keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ilmaislöytöjä


Kierrätyskeskuksissa kannattaa aina tarkistaa ilmaiset tavarat, sillä sieltä voi tehdä tosi löytöjä. Tänään osui silmääni ihmeellinen risupallo, jonka tietenkin nappasin itselleni. Kotona palloa tutkiessani tajusin sen olevan Jerikon ruusu. Jo parin tunnin liotuksen jälkeen risupallo oli avautunut näin paljon ja seasta näkyy jo vihreää. Tämähän onkin minulla sopiva kukka, sillä elää jopa 50 vuotta ilman kastelua. Lisäksi raikastaa huoneilmaa ja karkottaa tuhohyönteisiä. Kissatkin näköjään antavat tämän olla rauhassa.

Toinen löytö on omalta roskikselta jo aikaisemmin löytynyt valurautainen kaunis teline. Alla on paikka kahdelle lämpökynttilälle, joten kai tämä on jonkunlainen lämpölevy. Sopivan painava, ettei pöydälle leviävät kissanpyllytkään kaada sitä ja kukat saa pysyä pystyssä.

                                     

Kun tytär ihmettelee miksei äiti neulo koskaan hänelle huivia, niin mitä tekee kiltti äiti ; kaivaa tietenkin lankalaatikkonsa esille ja alkaa neulomaan =)

Hän sai itse valita mallin ja värin, niinpä syntyi uusi Revontulihuivi. Väri on sama kuin edellisessäkin Revontulessa, tummemmissa sävyissä vaan ja koko on yhtä raitaa isompi. Tämä syntyikin nopsaan kun ohje oli valmiiksi takaraivossa. Virheitä suorastaan vilisee, mutten viitsinyt purkaa vaan korjasin niitä seuraavilla kerroksilla. Ei niitä kaulassa kukaan huomaa.

Päivät meneekin nyt tauluja maalatessa. Meillä on enää 4 kertaa virallinen maalauskerta opistolla ja minulla kaksi aivan alkutekijöissään olevaa taulua. Onneksi sain avaimen ja yritän nyt käydä  useammin viikossa edes muutaman tunnin kerrallaan maalaamassa.  Harmittaa jos jäävät keskeneräisiksi, kotona ei tule kuitenkaan jatkettua maalaamista.

35 kommenttia:

  1. Ihana tuo lämpölevy ♡
    Olet kyllä taitava neuloja ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on yhteinen roskakatos vanhustentalon kanssa ja perilliset heittää perinnönjaossa paljon mukavaa tavaraa roskiin. Minä tietenkin yritän olla silmä tarkkana tämmöisten "aarteiden" suhteen =D

      Poista
  2. Jerikon ruusu kuulostaa mielenkiintoiselta, kun taalla aika lahella asutaan. Kerro nyt jatkossakin jos ja miten kehittyy. Ei ole minulle tuut kasvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outo kasvi oli minullekin, mutta googlettamalla löysin tietoa. Jos saan menestymään, niin varmasti laitan sitten uuden kuvan siitä.

      Poista
  3. Mielenkiitoinen tuo jerikon ruusu..ikinä moisesta kuullutkaan. Upea valurauta löytö, monikäyttöinen ja kaunis esine. Upea on huivikin... inspiroivia hetkiä maalausten parissa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattumalta juuri viime viikolla luin Jerikon ruususta ja niin tiesin etsiä tietoa netistä =) Valurautajuttu on hieno, vaikkei minulla olekkaan sille käyttöä kuin kynttilöiden ja kukkien alusena =)

      Poista
  4. Hieno löytö tuo lämpölevy. Eikä Jerikon ruusussakaan vikaa ole. Meidän kirppikset ovat niin huonoksi ja kalliiksi muuttuneet, ettei oikeastaan kannata edes käydä enää. Revontulihuivi on niin kaunis. Tuon mallin suosiota on helppo ymmärtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on huono pieni huono kierrätyskeskus, mutta siellä on töissä vain miehiä, jotka eivät aina ymmärrä mitä ovat ilmaislaatikkoon laittaneet =D Minun onnekseni =) Vanhustentalon roskiskin on hyvin antoisa paikka =D

      Poista
  5. Löydöt on mukavia! Mä kurkistelen lasinkeräyslaatikoihin ja poimin kauniit pullot ystävälle mehupulloiksi. ;)
    Nätti huivi! Hienot värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin kurkkaan aina lasin- ja metallinkeräyslaatikoihin roskiksella käydessäni. Niistä ne aarteet yleensä löytyy =)

      Poista
  6. On kiva tehdä yllärilöytöjä.
    Todella kaunis huivi, kyllä tytön nyt kelpaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi tykkäänkin kirppareista, sieltä löytyy yllätyksiä =)

      Poista
  7. Enpäs ole aikoihin jerikonruusua nähnytkään. Muistan ekakerran, kun siihen tutustuin. Kasvi pullistui ihan silmissä saatuaan vettä. Ei taida olla ihan tavallisimpia huonekasveja.
    Nyt sinulla on varavirtalähde seuraavalle sähkökatkokselle. Lämpökynttilöitä vaan ritilän alle ja potut porisemaan tai sitten kuppikuumaa keittoa.
    Kaunis huivi. Pitääpä joskus katsoa Revontulen ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Revontuli on niin helppo neuloa, kun ensin pääsee sen alkuhässäkän ohi =) Niitä voisin tehdä enemmänkin, kun vaan tietäisi mihin ne sitten työntää =)

      Poista
  8. Siinä pitikin olla sun ammattilaisen silmä että huomasi risupallon aarteeksi. Mä olisin vaan päätä pyöritellyt ' kaikkea ne tänne tuovatkin' . Taitaa olla aika kiva kasvi, sopis mullekin kun kaktuksenkin tapoin kuivuuteen.
    Kaunis huivi, tytär on varmasti iloinen tuosta kaiken muuttohässäkän keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla onkin kehittynyt "kirpparilöytösilmät" =) Siihen on varmaan auttanut se että olen ollut moneen otteeseen töissä kirpparilla . Näen paljon semmoista, jota toiset ei huomioi ollenkaan ;D

      Poista
  9. Jerikon ruususta en ole koskaan kuullutkaan, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta kasvilta. Huivi on nätti ja tyttökin tyytyväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä siitä kovin nätti kasvi näytä tulevan, mutta ompahan ainakin yksi jonka kissat jättävät rauhaan =)

      Poista
  10. Minulla on äidin vanha Jerikon ruusu, se vaan on erilainen..taidankin tehdä siitä postauksen niin voit käydä sitäkin kurkkaamassa sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai itse asiassa katsoin kuvaa suurennettuna, niin on se kuitenkin aika paljon samannäköinen...

      Poista
    2. Samanlainen risumyttyrä oli minunkin omani ensin, ihan sama kasvi. Luin että tämä kasvi liittyy jotenkin noituuteen, sopiikin juuri näin pääsiäisen aikaan, kun trullitkin ovat liikenteessä =)

      Poista
  11. Kaunis huivi Sude. <3 Olen kyllä sellainen kirppisluurailija ja roskislavatkin kelpaa tai sinne ainakin katseeni hyökkään, jos sellaiseen törmään. Mahtava löytö tuo valurautateline. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä siinä mitään menetäkkään, vaikka kurkkaakin roskikseen, päin vastoin voi löytää aarteen =) Poika kerää mökilleen valurautajuttuja ja otin tuon hänelle, mutta en raaskinutkaan sitten antaa =D

      Poista
  12. Kaunis Revontuli!
    Jerikon ruusu on minullekin ihan outo kasvi. Tuo teline on kaunis. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo teline on osottautunut käteväksi aluseksi, kun kissat ei saa sitä kaadettua. Hepposemmat ovat aina kumossa =)

      Poista
  13. En ole ikinä kuullutkaan Jerikon ruususta - no nyt olen pikkaisen viisaampi. ALusen olisin minäkin ottanut kiljuen. Maalaa vaan kaikki taulut valmiiksi, koska mulle tulee ainakin kaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, hae vaikka kaikki =) Minulla alkaakin paikat olla jo täynnä tauluja =) Seuraavat kaksi työtä ovat kyllä ihan eri tyylisiä.

      Poista
  14. Upeat löydöt, jerikonruusu on aina yhtä kiehtova ja tuo teline on upea, niin ja huivi se vasta ihana onkin, mutta senhän sie ootkin itse tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpommalla pääsis siivouksesta, jos ei jatkuvasti tekis näitä löytöjä, jotka on ihan pakko aina raahata kotia =D

      Poista
  15. Hyvät löydöt..tuolla Sielun Silmin blogissa on sepustus Jerikonruususta ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mielenkiintoinen blogi. Laitoin heti seurattavaksi, koska kaikki maaginen on aina kiinnostanut minua.

      Poista
  16. Minäkään en ole koskaan kuullut kyseisestä ruususta. Kukat ovat aina ihania..
    Kaunis huivi tuo revontuli. Minullakin on sitä varten ostettu juuri lankaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on nyt monta vyyhteä vironvillaa, ostin halvalla facebook-ryhmässä, joten Revontulia tulee varmaan lisää.

      Poista
  17. Hienoja löytöjä. Minulla on jossakin komeron kätköissä muuten Jerikon ruusu, olin aivan unohtanut sen. Mutta ei haittaa vielä ei ole kulunut 50 vuotta kun sen jonnekin perähyllylle tyrkkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sillä sitten vielä ole mitään hätää =) Ajattelin itsekkin kuivatella tuota välillä pois silmistä.

      Poista