maanantai 25. toukokuuta 2015

Hullu harakka


Nyt se kesä taisi sitten tulla ♥ Pienet apinatytötkin tarkenivat mennä jo ulos leikkimään. Parina päivänä on  pääskysetkin kaarrelleet taivaalla.


  Vaan tästä hullusta harakasta piti kertomani. Se kyttää läheisessä puussa milloin Maija ilmestyy pihalle ja heti kimppuu vaan. Se kiertelee ja kaartelee ja pitää inhottavaa räkätystä koko ajan. Välillä nyppii Maijaa hännästä ja tökkii takapuoleen.  Maija parka ei mahda sille mitään ja pelkää sen terävää nokkaa. Tiedän tasan tarkkaan missä Maija liikku, sieltä kuuluu koko ajan tämän kamala räkätys.


Muista kissoista se ei välitä, vain Maijasta joka on pienin . Minä sille karjun ja läpsyttelen käsiä ja välillä heittelen pienillä kivillä, mutta tämä hullu harakka ei pelkää mitään, väistää vaan pikkuisen. Eilen aamulla se yritti jo tulla sisällekin Maijan perässä, onneksi kerkesin vetäistä oven kiinni sen nokan edessä.
Ihan hullu harakka, kohta menee minulta hermot sen kanssa.


Talvivaatteita olen tässä yritellyt laitella jo ulkokomeroon. Laukkuun vaan kerkesi välillä ilmestyä jotain ylimääräistäkin. Berniina luuli varmaan, että olen lähdössä reissuun ja päätti varmistaa mukaan pääsyn. Kerkeepä nuo talviromppeet laitella myöhemminkin, antaa toisen nyt nukkua rauhassa. =)

27 kommenttia:

 1. Onpas merkillinen harakka, sait hienot kuvatkin tilanteesta. Mikähän Maijassa noin ärsyttää? Tämä olisi lehtijutun paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kevään poikanen, joka on jotenkin leimautunut Maijaan. Luulee sitä varmaan leikkikaverikseen.

   Poista
 2. Voi Maija raukkaa. Meidän entisillä pihoilla oli sellainen piina orava, joka säksätti kaikille. Pääsi sitten kerran sisälle yhteen asuntoon, juoksi koko kämpän läpi, heittäen omaa kakkaansa ympäriinsä...todella älllöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän räkätys herättää jo aamu-yöstä ja se jatkuu koko päivän, tosi ärsyttävää.

   Poista
 3. Taitais harakka tarttea rillit ;D
  Berniina tykkää villanpehmoisesta nukkumapaikasta kera emännän tuoksujen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berniina ei suostu siihen, että se jätettäisiin kotiin jos minä lähden =)

   Poista
 4. Aikamoinen harakka!; toivottavasti saa muuta tekemistä ja jättää Maijan rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä taitaa olla murkku-ikä meneillään =) Toivottavasti löytää kohta seuraa sukulaisistaan.

   Poista
 5. Jopa on röyhkiä harakka, hus siitä Maijaa kiusaamasta.
  Millähän tuon linnun sais pelästettyä jotta jättäs maijan rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt noita isompia kissoja yllyttää sen kimppuun, mutta eihän ne muuta kuin möllöttää. Pitäis olla vielä se koira Maijaa puolustamassa.

   Poista
 6. Meilläkin harakat kiusaa kissoja, mutta eivät sentään ole nokkimaan vielä käyneet. Mutta kuulen aina milloin Nekku on tulossa metsänlaidassa, kun harakka räkättää siihen malliin. Hemskatin hävyttömät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noita ei tänä kesänä ole kuin tuo yksi, mutta sitäkin röyhkeämpi. Viime kesänä niitä juoksi neljä harakanpoikasta jonossa kaikkien kissojeni perässä.

   Poista
 7. Onpa tosiaan hullu harakka. On selvästi rakastunut Maijaan,eikä osaa muulla tavalla sitä näyttää. Maija-parka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa meillä kaikilla on joskus ollut tämmöisiä ei toivottuja ihailijoita =)

   Poista
 8. Voi Maijaa, että pitää tollasta hullua harakkaa kestää. En ole minäkään ihastunut mokomiin raksuttajiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt olis koira paikallaan suojelemassa Maijaa.

   Poista
 9. Taistelen mökillä mokkulan kanssa. Näkyy tai sitten ei. Oli pakko tulla katsomaan blogeja. Ei taida harakka ymmärtää, että häviäisi kyllä kissalle, jos kissa niin päättäisi. Inhottavaa kiusaamista. Ikävä oli myös löytökissan kohtalo. Tosi kurja!
  Kiva, että apinat pääsivät ulos ja lisääntyvät siinä samassa kesähurmassa : )
  Minunkin kissani on vähän paksu kuten sinulla yksi. Ne vaan on persoonia, en minä tahallani lihota, mutta katson, että terveys säilyy. Hyvää kesän alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hidas on minunkin koneeni, mutta onhan mulla aikaa.
   Tuo onkin harvinaisen ilkeä harakka. Eilen oli ajanut oravaa takaa pitkin puunrunkoa ja tänään nyppi mummokissan hännästä isoja tuppoja karvaa. Kissat pelkää sen kovaa nokkaa ja hyvä kun ovatkin varovaisia sen kanssa. On siitä kyllä hyötyäkin. Kissat tuo joka yö rappusille minulle hiiren- ja myyränraatoja, joita eivät sitten syö. Harakka käy aamulla aikaisin siivoomassa ne pois eikä minun tarvi niihin käsiäni sotkea =)

   Poista
  2. Olen nähnyt, kun kana yritti nokkaista kissan silmään joten varovainen kannattaakin olla. Hyvä, että on jotain hyötyä kuitenkin ja siivoaa rappuset : D

   Poista
 10. Voi Maija raukkaa. Mutta tulipa simmonen hullu idea mieleen, että otas kuule sumutinpullo ja pistä siihen se pitkälle lentävä pruuttaus ja ku harakka kiusaa seuraavan kerran nii ruiskauta suoraan päähän kylmää vettä. Voi olla että simmosta suoraa ruiskua pelekää ja antaa kisuille rauhan.
  Toivottavasti se kesä tuli nyt, lämpöä kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka taisi arvata katalat aikeeni, sillä sitä ei nyt ole näkynyt pariin päivään. Tai sitten joku muukin kyllästyi sen jatkuvaan räkätykseen. Nyt on ihanan rauhallista pihalla ♥

   Poista
 11. Meillä harakat hääti kyyhkyn pesästään ja omi pesän. Nyt ne räksättää aamusta iltaan eikä enää kuulu kyyhkyn kujerrusta. Voihan p-le!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, meilläpä kävi toisin pari kesää sitten. Berniina-kissa otti korkealla olevan harakanpesän päiväuni paikakseen. Pesän reunan yli näkyi vain kissan tyytyväinen naama kun se nukkui siellä tunti tolkulla. Lopulta harakat kyllästyivät taisteluun ja menivät pesimään muualle.

   Poista
 12. No jo on harakka... en ole ennen moista kuullut!
  Meillä kissa aikoinaan kiipesi vaatekaapin hyllyyn vaatteiden taakse nukkumaan. Sinne rakensi pehmeän paikan päivänokosille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaapissa minunkin kissani välillä nukkuvat ja sitten onkin kaikki mustat vaatteet täynnä vaaleita karvoja, eikä ne tahdo irrota pesussakaan irti.=)

   Poista
 13. Rakastunut harakka.
  Varis käy rääkkymässä Uskolle aamuisin kun se on telttapihalla. On sillä hurja ääni niin läheltä kuultuna.
  Ihanat nuo apinatytöt kukkakedolla. Söpöt.

  VastaaPoista
 14. Siihen ääneen on melko ärsyttävää herätä aamuyöstä ja meillä se oli melkein jatkuvaa. Onneksi se harakka on nyt hävinnyt jonnekin.

  VastaaPoista