perjantai 27. marraskuuta 2015

Käsityöpläjäys


Minulla on tosi paljon keskeneräisiä käsitöitä, kun aina tulee joku uusi kiireellisempi tai muuten mukavampi työ eteen. Yritän nyt tehdä edes osan valmiiksi asti.

Sain syksyllä hommattua keltaista ja sinistä 7-veikkaa, joista oli tarkoitus tehdä kunnon läjä minion-neuleita lapsille. Taitaapa jäädä nämä sukkaset ainoiksi, aika ei vaan riitä. Mukavahan näitä kyllä oli tehdä.


Jo kesällä tuli aloitettua Nurmilintu-huivi.  Ohjeesta poiketen tein pitsiosuuden sileää, sillä lailla minusta oli helpompi seurata kuviota. Lankana ohutta alpakkalankaa ja normaalia paksummat puikot, tuli ihanan ilmava ja kevyt huivi.


Tietenkin lisää Kettusia, niillä on nyt ollut menekkiä. Ensin tyttöjä....


...ja sitten pari poikaa.


Kun ollaan jo niin lähellä joulua, niin pitäähän sitä tehdä tonttujakin. Näitä yritän ehtiä tekemään lisääkin, sillä viime jouluna tuli annettua kaikki tontut pois, eikä itselle jäänyt yhtään.

Tuli taas todistettua, että liika siivoaminen ei ole hyväksi. Joku on siivonnut kaikki meidän jouluverhot niin hyvään talteen, ettei niitä löydy enää mistään. Jopa vähän aikaa sitten kirpparilta ostamistani jouluverhoista ei löydy enää kuin toinen. En ymmärrä mihin se toinen on voinut hävitä. Onneksi löytyi sentään nämä, jotka ovat tontun takana. Siskoni antoi ne aikanaan kirpparilla myytäväksi. Silloin ne eivät kelvanneet kellekkään, nyt olen tosi tyytyväinen että olivat minulla jemmassa. Ovatpa vielä suomalaista desing-mallistoa, joten kiitos vaan siskoseni ♥

Mihin tämä aika oikein katoaa. Minun pieni poikani, jonka syntymästä ei tunnu vielä kovin kauaa olevan, täyttää tänään 45 vuotta.  Taitaa kohta mennä vuosissa minun ohitseni =D

38 kommenttia:

  1. Kylläpä sinä olet ahkeroinut vaikka mitä. Lapset tykkäävät kovasti minion-neuleista. Aina tulee joku ,joka on hitti. Niin ihana nurmilintu-huivikin. Ja ketut tietysti aina mukavia. joo,se on kumma kun aika ei kertakaikkiaan riitä. Mulla vanhin poikani täyttää 43v!! Kohtahan ollaan pojan kanssa samassa vanhusten talossa! Tuota sinun verhoa katselin,niin en olisi osannut arvata,että kotimainen. On niin jotenkin turkkilaisten näköinen kuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se Angry-birds ei enää ole niin suosiossa, sillä niistä linnuista en tykännyt yhtään. Nämä Minionit ovat paljon mukavampia.
      Ihan on suomalaisen Anneli Airikkala-Lammin suunnittelema verhokangas. Ei minulla yleensä näin kallista kangasta verhot, mutta kun siskolta sain =)
      Tuntuu että lapset vanhenee, minä en =D

      Poista
  2. Voi miten paljon kauniita käsitöitä olet tehnyt. Onnea myös pojallesi ja mukavaa viikonloppua sinulle ☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ehtii tekemään, kun ei työ haittaa harrastuksia =) On se ihme miten tuo poika voi olla jo noin vanha, kun minä olen vielä ihan nuorimuori.

      Poista
  3. Pläjäys tosiaan - olet ollut ahkera.
    Hyvä muistutus tuosta siivoamisesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä iskee siivouspuuska ja sen jälkeen ei vähään aikaan löydykkään mikään. Toivottavasti minulla ei roskiin menevät ja varastoon menevät pussukat ole menneet kovin pahasti sekaisin =)

      Poista
  4. Minion-neuleet ovat minulle uusi tuttavuus. Monen moista olet ehtinyt tehdä. Minulla näyttää noissa pitsineuleissa jostain syystä häviävän silmukoita. Virheet huomaa usein vasta monen kierroksen päästä. Kettuset ja tonttuset ovat ihanan veikeitä. Hyvää syntymäpäivää pojallesi ja mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka syksy näkyy tulevan uusi suosikkihahmo näihin lasten neuleisiin. Tänä vuonna se on Kätyri eli Minion.
      Hävisi minultakin välillä silmukoita, mutta näin löysässä neuleessa ne oli helppo korjata vielä muutaman kerroksenkin jälkeen. Virheet huomasikin aikaisemmin, kun tein kuvio-osan sileänä.

      Poista
  5. Ja miun poika täyttää tänään 39,meillä on siis marraskuun pojat molemmilla.
    En vaan lakkaa ihailemasta noita siun kettuja ne on niin ilosia ja ihania.
    Jospa se siun verho on siellä samassa paikassa missä miun tyynyliinat :) kyllä ne kesällä sitten löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun verho löytyi, se oli siellä missä tyhjiä lastikkapusseja säilytetään. En vaan viitsi enää ruveta uudestaan verhoja vaihtamaan, laitan hyvään talteen ensi jouluna etsittäväksi =)

      Poista
  6. Nämä sinun työt on niiin ihania ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanuudesta niin tiedä, mutta näitä on niin mukava tehdä. Paljon mukavampaa kuin siivoominen tai leipominen =D

      Poista
  7. Hienoja käsitöitä taasen. Mulla on haaveissa, että ennättäisin vielä tehdä miehelle Tuomas veturi-sukat, kun se niin Tuomaksesta tykkää ja pojalle Karhu-sukat, mutta saa nähdä näillä hartijoilla...

    Aika on kyllä hupaa. Nyt kun kälyllä on vauva, tuntuu, että vastahan omanikin tuollaisia olivat, olivat juu, nuorin on 16. Että on siitä jokunen vuosi mennyt. JA kohta ne on sitten kaikki 45....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon jää minultakin tekemättä ja ne viime jouluksi meinatut sukat Liisalle on vieläkin kesken, Olivat jo jääneet pieniksikin kun soviteltiin =)
      Pojan seurassa tunnen itseni niin vanhaksi, mutta onneksi tytär on vasta 24 v ja hänen seurassaan nuorrun heti muutamalla vuosikymmenellä =D

      Poista
  8. Kauniita neuleita kaikki, kettuset on aina lutusia.
    Saman totesin äskettäin itsekin. Siivoilin kaappeja kun en mukamas mitään löytänyt, mutta siivouksen jälkeen en löydä senkään vertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa tyttönen siivoili mummolle ja teki hienon homman. Laittoi joka hyllyn reunaan ja laatikkoon lapun mitä siellä on =D Siitä huolimatta en kyllä löydä enää mitään. Nypin vain noita lappusia naureskellen pois, kun ei minulla sentään vielä ole dementiaa.

      Poista
  9. Ihania töitä! Sukat on tosi hauskat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minionit on nyt suurinta muotia leikki-ikäisillä.=) Menis varmaan joulumyyjäisissä paljonkin, jos vain olisi ehtinyt tekemään.

      Poista
  10. Minioneja täälläkin puikoilla, vaikkakin lapasten muodossa. =D
    Kyllä se aika katoaa jonnekkin, lapset vanhenee mutta itse ei. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkimassa ja hyvän näköisiä lapasia olikin.
      Odotas kun lapsenlapsetkin alkaa olemaan sinua pitempiä, silloin sitä vasta huomaakin ajan kulun. Jotenkin vain tuntuu etten minä itse ole vanhentunut enää muutamaan vuosikymmeneen =)

      Poista
  11. Ihania töitä. Minulla on tyttö joka myös täytti vuosia muutama päivä sitten..
    Onnea pojallesi =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän me oikein ollaan touhuttu silloin aikanaan helmikuun pakkasilla kevätauringon pilkistellessä =D Hyviä lapsiahan nämä marraskuun lapset ovat ♥

      Poista
  12. Ihania kettusia taas! Ja tonttu ihan mainio.
    Mitä sitä verhoja vaihtelemaan - kauhee vaiva vaan ja ennen kesää ne täytyis taas vaihtaa pois! Tehdään mielummin kässyjä. Nurmilintu on kaunis - mä tein sen kesällä enkä tykänny yhtään siitä ainaoikeesta! Fiksu keksintö tehdä pitsi sileenä.
    Mä hain tuolta sun alemmasta päivityksestä (24.10) ittelleni tän päivän mottoni. Aurinko paistaa ja oon kerranki kotona valoisalla... En siivoo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä minäkin Nurmilintuni aloitin, mutta valmistuminen kesti vähän pitempään =)
      Siivoominen on jokseenkin turhaa hommaa. Koskaan ei tule valmista, vaan muutaman päivän päästä kaikki on taas aloitettava alusta =) Minä siivoon vaan silloin kunnolla, kun tiedän että joku on tulossa kylään ja ihan hyvin pärjää näinkin =)

      Poista
  13. Todella paljon olet saanut upeuksia aikaan.
    Ihanaa ensimmäistä Adventtia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutapa en sitten ole tehnytkään kuin löhönnyt ja harrastanut käsitöitä. Hyvää Adventinaikaa sinullekin.

      Poista
  14. Kyllä se aika riittää justinsa siihen, mihin pitääkin. Kaikki muu on hupatusta - tokaisin juuri Vanhalle herralle, jok aihmetteli mun intoani leikellä vanhoja kirjoja tuhannen p:n päreiksi ja liimata irtosivuista sormet sauhuten tähtösiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin juuri hävitin vanhasta Siionin virsikirjasta pari sivua ja sain jopa kaksi joulukorttia aikaiseksi. Sitten loppui askartelu-innostus ja palasin lankojeni ääreen. Raaskinkohan edes lähettää kenellekkään noita suurella vaivalla väsäämiäni kortteja =)))

      Poista
  15. Kun katselee käsitöitäsi, on helppo ymmärtää, että maalaat myös tauluja. Kaikki on niin kaunista! Hyvä, että sait sähköt melko nopeasti kuitenkin. Kyllä ne kaapelit pitäis vetää maan alle siellä Keski-Suomessakin.
    Mahtava lapsenlapsi sinulla ja hänellä mahtava mummo : ) Hyvää joulukuuta!

    VastaaPoista
  16. Sen ainakin huomaa, että tykkään nykyään käyttää värejä. Musta-harmaakausi on menneisyyttä =)
    Näihin sähkökatkoihin on jo tottunut, kun ovat joka syksyisiä. Pahempi melkein on kun ilmojen kylmetessä alkaa viemäreistä nousemaan aivan kamala haju ja siihen ei auta mikään kotikonsti. On kuulemma sama vika useammassa talossa tällä alueella.
    Pojantyttäret ovat niin erilaisia. Toinen on korkokengissä sipsutteleva Hesalaisneito, mutta Liisasta tulisi oikein hyvä maatalon emäntä. On niin mukava aina kun Liisa tulee mummon luo puuhastelemaan, oppimaan uusia taitoja ja pakottamaan mummonkin ulos liikkumaan.

    VastaaPoista
  17. Kyllä sä oot ahkera! Noi ketut on kyllä niin lutusia tyyppejä :) Huivi on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  18. Päinvastoin =) Jätän kaikki muut hommat tekemättä ja istun vain tekemässä käsitöitä, laiska mikä laiska =D

    VastaaPoista
  19. Nuo ketut on niin herkkuja, ei ihme että monet niistä tykkää. Nätti on tuo huivikin. Taitaa teikäläisellä olla sama tyyli kuin täälläkin: kaikki muu jää paitsi käsityöt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin on =) Siivoaminen on niin turhauttavaa, kun ei se ole valmis koskaan, aina joutuu tekemään uudestaan. Leipominen taas, vaikka tekisit kuinka hienoja, niin syömisen jälkeisenä päivänä se on vaan pelkkää pa...a =) Käsityöt on ainoa joka tulee valmiiksi ja säilyykin pitempään =)

      Poista
  20. Mukavia käsitöitä kuten täällä aina onkin . Nyt on muuten postilla joulutarjous, jos et oo jo huomannu, että alle kymmenen kilon pakettti viidellä eurolla.

    VastaaPoista
  21. Kiitos vaan, huomasin =) Ensimmäinen paketti lähti jo tänään. Kerrankin hyvä tarjous postilta.

    VastaaPoista
  22. Nuo sukat, en kestä miten ihanat, ehdottomasti huolisin itsellenikin. Ei ole vain lapsille. Kyllä noilla kelpaisi leffassa käydä, voisi olla vieruspenkkiläiset kateellisiakin. <3

    VastaaPoista
  23. Kivat sukat kerrassaan, huivikin niin kaunis, paljon olet saanut aikaiseksi kaikenlaista kivaa!

    VastaaPoista