Tytär asuu nykyään saaressa riippusillan takana ihan Päijänteen  rannassa. Paikka on aivan ihastuttava. Eilen tuli lähdettyä hänelle kylään ja päivästä tuli todella ihana. Vaikka sinne joutuu menemään kahdella bussilla, tytär oli tullut vastaan jo puoliväliin.  Yhdessä käytiin ostelemassa herkkuruokia Lidlistä ja kukkatarvikkeita parvekkeellensa. Kyllä nämä alkukesän järvimaisemat vaan ovat kauniita. Kameran tietenki unohdin kotiin, joten nämä on vain kännykällä napsittuja.


Tähän väliin jaan ruusuja ja risuja

Mennessä bussikuskina oli "mamu", niin ystävällinen mies. Tervehti hymyillen jokaista tulijaa ja kiitteli poisjääviä. Jokainen asiakas myös kiitti häntä pois jäädessään. Jäi niin hyvä mieli matkasta.

Palatessa olikin sitten suomalainen saman ikäinen mies kuskina. Ketään ei tervehtinyt, ketään ei kiittänyt. Minä onneton en osannut heti laittaa rahaani oikeaan paikkaan, joten hän mulkaisi minua äkäisenä ja näytti kiukkuisesti sormellaan pöytää. Kuului tiuskivan muillekin asiakkaille. Kukaan ei kyllä kiitellyt häntä pois lähtiessään, en minäkään =)

Linja-auto asemalla jouduin odottelemaan yli puoli tuntia ja istuin samalla penkillä alle kakskymppisen pojan kanssa. Mitään ei siinä odotellessa juteltu, mutta kun hän lähti pois, hän toivotti minulle hyvää päivänjatkoa. Olin aivan ällikällä lyöty, kuinka kohtelias nuori mies. Minusta nuoriso on nykyään mukavaa ja hyväkäytöksistä suurimmalta osaltaan.

Kerran kaupassa en yltänyt ylähyllyllä olevaan tuotteeseen ja kun viereen tuli keski-ikäinen pitkä mies, niin pyysin nätisti häneltä apua. Hän vain mulkaisi minua ja käänsi selkänsä minulle ja lähti pois. Aika omituista käytöstä minusta. Vähän myöhemmin olin taas samassa tilanteessa, tämmöinen pätkä kun olen. Ohi meni pari teini-ikäistä poikaa. Toinen vilkaisi taakseen , palasi luokseni ja kysyi minkä tuotteen halusin saada.

Olis kyllä monella keski-ikäisellä miehellä (ja miksei naisellakin) syytä ottaa oppia "mamuista" ja nuorisosta. Heiltä löytyy auttamisen halua ja hyviä käytöstapoja.Poika  ei meinannut uskoa, että minä haluan jo lahjaksi "mummokassin". Tässä nyt todistusainesta, käytössä on ollut ja kyllä onkin kätevä. Hyvin kulkee linja-autossakin eikä tarvitse raahata painavia ostoksia selkä vääränä.  Tästä en enää luovu =) Siinä meni kukkamullat ja ruokaostokset suitsait kevyesti kotiin.Sukkia on tullut neulottua, kesähelteellähän se on niin tarpeellista =) Miesten tosi isot sukat ovat 7-veikan jämälangoista , naisten sukissa on valepalmikkoa koristeena. Vielä kahdet polvisukat kesken ja sitten onkin Jujy-16 tehtynä.


Vielä  yksi kuva tyttären maisemista. Vaikka kaipaankin Pohjanmaan lakeuksia ja Lapin aavoja tunturimaisemia, niin kaunista täällä Keski-Suomessakin on. Täällä vaan ei näe kovin pitkälle, niin kuin pohjoisemassa Suomessa tai meren äärellä ja sitä kaipailen. 

25 kommenttia:

 1. Hienot on maisemat Päijänteellä. Joo, myös Tampereella "mamut" melkein poikkeuksetta ystävällisempiä kuin suomalaiset bussikuskit! Kerran kyllä tummaihoinen kuljettaja oli huutanut kehitysvammaiselle tyttärelleni ja hänen avustajalleen, kun ei ymmärtänyt avustajakortin merkitystä eikä osannut vielä tarpeeksi suomen kieltä...�� -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritän olla yleistämättä =) K.y. tapauksessa on kyllä ollut vikaa siinäkin henkilössä, joka on työhön perehdyttänyt, jäänyt osa neuvomatta.
   Meillä oli tosi mukava päivä, vaikka sainkin polveni niin kipeäksi, ettei tahdo saada nukuttua. E laittoi ruokaa minulla ja käytiin yhdessä "rantakävellyllä".

   Poista
 2. On kyllä upeat maisemat! Itse touhotan kaupoilla usein reppu selässä, ei kestä ylipainoisen polvet sitä kassien kantelua :)
  Postauksesi oli sellainen ilo-postaus. Ihanaa nähdä, miten hienosti nuoriso osaa tarpeen tullen toimia. Pitää kyllä itsekin sanoa, että suurin osa nuorista on todella kohteliaita, vaikka sitten kavereitten kanssa yritetäänkin olla koviksia.
  Aurinkoista keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin pojat ovat minusta nykyään paljon fiksumpia kuin menneinä vuosina, ei tietenkään kaikki, mutta minä olen törmäillyt näihin mukaviin. Tytöt ovat ujompia tarjoamaan apuaan.

   Poista
 3. Oulussakin matkustin mamu-kuskin kyydissä ja hän tervehti kaikkia ystävällisesti ja kaikki kiittivät häntä kyydistä poislähtiessään. Nuorisossa on kyllä potentiaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minullakaan kuin hyvää sanottavaa mamuista. Tietenkin heissäkin on poikkeuksia, mutta ei sattunut minun kohdalleni =)

   Poista
 4. Totta sie haastat, liian moni suomalainen mies ja nainenkin on unhotanut hyvät tavat ja auttamisen, mutta onneksi noissa nuorissa on auttavia ja kohteliaita. Miun yks taksikuski on turkkilainen ja että hän on kohtelias ja auttavainen.
  Upeissa maisemissa siun tyttösi asuu.
  Oikein ihanaa kesää siulle.
  ja peukutus mummokassille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilaiset ovat yleensä hyvin avuliaita, joskus ihan liikaakin. =) Olen matkustellut paljon yksin pitkin Turkkia ja aina minusta on vieraat paikalliset ihmiset hyvää huolta pitäneet. On syötetty ja juotettu ja kädestä pitäen kiikutettu vessaan ja muuta semmoista =)
   Tyttärellä on niin ihana asuinseutu, että on kuin maalle mökille menis. Vietetäänkin juhannus siellä jos säät on hyvät.

   Poista
 5. Mulla kans pelkästään hyviä kokemuksia "mamuista". Oon asunut nykyisessä talossa nyt 3 kk ja jos kantasuomalainen naapuri tulee vastaan, niin kääntää pään pois. Maahanmuuttajat tervehtivät aina ja juttelevat, eilenkin yksi mies tervehti kädestä ja kysyi, olenko vasta muuttanut, toivotti tervetulleeksi tähän taloon. :) Sitä ennen olin huomannut pihalla, että yhdellä lapsella on lentänyt pehmolelu jonkun pihakatoksen katolle ja lapsi kovasti tähyili sinne ylöspäin. Sanoin tälle "mamu"-miehelle, joka on hyvin pitkä, että katsohan, tuolla on lapsella jäänyt lelu hankalaan paikkaan, niin hän meni heti ottamaan sen pois, kun oli sen verran pitkä että ylettyi. Tottakai poikkeuksiakin varmasti on sekä mamuissa että meissä kantaväestössä, mutta minulla on lähinnä positiiviset kokemukset mamuista.

  VastaaPoista
 6. Aika monet suomalaiset, varsinkin miehet, ovat niin ennakkoluuloisia ja pelkäävät kaikkea vierasta. Meitä naisia jotka ollaan suvaitsevaisempia kutsutaankin sitten "kukkahattutädeiksi", joihin minutkin kai luetaan =DDDDD. Oma poikanikin on sitä mieltä, vaikka hänellä on monta ihan ystävääkin mamuissa. Ei ole äidin kasvatus mennyt perille.=) Toki mamuissakin on eroja eri kansalaisuuksissa, mutta suomalaisiin verrattuna he ovat suvaitsevaisempia ja ystavällisempiä, sitä mieltä minä ainakin olen ja piste =)

  VastaaPoista
 7. Minulle on sattunut sekä hyviä että huonoja kokemuksia mamuista. Minusta ei voi yleistää, että mamut hyviä ja kantasuomalaiset eivät tai toisinpäin. Isoon joukkoon mahtuu monenlaista viheltäjää. Minun kohdalleni on sattunut jopa ystävällisiä kantasuomalaisia ja keski-ikäisiä miesbussikuskeja :D

  VastaaPoista
 8. Joka sorttia mahtuu jokaiseen kansalaisuuteen , totta se on. Minun kohdalle on vain sattunut näitä mukavia mamuja. Olin viisi vuotta matkahuollon pitäjänä ja tutustuin moneen tosi mukavaan bussikuskiin, mutta tietenkin porukassa oli näitä äkäpussejakin.=) Äkäpussit vaan jotenkin jää paremmin mieleen =D Kyllä heistäkin mukavia saa, kun jaksaa sinnikkäästi olla vaan ystävällinen heille =DDDDDD. Ihan omasta käytöksestähän se on niin paljon kiinni.

  VastaaPoista
 9. Nuoret on fiksuja, vaikka muuta väitetään. Ja onhan se niinkin, että metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan joten pitää osata itsekin käyttäytyä :)

  PS. Vierailen täällä edelleen säännöllisesti, vaikka en kommentteja ole jättänytkään. Mukavaa kesää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on . Jos itse on yrmeenä, niin turha odottaakkaan ystävällistä vastakaikua.
   Niin olen itsekkin käynyt laiskaksi kommentoimaan. Taitaa olla vähän "blogiväsymystä" =)

   Poista
 10. Sinullapa on ihana käyntipaikka siellä tyttären kodissa!!

  Samanlaiseen tulokseen olen tullut ihmisten käytöksen suhteen. Sano sille seuraavalle yrmeälle bussikuskille, että "täytyykin tästä mennä nettiin ja etsiä teidän yrityksen palautesivusto", Veikkaan, että käytös muuttuu : )

  Varmasti hankin samanlaisen kassin sitten, kun myyn auton pois. Sekin päivä joskus koittaa, etten uskalla höperehtiä ratissa : )

  Hyvää kesää ja kauniita sukankutomisilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä uskalla bussikuskeille päätäni aukoa, pistävät vielä kävelemään ja jättävät seuraavallakin kerralla pysäkille seisomaan =D Täytyy seuraavalle yrmylle hymyillä oikein ystävällisesti ja toivotella hyvät päivät, jo on kumma jos ei tepsi =)

   Poista
 11. Kauniit mökkimaisemat.

  Auttaminen ja hymy eivät maksa mitään. Minä yllätyin puolestani, kun nyt tammikuussa mahaleikkauksen jälkeen aivan tuntematon nuori mies, jolla oli rastatkin tukassaan, tarjoutui kaupassa kantamaan ostokseni autoon aivan pyytämättä. Luki varmaan kasvoiltani, että tuo mummo on kipeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko tämä nykynuoriso parempaa kuin edellinen sukupolvi, vai tuntuuko se vain siltä. Voihan se olla , että he katsovat, että tuossa on vanha pieni "avuton" mummeli, jota pitää auttaa =DDDD

   Poista
 12. Kauniita ovat maisemat sielläkin. Minä katselin eilen Kainuun sinisiä vaaroja, joita näkyi silmänkantamattomiin. Olipa kotoisa näky.
  Jospa nuorisosta polvi paranisi.
  Nuoruudessani kuljin pitkällä pikavuoraolla samaa reittiä vuosikausia parin viikon välein. Kohta bussikuskit olivat niin tuttuja, että tervehtivät kaupungilla kohdattaessa. Missä välissä bussikuskit ovat oppineet yrmeiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin jäljestäpäin, että jos minun olisi pitänyt kuumana kesäpäivänä ajella 10 kilometrin matkaa edestakaisin koko päivä, niin olisin varmasti ollut paljon yrmeempi =) Eipä tuo kaupunkibussien ajaminenkaan taida olla ihan mukavinta työtä.
   Itse olin yli kymmenen vuotta sitten pienen kylän "matkahuoltotäti" ja vanhemmat bussikuskit vilkuttelevat ja puhuvat höpöjä minulle vieläkin ja sehän tuntuu oikein mukavalta =)

   Poista
 13. Minullakin vain myöteisiä kokemuksia "mamuista" niin bussikuskina kuin muutenkin. Viimeksi sain neuvoa nuorta mamumiestä hedelmien punnitsemisessa, kun odotin hänen takanaan vaakalle. Näin että hänellä oli jotain ongelmaa mutta en arvannut tuppautua neuvomaan, katselin vain myötämielisenä häntä. Niinpä hän kysyi, miten vakaa kannattaa käyttää ja minä neuvoin. Hän puhui suomea yllättävän hyvin. :)
  Jaa sekös on mummokassi tuommoinen! ;) Minulla sellainen oli jo nelikymppisenä ja oli kyllä kätevä. Annoin sen sitten serkulleni, kun sain käden kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aikanaan työpaikalla harjoittelemassa kaksi mamupoikaa ja minusta oli niin mukava kun he antoivat minulle lempinimen Big Mama.=)

   Poista
 14. Ihana Päijänne. Näyttää silläkin puolen Päijännettä hienolta. Minulla oli mökki Luhangassa ja kyllä niitä Keski-Suomen upeita maisemia on ikävä. Jylhää ja kaunistä. Meillä suomalaisilla on aina ollut vaikeaa olla kohtelias ja huomaavainen vieraita kohtaan. "Huolehditaan vaan omista asioista". Ja kuinka hyvä mieli tulee, kun joku avaa oven tai hymyilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoriso on nykyään jo niin paljon kansainvälisempää, että kehtaavat olla kohteliaitakin =)
   Vai on sinulla mökki Luhangassa. Kuvat ovat Säynätsalosta, itse asun nykyään Korpilahdella, aika lähellä siis =)

   Poista
  2. Mökki oli, ei ole ikävä kyllä enää.

   Poista