tiistai 29. maaliskuuta 2016

Ei ketuta


Enhän minä osannut pääsiäisenäkään tyhjin käsin istua ja niin valmistui pari kettua. Kasa muitakin hahmoja on aloitettuna, mutta niistä sitten myöhemmin. Pikkukettu lähtikin jo maailmalle siskoni mukana synttärilahjaksi pienelle tytölle.


Nyt tätä on minullakin. Poikani poikkeaa aina pääsiäisenä minunkin luonani ja kun pyysin tuomaan luotilankaa tullessaan, niin nauroi vain. Kysyi että mitäs mummo meinaa ruveta muuraamaan. Vaan kun lupasin virkata mökilleen ulkoparvekkeen pöydälle tapletteja, niin johan kävi ostamassa. Saa nyt nähdä kuinka moneen pikkuliinaan nämä riittää. 120 metriä näkyy näissä Bilteman kerissä olevan.


Poika ja miniä kävivät viikonloppureissussa Krakovassa ja törmäsivät siellä kierrätyskäsitöitä myyvään kauppiaaseen. Kuinkas ollakkaan, niin mummo sai sieltä uuden kissan =).  Kuva tuli aika epäselvä, mutta laitan kuitenkin, jos joku saisi tästä vaikka inspiraatiota. Kangas on aika rouheaa ja kivat kuviot on maalattu molemminpuolin kissaa.  Aika hauska ja sopii tämmöiselle kissamummolle lahjaksi. Tiedä vaikka itsekkin innostuisin joskus tekemään tämän tapaisia.

Ihana aurinkoinen päivä tulossa. Pitänee vääntäytyä ulos edes hetkeksi tänään.

39 kommenttia:

  1. Kivat ketut taas ja tuo kissa on ihqu:) Minäkin himoitsen tuota luotilankaa,niin kyllähän meillä on sitä,mutta moneen kertaan käytettyä ja semmosta joka joskus on ollut valkoinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän minunkin sitä kokeilla, kun kaikki sitä niin hehkuttaa facebookissa =)

      Poista
  2. Erilaisten lankojen kokeilu on kivaa, mutta tästä kokeilusta olen päättänyt pysyä erossa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kovinkaan egologinen tuote, mutta jospa sen verran kokeilisin, että pojalle muutama pikkuliina ulkokäyttöön.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niitä on mukava tehdä ja vielä saa onneksi tuota oranssia puuvillalankaakin kaupoista. Tummanruskeaa apinalankaa ei sitten enää saakkaan mistään.

      Poista
  4. Mitähän sitä ei ole virkattu.
    Minäkin taidan jättää rakennuslangat väliin, vaikka niissä näyttää olevan ihan hyviä värejä.
    Ketut ja kissa ovat söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nämä rakennuslangat ole edes sieltä halvimmasta päästä ja kuormittavat luontoa. Parempi käyttää puuvillalankoja ja minäkin lopetan näitten kerien myötä tämän aineksen

      Poista
  5. Ihania kettuja =))
    Luotilanka onkin nyt kovasti tapetilla. Miehelle jo minäkin vinkkasin että tuota vois mulle ostaa. Katsotaan onnistuuko... Söpö kissatuliainen =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se mukava kokeilla aina kun tulee joku uusi idea, mutta taitaa luotilangan käyttö rasittaa luontoa turhan paljon. En aio minäkään tämän enempää sitä haluta.

      Poista
  6. Ihana kissa. Nuo ketut on niin sielukkaita, että aina hymyilytttää kun niitä katsoo. No nyt sitten muurausnaru ei lopu heti kesken. Sitä oli tosi kiva virkata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä miten minulta sujuu muurausnaruvirkkaus. Tuleehan siitä ainakin ulkokäyttöä kestävää, mutta sisälle en taida tuota haluta kuin korkeintaan kukka-amppeliksi =)

      Poista
  7. Nuo ketut on vaan niin suloisia <3
    Ihana tuliaiskisukin on muuttanut sun luokse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä ei hevillä kissat lopu =) Tuommoisia kangaskissoja voisi tehdä itsekkin.

      Poista
  8. Iloisia ovat kettukaverukset. Kissa on kaunista työtä. Minusta ei ole noin kauniin työn tekijäksi, joten jätän tämän idean käyttämättä. Enpä ole tiennytkään, että luotilankaa saa noin monen värisenä. Meillä on vaan sitä entistä valkoista, joka on pyörinyt jo monella työmaalla. Minulla maalausinto näyttää muuttuneen lusmuiluinnoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla maalausinto vaan kasvaa, kun tiedän ettei opistolle enää kohta pääse =) Nyt tulee vain hutaistua jotain pikatöitä, jätän ne paremmat ideat hautumaan syksyä varten.;)

      Poista
  9. Hauska tuo muurauslankabuumi kerrassaan, niin ihania juttuja niistä on tehty kuten nuo suloiset ketut! Olipa mukava tuliainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta olen alkanut miettimään kuinka paljon tämäkin villitys rasittaa luontoa ja kaduttaa koko mukaan lähteminen. Ketut ja apinat teenkin aina Dropsin Muscat-langasta, joka on puuvillaa. Harmi vaan kun sitä ei enää saa tummanruskeana mistään.

      Poista
  10. Iloisia velikultia nämä ketut!
    Kävin tänään (siis tiistaina) paikallisessa Biltemassa ja etukäteen murehdin, miten sieltä mitään löytää. Yllätyksekseni siellä oli keskellä käytävää näkyvällä paikalla iso laari täynnä ja teksti tyyliin: "Suuren suosion saavuttanut". Vihreä väri oli käynyt hyvin kaupaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiäkös ne kauppiaat huomaa mikä käy kaupaksi =) Vihreä käviskin hyvin kesällä ulos, joten eipä ihme että se on lopussa.

      Poista
  11. Onneksi täältä ei saa tuota muurausnarua, sillä luulen että se veisi mukanaan. Mukava nähdä sitten ne tabletit.
    Ihana kisun saitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei saa tältäkään kylältä :) Kun muutenkin yritän vältää turhaa muovin käyttöä, niin oliko sitten pakko haluta muovista lankaa. En enää ymmärrä repsahdustani.

      Poista
  12. Kyllä olet osannut tehdä suloiset ketut! Katselin ihaillen noita sinun maalauksiasi, olet todella taitava maalari. Pidän sinun humoristisesta tyylistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä iällä ei enää kannata ottaa mitään niin vakavasti =D

      Poista
  13. On ne kyllä niin ilmeikkäitä nuo sun ketut! Pikkuinen Keijo-kettu sai hyvän kodin. Käytiin Vehoniemen automuseossa. Kahvilan puolella vilisi kettuja. Oli pehmoja, pieniä patsaita ym. Sinne pitäisi saada myös yksi sinun kettu, ehdottomkasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kettu onkin tällä hetkellä muotieläin, ei siis turkiksena, vaan muuten =D

      Poista
  14. Veikeitä kettuja ja tuliaiskissa on kerrassaan ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kettuihin saakin vielä onneksi lankaa, apinalangat alkaa olla hakusessa.

      Poista
  15. Ketut saa aina yhtä hyvälle mielelle!
    Oon kans ihmetelly tuon biltemalangan suosiota. Jos ihan kamalasti huolestuttaa sen luontokuormitus, niin täältä tekstiili-inssin pieni lohdutuksen sana: materiaali on polypropeenia ja sen voi hävittää polttamalla ilman, että siitä syntyy myrkkyjä. Auringonvalo tosin haurastuttaa sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää !! Olen niin huolestunut muovin käytöstä nyt kun olen lukenut siitä merellä lilluvasta muovijätesaaresta. Meille ei muunmuassa osteta enää mitään fleecetuotteita, kun niistäkin liukenee pientä muovia vesistöön joka pesussa. Nyt voin sitten kertoa, että voi liinat heittää huoletta saunanpesään, hyvä =)

      Poista
  16. Niin toi Vehoniemi-kommentti oli multa -siskos-

    VastaaPoista
  17. Kiva kisuli. Blogissani olisi nyt hyväntekohaaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hieno idea. Täällä meidän kylälläkin asuu pakolaisia ja säästyn postimaksuilta kun vien suoraan sinne .

      Poista
  18. Täällä sinun kettusi ja kissa myyvät taloa epätoivon vimmalla. Usein huomaan esittelyn jälkeen, että joku on istunut sängyllä, jonka vieressä ketut ja kissa on : ) Varmaan moni lapsi ja vähän isompikin ihminen on ihaillut niitä : )
    Haluan sitten nähdä, mitä teet noista langoista. Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla sentään käy katsojia. Toivottavasti joku vielä innostuu ostamaankin. Täällä pikkukylällä asunnon myyminen näyttää ihan mahdottomalta kun ei käy kukaan edes katsomassa. Tiedän kun eräs ystäväni yrittää myös myydä asuntoaan pois. Jospa ajat kohta elpyis ja asuntokauppakin alkais sujumaan, toivotaan.

      Poista
  19. Ihana tuliainen, persoonallinen ja ajattele matkaa, että päätyi juuri sinun hellittäväksi. <3 Mukavaa päivää Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo poika aina muistaa äitiä, vaikkei käykkään kylässä kuin pari kertaa vuodessa. Soittelee sentään monta kertaa viikossa.

      Poista