maanantai 7. syyskuuta 2015

Pieniä juttuja ja huonoja kuvia


Maailmalla tapahtuu suuria ikäviä juttuja, mutta niihin en halua puuttua täällä, vaikka pahalta tuntuukin. Sen sijaan minä kerron näitä tavallisia arjen pieniä kummallisuuksia.


Kauppojen hinnat meitä kummastuttaa.
Teinpä minäkin hilloa ja tarvitsin siihen keskikokoisen lasipurkin. Kun ei roskakatoksestakaan sopivaa löytynyt, niin kauppaanhan se oli suunnattava. Olihan siellä, mutta hinta 3,50. Liian kallis minusta tavalliseksi lasipurkiksi, mutta keksinkin mennä toiselle hyllylle. Sieltä löytyi samanlainen lasipurkki täytettynä säilötyillä punajuurilla hintaan 1,45. No nyt minulla on hillot lasipurkissa ja punajuuria toisenlaisessa purkissa. Säästin pari euroa ja sain vielä kaupanpäälle punajuuria =)


Toinen juttu meitä on lähinnä huvittanut.
Naapurinmies kertoi joku aika sitten, kuinka räksänpoikanen oli lennähtänyt pihaan ja kaksi harakkaa tuli sitä heti nokkimaan. Mies ajoi kuitenkin harakat pois ja räksänpoikanen selvisi pelkällä säikähdyksellä.
Eilen sitten toinen naapuri ,"Rouva kaikkitietävä", kertoi kuinka räksänpoikanen lensi pihaan, "heti kymmenen harakkaa hyökkäsi sen kimppuun ja saihan ne sen hengiltä".  Eipä tarvi pitkää matkaa, kun asiat jo kymmenkertaistuu =D

Yritin kännykameralla ottaa kissakuvia, mutta eipä näy tekniikka olevan vielä hallinnassa =)

30 kommenttia:

  1. Se oli hyvä lasipurkkiostos :D Kissojen nimiä kaipaan ;) - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäpä kerron.
      Ensin on Maija, perheen pienin ja nuorimmainen, jo 6 vuotias sekin.
      Välistä puuttu kuva Maijan äidistä Berniinasta ( Pernu), joka sai nimensä siitä, että surisee koko ajan kuin ompelukone.
      Keskimmäisenä porukan kanta-äiti Smirre-mummo. Itseoikeutettu johtaja ja perheensä kurinpitäjä. Ikää jo 12 vuotta.
      Alinna Mausu, mummon vanhin tytär, vanhapiika-täti. Hoitanut kaikkien muiden pentuja äidillisellä otteella. Kaikista kiltein kissani ♥

      Poista
  2. No olitpa viisas, kun menit säilykehyllylle katsomaan. Itse en varmaan olisi tajunnut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee näitä älynväläyksiä meikäläisellekin =)

      Poista
  3. Aika hyvin hoksattu kurkata säilykehyllylle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen itsekkin miten hoksasin tuon tehdä =)

      Poista
  4. Juu, enpä olis miekään hoksannu tuota, ostaa purkki säilykkeillä. Pitääpä panna mieleen jos tarttee purkkia. Olen säästänyt pikkupurkkia, minun pieniin säilömisiin. Olen vain ihmetelly kuinka tyyriitä pelkät lasipurkit onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä minullakin on tallessa ja niitä olisi ollut roskiksessakin. Isoja saakin sitten metsästää, jos purkki löytyykin, niin kansi ainakin puuttuu =)

      Poista
  5. Meilläkin ystävä ja kylänmies säilöi avomaan kurkkuja ja kyseli multa purkkia (siis minulta eikä multa-purkkia :), olisi tarvinnut isompaa ja olisin antanutkin , mutta en löytänyt siihen kantta, niin joutui tyytymään pienempään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla niissä isoissa kannettomissa on jämälankakeriä, eihän ne hilloille jouda =)

      Poista
  6. Kiitos vinkistä! Ihmetelly samaa miks tyhjät lasipurkit niin kalliita. Hävitin muutossa vanhat hyvät kurkkupurkit. Alkaa jo korvista kurkkua kasvaan, kun pitää syödä niitä felix-purkkeja tyhjäks, yök. Eräs sun suosikkivävy kantaa mettästä säilöttävää koko ajan. - siskos -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko saa esittää joululahjatoivomuksen ? Sen verran mustikoita, että saisin talvella tehtyä pullapohjasen mustikkapiirakan, muuta en tarvi =)

      Poista
  7. Hyvä idea tosiaan tuo valmiiden säilykkeiden osto :)
    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole tullut punajuuria syötyä aikoihin, mutta hyviähän nuo olikin =)

      Poista
  8. Tuo ylin kissakuva on kuin maalaus;)
    Olipahan taas viisas nainen ostoksilla, mahtava maalaisjärjellinen toiminta! Ottakaamme opiksi. Mukavia syyspäiviä!
    Terkuin Mustakissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalaisjärjen käyttö ei onneksi ole kiellettyä ja se on auttanut minuakin monessa pulmatilanteessa =)

      Poista
  9. Totta jutut paisuu ja muuttuu kovin lyhyessä ajassa, hyvä että ne tunnistaa alkuperäisiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin pienessä kylässä melkein aina tietää sen alkuperäisenkin version, joten voi vain naureskella näille paisuneille jutuille. =)

      Poista
  10. Juu,kumma juttu,että tyhjä lasipurkki voi maksaa enempi kuin täysi! Jutut on just semmosia,että niillä ontapana paisua suuntaan ,jos toiseen alkuperästä. Tuo ylempi kissa on kuin tyttären Mölli väritykseltään. Möllillä vaan on luppakorvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija ja mummo-kissa ovat niin saman näköiset, että välillä meinaan itsekkin sekottaa ne. Mummolla on onneksi pörheempi häntä josta sen erottaa =)

      Poista
  11. Hurjasti kyllä juttu muuttui. :P
    Ja tosiaan hyvin hoksattu hakea täys purkki. Ei noita hintoja aina jaksa käsittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun jaksais vertailla eri kauppojen ja valmistajien hintoja, niin vois varmaan säästää aika lailla, mutta kuka sitä nyt jaksaa tehdä. Onneksi tytär on saanut minutkin oppimaan, että kilohintaa pitää aina vertailla, aika moisia yllätyksiä siinäkin tullut. Minulla kun on tosi pihi likka =)

      Poista
  12. Olipas nerokas oivallus! Minäkin jossain siivouspuuskassa heitin pari kassillista lasipurkkeja keräykseen ja sunnuntaina niit olis tarvittu...
    Meillä räksät kiusaa Tassua välillä niin et se joutuu lymyilemään mökin alla pitkät ajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän minäkin keväällä innostuin siivoomaan ja heittelin kaikki purkit tarpeettomina roskiin. En kuvitellut ollenkaan, että jotain säilöisin syksyllä.
      Harakat meillä kiusasi kissoja, vaan eipä kiusaa enää. Ilmeisesti Maija sai rökitettyä niitä silloin kun sai itsekkin reiän päähänsä. Onneksi reikä on jo parantunut ja alkanut kasvamaan karvaakin taas.

      Poista
  13. Keskimmäinen kissa on tosi hyvä. Tulee mieleen vanhan ajan kortit.
    Minä olen kanssa joskus ihmetellyt hillopurkkien ja mehupullojen hintoja. Lahjahillot ja jouluglögit olisi kiva laittaa siistiin purkkiin. Omat hillot ja mehut laitankin kierrätyspurkkeihin ja -pulloihin. Pullojuttu taitaa tulla kalliimmaksi, jos hakee mehupullon pitkäripaisesta. Toisaalta näin kylminä aikoina lämmike marjanpoiminnassa voisi olla paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin hölmö ränkläämään kameran asetuksia ja nyt en saa enää teräviä kuvia =) Kunhan tyttö tulee taas käymään niin saa korjata.
      Kirppareilla joskus naureskeltu, kun tyhjät pullo maksaa enemmän kuin täytteen kanssa viinakaupasta. Meillä löytää onneksi välillä kauniita pulloja ja purkkeja ihan roskakatoksesta, mutta ei tietenkään juuri silloin kun tarvitsis.

      Poista
  14. Näin se on ihmeellistä elämä. Purkin sisällön saa ilmaiseksi! Ja jää vielä rahaa...
    Säästänyt oon pieniä sillipurkkeja, joihin voi tehä hilloa. Nyt vaan ei lähe kaikista se paperi tai päällysmuovi enää pois. Ennen lähti pesukoneessa ja sai puhtaan purkin :) Mut olkoot sillin kuvat mainoksena tyrnihillopurkissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en paljoakaan säilö, kun ei yksineläjällä juurikaan niitä kulu. Pieniä purkkeja on kyllä jemmassa, sillä ostin keväällä mintun taimen ja siitä teen minttu-omenahyytelöä talveksi, aivan ihanaa kanan kanssa. Suuret purkit onkin sitten täynnä jämälankanöttösiä.

      Poista
  15. Voi räksät nokkimiskuolema tuntuu niin julmalta ja kivuliaalta. Ihania kisukuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tämä räksä onneksi kuollut, mutta kyllä linnutkin osaavat olla julmia. Luin viime talvena, että talitintitkin hakkaavat toisilta pikkulinnuilta pään auki ja syövät aivot silloin kun ruoka on vähissä, tuntuu aika karmeelta.

      Poista