tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ampiaiskesä ?


Eipä ole pahemmin ampiaisia näkynyt tänä kesänä ainakaan meidän pihassa. Ihan ilman mallia jouduin nämäkin tekemään, jos niitä nyt ampiaisiksi tunnistaa. Tytär vaati, että amppareilla pitää olla piikki pyllyssä, mutta jätin pois kun tuli niin tökerön näköiset =) Saa nyt nähdä kelpaako tilaajalle, sain kuitenkin käytettyä vanhaa keltaista lankaa pois.


Oli niin rentouttavaa välillä kutoa perussukkaa, ihan vaan 7-veikka langoista. Vihreät osat sointuvat kyllä luonnossa ihan hyvin tähän raitalankaan, kamera vaan vääristää värit kummasti. Pikkuinen kettutyttökin ottaa rennosti niinä päivinä kun sattuu aurinko paistamaan.

Neuloessa olkapääni kipeytyi entisestäänkin, joutuukohan tässä kohta pitämään taukoa. Kaupunkiin asti en viitsisi lääkäriin lähteä ja omalle paikkakunnalle se tulee vasta lokakuussa.......jos tulee.


Jottei apinatehdas hyytyisi, niin pitihän minun lankoja tilata nyt kun halvalla saa. Dropsin puuvillalangat ovat tässä kuussa 35% alennuksessa ja minäkin tilasin Muscattia melkein kolme kiloa . Kyllä näistä taas muutaman apinan virkkaa =) Harmi vaan kun ei kaikkia haluamiani värejä ollut saatavilla.


Minuahan se taas onnisti.=) Pitkään aikaa en ole osallistunut lehtien kilpailuihin, mutta nyt laitoin kuvan kesälaukustani ET-lehden laukkukilpailuun. Minullehan sieltä voitto kapsahti ja sain tämän hienon Guessin laukun. No, onhan se vähän turhan nuorekas minulle, eikä sinne edes mahdu muun romppeen sekaan enää käsityötä. Ajattelinkin ilahduttaa tällä jotain suvun nuoremmista naisista, eiköhän sieltä ottaja löydy =)


Prusiluskalta tuli kirje , josta löytyi näin kaunis kortti ja "Hand knitted" kangasnauhaa. Nauhan säilytän joulunalustöihin =) Tuleepahan töistä hienomman näköisiä kun esim. huivin reunaan ompelee tämmöisen merkin. Kiitos Prusiluska, tätä meinaan käyttää vain niihin "vähän parempii" töihin =)

Minulle on tainnut kehittyä pakkoneuroosi =) Kun tunnen itseni yksinäiseksi, menen nettiin tilaamaan lankaa. Nyt kun tytär lähti taas pois, olen tällä viikolla tilannut noitten puuvillalankojen lisäksi ihan tarpeettomia lankoja Facebookin ryhmistä kahdelta ihmiseltä. Voivoi, tästä tavasta olis päästävä eroon ennen kuin hukun lankoihin.

56 kommenttia:

  1. Ihanat Ampparit!
    Et sä tuolla menolla lankoihin huku kun niistä sentäs valmisttukin jotain. Minä se vaan silittelen ja paijaan lankoja....
    Näin muuten muutama päivä sitten jossain facessa apinalelukilpailun. Jos sä osallistut ni kaikki muut jäis vähintään kolmosiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun en löytänyt sitä kilpailua, ilman muuta olisin osallistunut =)
      Joku on sanonut, että katsoipa meillä mihin tahansa, niin siellä on joko kissa tai lankoja. Minkäs sitä intohimoilleen voi =D

      Poista
  2. Joo nyt kyllä etit sen apinakisan, sun apinat on parhaita. Mitäköhän Fazerilla meinaisovat sun ketuista, ne hän myy niitä kettukarkkejakin.
    Otahan nyt pari päivää iisimmin sen käden kanssa.
    Mukavaa tätä viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löytynyt kilpailua vaikka kuinka etsin, olis kyllä ollut mielekiintoista osallistua. Nyt on kättä vähän lepuuteltu ja johan se tuntuu vähän paremmalta, nyt saa jo nukuttuakin =)

      Poista
  3. No ampiaisihan nuo on ihan selvästi. Sinä kyllä osaat virkata mitä haluat :) Tuosta ihanasta lankakasasta syntyy vielä vaikka mitä.

    Tiedän mitä tarkoitat tuolla neuroosilla, minuunkin se välillä iskee. Lankalaihis on sujunut hyvin (yli kolme kiloa miinuksella), mutta pyhäiltana netistä huusin vähän isomman lankasatsin.... Käsi vaan kävi nopeammin kuin ajatus ehti mukaan - selitykseni on se entinen, että kun halvalla sai ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netin huutokaupat pitäis lailla kieltää meikäläisiltä, niihin sortuu niin helposti =D. Kun on paha mieli, niin jollainhan sitä on itseänsä lohduteltava. Lankojen osto on oikeastaan parempi tapa, kuin ahtaa esim. suklaata mielettömiä määriä. Sitäkin on tullut harrastettua =)

      Poista
  4. Aivan ihanat, iloiset ampparit. Noiden nyt toivoisi lentelevän ihmisiä ilahduttamassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä kävi, että tilaaja alkoi perumaan ennen kuin oli nähnytkään. Ei se mitään, vien ne muualle myyntiin. Olishan tuota voinut jotain mielekkäämpääkin tehdä noitten sijasta.

      Poista
  5. Ihanat ampparit! :) Pari päivää sitten olikin uutinen, että tänä kesänä ampiaisia on vähemmän viileän alkukesän ansiosta. Toisaalta kun pölyttäjiä on vähemmän, niin sehän ei tiedä hyvää kasveille. Toisessa uutisessa oli mehiläisestä, että ne häviävät ihmisen käyttämän Roundup-rikkakasvintorjunta-aineen vuoksi. :( Vaikka pörriäiset eivät aina olekaan niin mukavia otuksia, niin kyllä niitä maailmassa tarvitaan, muuten häviävät kasvit ja sitä myöten kaikki muukin elämä. Mutta sinun pörriäisesi ovat kyllä varsin mukavan näköisiä! :) Minäkin olen tehnyt Pikku Pörriäisen - nimittäin sen nimisen laulun olen säveltänyt ja sanoittanut, se on levytettykin parille levylle! :)

    Sukat ja kettutyttö ovat myös ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillakin ihmisillä on näköjään halu tappaa kaikki mikä vähänkin liikkuu =( Leppäkerttujakaan en ole nähnyt kuin yhden ainoan tänä kesänä, onkohan niitä ensi kesänä enää ollenkaan. Minä en pysty edes hämähäkkiä tappamaan sisältä, vaan hätistelen nekin pihalle. Kaikkia ötököitäkin tarvitaan, että elämä jatkuu.

      Poista
  6. Ihanan pirteitä ampiaisia! Villasukkien neulominen on kyllä tosi rentouttavaa.

    Sinulla kuluu lankaa aikamoisia määriä, joten välillä kannataakin tilailla lisää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minulla lankoja on, mutta kun ne ovat aina mukamas väärän värisiä tai paksuisia, hyvä tekosyy tilata uutta =) Perussukkien tekeminen on kyllä niin mukavan aivotonta puuhaa, kestäis vaan niskat ja hartiat, niin en muuta tekiskään =)

      Poista
  7. Hienot ampparit! :) Ja ihanan laukun oot voittanut, oi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se hieno laukku, mutta vähän turhan koree näin lihavalle ja vanhalle =D Minulla pitää olla suuri laukku, johon mahtuu puolet omaisuudesta ja paljon lankaa =)

      Poista
  8. Erityisen paljon onnea tyttärelle hänen valmistumisensa johdosta ja äidille kans! Se on tärkeä hetki elämässä.
    Apinauotantokin ansaitsee onnittelut ja ampiaiset voivat aloittaa uuden kunniakkaan sarjan : )
    Ei kai se sinun olka kipeytynyt siinä juhannuspyllistyksessä? Aivan kamalaa, että sitä lääkäriä ei nykyisin löydy tarvittaessa paikalle. Olisi edes valelääkäri. Kai nekin on jotain väkisin oppineet : D
    Hauskaa kesää sinulle ja kissoille. Upeita ovat käsityösi niin ja onnea laukusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi minulla on tapana odottaa, että vaivat paranee ajan kanssa, joten olkoon vaan kaupungin lääkärit rauhassa minun puolesta. Olkapääkin alkaa jo tuntumaan paremmalta, joten suotta hoppuilla lääkäriin =) Kai täältä on kumminkin pikku hiljaa alettava siirtymään palvelujen perässä, kun kaupunkiin liittymisen seurauksena palvelut ovat hävinneet ja linja-autoliikennekkin harvenee koko ajan. Ei pysty autoton kauaa enää täällä asumaan, harmillista kylläkin. Olen luvannut tytölle, että jos hän saa töitä Oulusta päin, niin tulen viivana perässä =)

      Poista
  9. Nämä ovat aivan mainiot, miten osasitkin ilman mallia :)
    Ei se piikki yleensä ole näkyvissä, onneksi. Minusta on suuri vääryys ettei omalla paikkakunnalla pääse lääkäriin. Sairaalatkin on siirretty kaukaisiin kaupunkeihin, mitähän näinkin säästetään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin hölmöläisten kylä. Pikkuhiljaa on palvelut karsittu kaikki ja linja-auotyhteyksiä karsittu ja sitten ihmetellään, miksi väki muuttaa muualle. Aluksi meillä oli kolme lääkäriä t-keskuksessa, sitten päätettiin rakentaa heille komeammat tilat ja nyt ei sitten enää olekkaan rahaa palkata sinne lääkäreitä. Maalaisjärjen käyttö on näköjään kiellettyä tuolla päättävissä elimissä =)

      Poista
  10. Lähtökohtaisesti vihaan ampiaisia, mutta nuo tekemäsi ovat kyllä herttaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihan kilttejä, eivät pure eivätkä pistä =)

      Poista
  11. Ihania amppareita. Tuossa just kävin pläräileen Dropsin kesäalea ja kovasti piti ponnistella, ettei klikannut tilaa -kohdasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen apinat aina siitä Muscat-langasta, joten näin kesällä sitä kannattaa tilata aina kunnon satsi kun saa niin suurella alennuksella. Nytkin säästin pitkästi yli 50€, ei paha ollenkaan =). Talven villalanka-alessa minulla onkin sitten kova pidätteleminen, ettei tule tilattua ihan vaikka vahingossa =D

      Poista
  12. Ihanat ampparithan sieltä putkahti! Aivan kuten minä arvasinkin. :) Näitä en lähtis pakoon vaan silittelisin hellästi. Oikeita pakenen, kun olen allerginen niiden pistolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan ne lopultakin valmiiksi, vaikka aina tuli siirrettyä sivuun jonkun muun työn takia. Onneksi tuo keltainen lanka loppui, joten heti en ala kyllä uusiakaan värkkäämään =)

      Poista
  13. Kiitos tuhannesti, Matruusi saapui tänään satamaan. Siihen ollaan ihan rakastuneita, ja varmasti uusi tulokaskin rakastuu. Matruusi pääsee sitten laivakehtoon keikkumaan, laitan sulle kuvan, kun saan niistä yhdessä:)

    Ihanat Maija-mehiläiset, vaikka tuo toinen taitaa olla poika..
    Kettusi ovat myös ihania ja sellainen kiva pojuhan mulla työpöydän hyllyllä<3 Nuo sukat ovat myös kauniit.

    Langan ostaminen nyt vaan on sellaista. Olin lankalaihiksella ja nyt olen lihonut monta kiloa. Mutta kun ei ollut värjättäväksi lankaa, niin pitihän sitä ostaa...ja värjätä, vaikka entisiäkin vielä on. Mutta, mutta... No niinkuin sanoit, mieluummin lankaa kuin suklaata, lankaa ei sentään tule syötyä(ainakaan vielä)..

    Onnea voitoista. Komia kassi:) Mukavaa loppu viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikei odottelenkin että saan nähdä kuvan siitä kehdosta. Mahtaa olla hienon näköinen.
      Saahan sitä lankaa olla vaikka kuinka paljon, mutta tuntuu että koskaan ei ole juuri sitä lankaa mitä just sillon tarvitsis. Eihän siinä muu sitten auta kuin ostaa lisää ja varulta vähän varastoonkin =) Minusta ei olisi lankalaihikselle, saisin varmaan eroahdistuksen =)

      Poista
  14. ihastuttavat ampparit. Joudut nyt varmaan näitäkin tehdä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, nyt täytyy pitää kesälomaa käsitöistä, kun olkapää ei vaan tunnu paranevan =)

      Poista
  15. Kylläpä on pirtsakat ampparit - ja ilmiselviä amppareita ovat. Kovin kurjaa, että tilaaja alkoikin perumaan. Ihan turhaa työtä sinulle :-(

    Kivan näköinen kasa lankoja! Pitäähän niitä olla varastossa, kun neulot niin kovasti. Mulla ne olis vaan ihasteltavina :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä saa viedä omia töitään myyntiin kierrätyskeskuksen käsityönurkkaan ja sinne kiikutan yleensä muitakin ylimääräisiä. Jospa ne joku turisti sieltä ostais =)
      Minulla on erikseen työlangat ja ihastelulangat ja sitten vielä iso kasa lankoja joita vielä ihmettelen mitä niistä tekis =) Liikaahan niitä ei kuitenkaan ole missään tapauksessa, lisääkin mahtuu vielä kämppään. =D

      Poista
  16. Iloiset ampparit:)
    Ja mainio ihana kassi.
    Otahan lepoa sen olkapään kanssa. Mulla stoppasi virkkaaminen samantyyppiseen vaivaan. Viikon kuurina tulehduskipulääkeettä ja kylmäpussia 10-15min kerrallaan usean kerran päivässä. Toki joku uskoo lääkevoiteen voimaankin.
    Mukavaa viikonjatkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tässä on yritettävä taukoa pitää, vaikka vaikea on kädet toimettomanakaan istua. Harmittaa vaan kun ei uskalla mattopyykille lähteä. Likaisten mattojen kasa ulkokomerossa senkun kasvaa vaan.

      Poista
  17. Ihanat ampparit ja suloinen kettu! Sukkien neulominen on kyllä rentouttavaa ja tänä kesänä villasukille on ollut tarvettakin! Kivannäköiset raitasukat olet neulonut! Houkuttelevan näköinen kasa lankoja - kyllähän lankoja pitää aina varastossa :) Onnittelut voitosta myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei suvussa muut sukkia neulo, joten ottajiakin kyllä löytyy =) Sais tuon olkapään vaan nyt äkkiä terveeksi, että pääsis jatkamaan.

      Poista
  18. Pirteät pörriäiset olet tehnyt! Todellakin tänä kesänä on kaikenlaisia pörriäisiä (jopa hyttysiä) ollut tavallista vähemmän. Kivat sukat ja onnea laukkuvoitosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen mitä olen kaivannut on siilit. Yleensä pihalla pyörii monta siiliä yö-aikaan, mutta nyt näin ensimmäisen siilin vasta toissa yönä. Onkohan joku tauti tappanut koko siiliperheen meidän pihasta.

      Poista
  19. Tosi ihania ampiaisia/mehiläisiä/pörriäisiä. ja toi voittamasi laukku on namu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oilshan se namulaukku, jos olisin pieni ja tsirpakka, vaan tämmöisen lihavan kynkässä se näyttää lähinnä naurettavalta. Ja kun ei sinne mahdu se käsityö, suuri miinus =)

      Poista
  20. Voi miten kivoja amppareita, eikä edes pelkoa pistosta. Ei muuten ihme jos olkapääsi vihottelee 500 virkkauksen jälkeen plus muut päälle. Kyllä sinä olet onnettaren suosikki. Onnea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ei ole onnea rakkaudessa, niin sitten muussa, eikös se niin jotenkin mennyt =) 20 vuotta yksin täällä kärvistellyt, niin täytyyhän mun jotain sentään lohdukkeeksi saada =D

      Poista
  21. Mitkä ampparit!
    Parempihan on hankkia lankaa kuin jotain muuta lohtutavaraa. Ja lankamyyjä sanoi kerran, että langassa ei ole parasta ennen merkintää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapseni ovat vähän eri mieltä tuosta lankojen hamstraamisesta, mutta heillä ei ole päätösvaltaa siinä asiassa =)

      Poista
  22. Harvinaisen suloiset ampparit :) Onpa aivan ihanat lankakasatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi,tämä on vain pieni rippunen minun langoissani ja kuluu äkkiä pois =) Pakkohan niitä on tilata kun joku väri loppuu ja samalla tietenkin pitää tilata vähän muitakin kun samoilla postimaksuilla tulee =D

      Poista
  23. Suloiset ampiaiset, veikeät! Lankaa on hyvä olla varastossa, on mistä ottaa, kun inspiraatio iskee. Sinulla on kyllä langan kulutuskin ihan omaa, korkealaatuista luokkaansa, niin kauniita virkkauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että ehkä minulla on "hieman" liikaa lankaa tällä hetkellä, ainakin lapseni ovat sitä mieltä. Mutta minkä sille voi kun langanhimo oikein iskee =)

      Poista
  24. Oi miten hienon laukun olet voittanut, kaunis kuin karamelli. Niin on ampparitkin ja miten suloinen ja iloinen kettu. Kivaa viikonloppua Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli onnellinen varhaisteini kun sai mummolta tämän laukun. Heti piti lähettää kuva siitä kaikille kavereille ja nyt ei mummon kuulemma tarvitse antaa joulu- eikä syntymäpäivälahjaa koko ensi talvena. Kerrankin osui mummon lahja nappiinsa =)

      Poista
  25. Vastaukset
    1. Ja minä tyytyväinen, kun olivat heti menneet kaupaksi kierrätyskeksuksessa. Eivätpä jääneet minun harmikseni.

      Poista
  26. Ihmettelen tätä keskittämistä terveyspalveluissa. Lääkäripalvelut keskitetään kaupunkien terveyskeskuksiin ja siellä on sitten ruuhkaa. Sanovat vain, että jos oot tosi kipee mene illalla yhteispäivystykseen. Meillä onnksi lääkärille vielä pääsee, mutta muutamissa lähiseudun kunnissa tilanne on yllämainittu.
    Aurinkoisia ampiaisia. Olisipa luonnon ampparitkin piikittömiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä kehnolta systeemiltä tuntuu. Tämmöisen vanhemman ihmisen olis niin paljon mukavampi mennä tutulle yleislääkärille, joka tuntee potilaan muut vaivat. Nyt pitää matkustaa jonnekin kauas koko päiväksi jonottamaan jos ei ole varaa mennä yksityislääkärille. En minäkään ymmärrä miksi kaikki lääkärit pitää ympätä saman katon alle keskuksiin, ei siinä kyllä potilaan parasta ajeta.

      Poista
  27. Vastaukset
    1. Täyty tehdä itse , kun ei niitä muuten ole näkynyt tänä kesänä =)

      Poista
  28. Noiden amppareiden pistoja ei tarvi pelätä! Aivan ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi menivät heti kaupaksikin, etteivät jääneet kotia pörräämään =)

      Poista