lauantai 20. helmikuuta 2016

Sukkia ja kukkia


Niskajumi helpotti sen verran, että voin taas vähän neuloa. Kyllä se onkin vaihteeksi mukavaa. Korista löytyi vajaita 7-veikan keriä ja yhdistelemällä niistä sai ihan naisten sukat aikaiseksi. Laitoin näihin 1+3 kerrosta varteen. Pitkää pätkää ei jäänyt kumpaakaan, mutta sukkiin päätyy nekin. Meillä ei langanpätkiä roskiin heitellä, kaikki hyödynnetään =)

Tyttäreltä sain joululahjaksi kiinalaiset muovijalat. Aika pienet kumminkin, ihan sukan pingotukseen niitä ei voi käyttää kuin nuorten sukkiin. Ennestäänhän minulla on miehen pää, joten paljon ei enää puutu, etteikö ole kohta koko mies. Hyvä mies onkin, aina samaa mieltä kanssani, eikä häivy viikonloppuisin kaljalle =)


Harvoin olen kaupoissa Päivänsinen siemeniä nähnyt, enkä koskaan vaaleanpunaisia . Mustankissan tytär oli näitä löytänyt ja laittoi minullekin tulemaan, aivan ihanaa. Miten hän muistikin, että minä niin rakastan näitä.
Rakkaus juontaa ihan sieltä lapsuudesta.  Äidillä kasvoi aina pääsiäisenä Tulilatva, keväällä Kloksi ja kesällä Päivänsineä. Vaikkei paljon ole hyviä muistoja lapsuudesta, niin nämä ovat jääneet mieleen ja näitä muistoja pyrin vaalimaan.

Yleensä kerään siemeniä Päivänsinestä ja kasvatan uutta niistä, mutta viime syksynä pakkanen ehti ensin ja luulin jo jääväni ilman tätä kukkaa. Sitä mukavampi oli nyt saada näitä. Täytyy vaan katsoa sopiva ajankohta ja paikka kasvulle. Siinä onkin vähän ongelmia, kun nuo tuholaiset tahtoo syödä kaikki kukkani. Nytkin on raiheinää ja kissanohraa ikkunalla, mutta siitä huolimatta on pitänyt repiä kaktukseni melkein kuoliaaksi. Kai se on tuo kielletyn hedelmän maku niin viekoitteleva.

Täällä satelee tihkuräntää, mutta mukavaa viikonloppua kaikille siitä huolimatta ♥

26 kommenttia:

  1. Hyvät värit on raitasukissas. Minäki kahtelin eilen kaupasa käyessäni suppilokukanmukuloita, vaan empä vielä löytäny. Aattelin pitkästä aikaa kasvatella ihan alusta alakaen jotakin, saa nähä löytyykö jostain mukuloita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlistä toissa vuonna löysin mukuloita, mutta olivat niin huonoja, että yksikään ei lähtenyt kasvamaan.

      Poista
  2. Kauniit sukat. Päivänsini on ihanan herkkä kasvi. Kaupungissa asuessani kasvatin niistä aina kesäiset ikkunaverhot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei sisällä voi kasvattaa, kun kissat syö ne heti, mutta ulkona olen yrittänyt niitä pitää juurikin ison ikkunan edessä näkösuojana.

      Poista
  3. Ihastuttavat raitasukat.
    Minäkin ostin juuri päivänsininsiemeniä (sinisiä) ja jokusen muukin siemenpussin.. Kevättä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo minäkin muutaman siemenpussin kaupasta hamstrasin, kun tahtovat loppua sieltä aina kesken. Meidän kylällä vaan lajitelma on hyvin suppea, enimmäkseen vaan salaatteja ja porkkanoita.

      Poista
  4. Osaapa olla kauniit sukat!!! Jo tuota pikkukuvaa ihastelin ja täällä sitten klikkasin heti isoksi ja jatkoin ihastelua. Eikö olekin yllättävää, miten kivan värisiä sukkia saa langanjämistä. Ja saa niistä muutakin, mm. myssyjä olen tehnyt.
    Noita "miehesi" jalkoja ihastelin kanssa. Niissä on sekin hyvä puoli, ettei jalkahiki haise vaikka samat sukat unohtuis jalkoihin pitkäksikin aikaa. :D Tiedätkö, mistä tyttäresi hankki nuo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttärellä on Paypall-tili ja minäkin sitä välillä hyödynnän. Nämä jalat on tilattu suoraan Intiasta e-bayn kautta (siellä on halpaa kamaa). Jos kiinnostaa niin tässä pari linkkiä:
      http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=2PCS+1+Pair+Female+feet+Mannequin+For+Sock+Sox+Short+Stocking+Foot+Display+HOT%21%21&_id=291514212106&&_trksid=p2060353.m2749.l2658
      http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=2PCS+1+Pair+Female+feet+Mannequin+For+Sock+Sox+Short+Stocking+Foot+Display+HOT%21%21&_id=291514212106&&_trksid=p2060353.m2749.l2658

      Poista
    2. Tulikin sama kahteen kertaan, joten tässä uusi yritys toiseen =)
      http://www.ebay.com/itm/2Pcs-Female-Mannequin-Feet-Foot-For-Sock-Sox-Short-Shoes-Stocking-Display-White-/191662244141?hash=item2c9ff5c12d:g:qL4AAOxySOlSAJp~

      Poista
    3. Ai jaa, happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista! :D Ei minulla ole Paypall-tiliä enkä muutenkaan ymmärrä mitään ulkomaan tilauksista. Mutta kiitos tiedosta, ehkä tytär osaa auttaa, kunhan taas kotiutuu. :)

      Poista
  5. Onpa pirteät raitasukat. Ihanaa kun se niskajumi vähän helpotti.
    Kivaa viikonloppua Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin innostunut nyt kutomaan, että eiköhän se niskajumi tule pian takaisin =) Mukavaa sunnuntaita sinullekin =)

      Poista
  6. Oi miten ihanat sukat ja onnea voitosta, tuo päiväsini on ihana kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ei tulleet minään voittona, vaan Mustakissa siemeniä kylväessään muisti, että minäkin pidän näistä ja hyvän hyvyyttään laittoi niitä minullekin tulemaan. Ihania blogiystäviä minulla ♥

      Poista
  7. Sukissa on kotoisat, lämpimät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla noita jämänyssäköitä riittääkin, niin että löytyy aina toisiinsa sopivia värejä. Onneksi vieläpä piisasivat koko sukkiin =)

      Poista
  8. Sukkaset on hienot! Ja on tosiaan kivaa aina vaihdella, mitä tekee. Ja sukanneulomisessa on vaan jotain niin rentouttavaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukat on niin sopivan kokoinenkin työ napata vaikka laukkuun mukaan. Odotusaika missä hyvänsä lyhenee kun tekee käsitöitä.

      Poista
  9. Joo, ei se pää ja jalat vielä riitä : D Pari muuta osaa tulee mieleen, jotka pitäis olla.
    Jestas miten kauniin taulun olet taas tehnyt ja oli kiva kuulla nuoruuden matkoistasi.

    Kiva, että niska on parempi. Kyllä se taas siitä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noissa miehissä osia, mutta minulla ei ole niille enää käyttöä =D Pärjään jo remonttihommissakin ihan itsekseni.
      Nuorempana tulikin käytettyä kaikki lomat ja rahat reissaamiseen. Ompahan nyt vanhana mitä muistella ja sitä ei kukaan minulta pois saa. Lapsistakin tuli luultavasti vähän fiksumpia kun näkivät muutakin kuin kotikylän elämää =)

      Poista
  10. Hienot sukat, toivottavasti tulee yhtä hienot kukat:)

    Jalat on hyvä, ja pääkin on hyödyllinen, mutta kyllä sitä mieheen vähän muutakin tarvitaan. Kukapa tietää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukista tulee hienoja jos ei kissojen kanssa ehditä tappaa niitä ennen kukintaa.
      Useasti kihloissa ja kahdesti naimisissa olleena olen saanut niin tarpeekseni miehistä, että tuossakin on jo puolet liikaa, pää joutais pois =)Eipähän tarvi tapella raha-asioista eikä odotella ketään lauantai-yönä kapakasta kotiin. Olen nykyään vannoutunut sinkku !!!! =D

      Poista
  11. Kivan näköiset sukat. Minulla on täällä koko mies ja hyvä hän onkin. Ei koskaan käy kaljalla ja useinmiten on samaa mieltä kanssani:) Niin että ei tosiaankaan jalat ja pää riitä,kyllä ihan koko mies on hyvä olemas. Juu,toiset ne jaksaa kasvattaa kukkia siemenestä. Minä hyvä jos valmiit taimet saan jotenkuten hengissä pysymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tässä onkin vikana, kun kaikki hyvät miehet on jo varattu ja huonoa en minäkään huoli. Parempi sitten olla ilman kokonaan =D =D =D

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos, minun jämäkorissa on mistä valita =)

      Poista