torstai 21. tammikuuta 2016

Pikkuväkeä


Nyt sais jo pakkaset piisata, vaikka eihän minulla mitään valittamista kotona, kaukolämpö pitää kämpän lämpimänä ja vesi juoksee hanasta. Ruokakauppaan kuitenkin pitäisi välillä päästä. Polkupyörässä on öljyt niin jäykkänä, että alamäessäkin joutuu polkemaan ja potkurilla ei tuolla pakkaslumessa luista ollenkaan. Tuntuu ikävältä kulkea, kun selkä on hiestä märkänä ja muu kroppa palelee. Vaan eiköhän se ensi viikolla jo hellitä.

Kun ei ulos tarkene mennä, niin olen tässä aikani kuluksi sitten virkkaillut niin paljon, että olkapää on taas juupelin kipeänä. Lääkäriin en viitsi mennä, sillä määräävät kuitenkin vain särkylääkettä kuurina  ja osaanhan minä ottaa sitä ilman lääkärin määräystäkin.  Eikä sitä vaan osaa kädet ristissäkään kotona möllöttää, jotain pitää räplätä koko ajan vaikka kuinka särkisi.


Kettuperheen tein tilaustyönä asiakkaan väritoivomusten mukaan.
Posti se päätti taas nostaa hintojaan, mutta onneksi tuli uusi pienempi R-paketti. Alankin käyttämään sitä aina kun mahdollista ja säästyy monta euroa. Meillä on postin-asiamies ja R-kioski vierekkäin, joten minulle se on aivan sama kummassa käyn.

Arvontaan on näköjään jo osallistunut aika moni, mutta vielä ehtii. Laitoin turhankin pitkän arvonta-ajan. Ihan harmittaa kun en voi kaikille arpoa voittoa, niin mielelläni lähettäisin jokaiselle jotain.

Pakkasen hellittämistä odotellessa, hyvää viikonloppua kaikille.

46 kommenttia:

  1. Ihana kettuperhe!
    Tänään just töistä fillaroidessa mietin, että oliskohan jossain myynnissä jotain talviöljyä fillariin kun on öljyt niin jähmeenä, että hankala polkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tahdo pyörä kulkea, kun on öljyt jähmeenä ja itsellä paljon päällä. Onneksi pakkanen jo hellitti ainakin täällä. Eilen aamulla -32 , tänä aamuna samaan aikaan -7, melkonen pudotus , ihanaa =)

      Poista
  2. Ihanaa pikkuväkeä olet tehtaillut ♡
    Mukavaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos. Onneksi nämä vielä tekee kauppansa ettei tarvi ihan itselleni tehdä =)

      Poista
  4. Kovin iloinen näyttää olevan kettuperhe. Ei taida pakkanen haitata kun on neulepaidat päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu jo niin keväiseltä kun eilisen -32 jälkeen on tänään -7. Voi jo itsekkin jättää ne toiset villahousut päältään pois =)

      Poista
  5. Taas näitä syötävän suloisia. JOs mää joskus saisin aikaiseksi edes yhden tommoisen, olisin tosi polleeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taaspa taas =) Sukkia tekisin mieluummin, mutta kun ei niitäkään määräänsä enempää tarvi ja tällä kylällä eivät käy kaupaksikkaan. Teen sitten näitä joita välillä saan myytyäkin. Lankarahoja yritän tienailla.

      Poista
  6. Ihana kettuperhe! Kyllä minullekin alkavat pakkaset riittää samoin blogikoiralle, joka haluaisi koko ajan ulos ja muuten tarkenisikin mutta ne tassut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä käy kissatkaan kuin ovenraossa kääntymässä ja sitten riehuvat ja tappelevat sisällä turhautuneina. Onneksi kevättä kohti ollaan menossa.

      Poista
  7. Nyt kun otsikkona on Pikkuväkeä,niin mietin, että oliko apinat alussa pienempiä? Ja sitt vähän suurentuneet ja ketut ja pepit alkaneetkin vähän isompina?
    Mä en arvontaan osallistunu ku mulla on väskyjä joka lähtöön niin että muutamaa olen jo pois antamassa. Ei yhtään kassia tänne enää, niih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein ensin niitä isompia , mutta kun joku pyysi apinalle lasta, niin aloin tekemään pienempiäkin. Pienemmät onkin parempia ihan pienten lasten käsiin, mutta on niilläkin kokoa noin 23-25 cm.

      Poista
  8. Pakkaset voisivat tosiaankin jo vähän hellittää...
    Kettuperhettä ei varmaan palella, niin söpöt paidat päällä. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä rojahti päivässä pakkanen alas, ihanaa, ihanaa, ihanaa .

      Poista
  9. Täällä oli talven kylmin yö, 31 ja risat pakkasta aamulla. Kaipa se rupeaa jossain välissä hellittämään. Mullakin on ollut olkapää varmaan useamman vuoden kipeänä, välillä se oli jo parempi, mutta nyt on taas ollut kipeämpi...muutkin nivelet on välillä kipeitä ja varsinkin yöllä saattavat särkeä...onneksi yleensä ottaen nukun hyvin, mutta joskus kun ei saa unta, tuntee että ne särkee vaimeasti..ja sitten ei saakaan unta ennenkuin ottaa särkylääkkeen. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites se tarina mummelista menikään: "Aamulla kun heräsin eikä mikään paikka särkenyt, niin luulin jo että olen kuollut". Kai tähän on jo totuttava, ettei säryttömiä päiviä enää ole =)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Näitten pienten virkkaamiseen jää koukkuun, kuten olet itsekkin huomannut =)

      Poista
  11. Ihanan söpö kettuperhe =))
    Tänään meillä vain -1 aste, joten nautin oikein ihanasta kävelylenkistä heti aamutuimaan =))

    VastaaPoista
  12. Nyt panit paremmaksi, meillä on sentään vieläkin -6, mutta eilen aamupäivällä tosiaan -32. Kyllä nyt tuntuu ihanalta ja tarkenee taas lähteä kaupoillekin ♥

    VastaaPoista
  13. Meilläkin putos oikein roimasti, eilen oli -28 ja tänään vaan -2! Kyllä on maailman kirjat sekaisin tänä talvena; jouluna juhannuskelit, sitten paukkupakkaset ja ens viikolle luvassa vesisadetta tänne etelään! Ei ole olemassa kultaista keskitietä.

    Hienoa väkeä siellä teillä on taas syntynyt:) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan ei vaan juhannuksena olis sitten taas joulukelit. Tänään on niin ihana ilma, vain -5.

      Poista
  14. Kylläpä on saanut virkkuukoukkkua heilutella ahkerasti noita tehessä. Mukavan näköstä pikkuväkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeesti olkapäät kestää virkkaamista, mutta kun neulon vähänkään aikaa, niin alkaa niin mahdoton olkapääsärky. Siispä pysyn näissä virkkauksissa =)

      Poista
  15. Nyt on niin ihanan pirteää väkeä, että oksat pois! <3 Kiitos hyvästä vinkistä R-Kioskin suhteen ja oikein mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen vein R-paketin ja siihen pienempäänkin mahtuu tosi paljon tavaraa. Kyllä posti nyt teki virhe liikkeen kun vaan nostaa maksujaan ja poisti maxikirjeen.

      Poista
  16. Iloista väriterapiaa nuo virkkauksesi talven pakkasiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi kamera vaan näyttää värit vähän liiankin räikeinä, ei nuo oikeesti ole noin kirkuvan kirkkaita, värikkäitä kylläkin.

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kohta näihinkin kyllästyy ja täytyy keksiä jotain muuta =)

      Poista
  18. Onpas iloisen näköistä pikkuväkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän ottaa noista mallia omallekin naamalleni =)

      Poista
  19. Ei voi kuin hymyillä kun näitä ihania kettuloita katsoo.

    VastaaPoista
  20. Aina näitä sinun pikkuolentoja on mukava katsella. Hyvä vinkki tuo ärräpaketti ..en edes tiennyt tuollaisesta palvelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin ensimmäisen R-paketin viime viikolla ja olen tosi tyytyväinen. Pienenpäänkin mahtuu paljon tavaraa ja oli kätevä pakata ihan siellä kioskillakin, senkun löin vaan muovipussillisen kettuja valmiiseen laatikkoon, eikä koko homman hinta ollut kuin 4.50. Kyllä posti nyt jää hopealle tässä kisassa.

      Poista
  21. Suloista pikkuväkeä :)
    Virkkaaminen on minusta paljon työläämpää kuin neulominen.

    VastaaPoista
  22. Neulominen olis paljon mukavampaakin, mutta kun ei olkapää kestä. Onneksi se sentään kestää virkkaamista ainakin vielä.

    VastaaPoista
  23. Ihania, veikeitä kettuja! Kylmäpakkaus tai vaihtoehtoisesti villa tai silkki lämmittämään kipeää olkapäätä, olisiko niistä apua? En minäkään voi olla neulomatta, joutilaat kädet on tuntematon käsite... Pidäthän tyynyä tukena, kannattelemassa virkkuuta jottet hartioillasi kannattele käsityötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmä saa säryn pahenemaan, joten pidän aina jotain lämmintä harteilla. Käsitöitä tehdessä minulla on hyvä vanha nojatuoli, jossa saa kyynärpäät käsinojille sopivasti tuettua. Neuloessa vaan taitaa tulla joku pieni kiertoliike joka ei sovi. Virkkaus onneksi vielä käy kivutta. Eihän sitä tyhjin käsinkään osaa istuskella =)

      Poista
  24. Herttaisia kettuja koko lauma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyis kai tehdä lisää kun näkyvät käyvän kaupaksi kirpparilla =)

      Poista