lauantai 25. huhtikuuta 2015

Sekalaista seurakuntaa



Saimpahan taas yhden tilauksen valmiiksi ja pari seuraava on työn alla. 
Luin jostain, että Novitan Miamilanka olisi lopetusuhan alla ja sitä piti nyt tilata kunnon satsi kun ovat tarjouksessakin tällä hetkellä Novitalla. Pienet Pepit olen tehnyt Miamista, mutta nämä isommat villa-ja agrylilangoista. 
Sinä, jonka syyskuisen tilauksen olin unohtanut, nyt ne on työn alla jos vielä tarvitset =D



Tänä vuonna onnistui tomaatintaimien kasvatuskin uuden idean ansiosta. Kissat joutui ulos nukkumahäkistään ja taimipurkit sisälle suojaan. On siinä katit kierrelleet ja ihmetelleet, että mitenkäs tässä nyt näin kävi. Kissoille on kyllä iso vadillinen ohrantaimia, mutta ainahan se ruoho on vihreämpää aidan takana, eli tässä tapauksessa häkin sisällä.
Kevään kuluessa olen syljeksinyt erilaisten tomaattien siemeniä talouspaperin päälle kuivumaan ja näin hyvin ainakin lähtivät kasvamaan. Sehän on sitten eri asia saanko kesällä omia tomaatteja =)
Tykkään niin kovasti niistä pienistä keltaisista tomaateista, mutta meidän kylältähän niitä ei tietenkään saa. Hyvässä lykyssä minulla niitä kesällä sitten on.



No nyt on lääkitys kohdallaan ja heltta kasvaa =D
Pahemmin en ole syömisiäni vahtinut, mutta makeanhimo on vähentynyt uuden lääkkeen ansiosta. Nyt ei tarvi saada suklaata joka päivä, silloin tällöin vaan, eikä koko levyä kerralla.  Pari kiloa on jo lähtenyt vähän yli viikossa. Ensimmäiseksihän se tietenkin näkyy naamassa ja leuan alla, mutta ei haittaa meikäläistä. Sokeriarvot pysyy siedettävinä ja mikä parasta, mielialahan tässä kohenee sitä mukaa kuin paino laskee.
Ei tiedä vaikka minustakin tulisi vielä joskus normaalipainoisen ihmisen näköinen. Kurttuja ja löysää nahkaa kyllä on odotettavissa, mutta eikös se kauneus ole muutenkin katoavaista =)

Eilisten raekuurojen jälkeen paistelee aurinko, nautiskellaan siitä. 

30 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Eila, tuntuupa nuo vielä lapsille kelpaavan.

      Poista
  2. mahtavaa tuo ettei tee mieli makeaa,ja onnea laihtumisesta.
    Eihän meist vanhoist enää tuu sileitä, mie aina kietasen huivn kaulaan jotta heltta ja kurtut pysyy piilossa.
    Ihanaa viikonloppua siulle nii ja sulosia nuo siun hahmosi :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt minä vaan laulelen torille mennessä :
      ♫ Kas näin heiluu laukku ja laukku heiluu näin,
      ja näin heiluu heltta ja heltta heiluu näin ♫

      Poista
  3. Onpa mainio keksintö laittaa taimipurkit tuonne kissojen häkkiin! Ja sekin, että tomaatin siemeniä saasyljeskelemällä tomaatteja syödessään! Minä en ole sitä(kään) koskaan älynnyt ajatella, pöh. Mistähän minä olen luullut tomaattien siemeniä tuleva, voi minua. :D

    Edustava joukko tuossa eka kuvassa! Miten sinä osaat tehdä nuoilmeetkin niille niin elävän näköisiksi, ketullakin niin muikea virne suuåielissä ja silmät sikkaralla, ovelia juonia siinä punoo. :)

    Tsemppiä helttasi kasvulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jo muutamana talvena kerännyt tomaatin ja paprikan siemenet talteen ja hyvin ovat kasvaneet. Tänä talvena opin, että tomaatin siemenet kannattaa levitellä talouspaperin päälle. Siihen ne kuivaa kiinni ja on sitten helppo istuttaa papereineen päivineen. Eivät pompi kastelessa mullan pinnalle, tosi kätevää.

      Poista
  4. Ihania tilaustöitä olet taas tehnyt :)
    Onnea laihtumisen johdosta.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä iällä laihtuminen ei olekkaan niin yksinkertainen juttu, roikkuvia nahkapusseja alkaa ilmaantumaan sinne sun tänne =D

      Poista
  5. Käytännöllinen ja heleppo ratkasu suojata taimet kisuleilta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on parempi tehdä asiat nurinkurin =)

      Poista
  6. Sekalaisella seurakunnalla tuntuu olevan kaikki hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä tuntuu että nyt on kaikki hyvin. Vielä kun tytär sais työpaikan, niin ei olis huolen häivää =)

      Poista
  7. Hieno homma, että lääkäri ottaa terveytesi tosissaan. Jos lääke aiheuttaa ruokahalua, sitä vastaan on hankala taistella. Toivottavasti pääset tasapainoon terveyden kanssa ja muuten painon alenemaan, että me kaikki ja kissat saamme nauttia pirteästä Sudesta vielä montakymmentä vuotta : )
    Ei muuta kuin kesämekkoa ostamaan ja tanssahtelemaan sileiden kantapäiden kera : )
    Tunnut olevan iloisella mielellä. Se tarttuu tänne saakka : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vähän sitä mieltä, että lääkäriin ei mennä, jos ei verta näy. =) Nykyään on kyllä joutunut antamaan periksi siitäkin ajatuksesta, mutta nyt on onneksi nuori naislääkäri, joka huolehtii jopa ulkonäöstäni ♥
      Kyllä minusta tuntuu että elän nykyään elämäni parasta aikaa ,pikku murheista ei välitetä ja suuremmat yritän unohtaa. Taivaan tähtiä kun yöllä katselee, niin tajuaa kuinka mitättömiä nämä omat huolet ovat.

      Poista
  8. Hauskasti olet taimet suojannut. Aina niin kauniita ja iloisia nämä virkatut hahmosi. Hienoa, että lääke auttaa ja saat paremman olon. Itsensä hoitaminen kannattaa. Helmet kaulaan tai kaunis huivi, jos tuntuu muutoin paljaalta. Iloinen hymy on paras kaunistus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kevät kun taimiani ei ole syöty kokonaan.
      Onneksi hymy pienentää noita poskipussejakin ja minähän hymyilenkin melkein jatkuvasti =)

      Poista
  9. ♥ihania olet jälleen virkannut! ♥Onnea uuteen elämänvaiheeseen, hieno juttu♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun saan hampaat kuntoon, niin sitten kehtaa lähteä vaikka Turkin reissulle =)

      Poista
  10. Kyllä tuo sinun "sekalinen seurakunta" on vaan niin ihana yhä,ketut,pepit ja kissat. Sinä ahkera olet taimiakin jaksanut laittaa. Onpa ihana asia,jos siitä insuliinista oikeasti on apua laihikseen. Jos on,niin meikäläinenkin lähtee kipin kapin vaihdattamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä vielä innostu =) Kaksi kiloa on nyt lähtenyt. Minulla ei ole insuliinia, koska minulla on 2-tyypin diapetes. Uusi lääke on ennen käyttämäni Januvian tilalla. Olo on kyllä parantunut, joten on tästä hyötyä vaikkei laihtuiskaan =)

      Poista
  11. Varmaan ensi talvena pitää minunkin kokeilla tomaattien kasvattamista. Ei vaan ole tullut mieleen, että noinkin voisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on halpaa ja helppoa kun kerta minultakin onnistuu =) Myös kaikenlaisia paprikoita kannattaa kokeilla, nekin ovat satoa tuottaneet ja ihan itse poimituista siemenistä :)

      Poista
  12. Soman näköinen seurakunta - iloisen näköiset kaverukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukas niitä äkäsen näköisiä pehmoja viitsiskään katsella =)

      Poista
  13. Ihana seurakunta jälleen kerran. Kiva idea tuo kasveien suojaus.
    Kiva kun lääkitys on kohdallaan ja olo paranee =))

    VastaaPoista
  14. Kun meidän allit ja heltat heiluu iloisesti, niin aattele, nuoremmilla ei oo niitä! Ja ne on niiiiiiiiiiin katelllisia kuivine kauloineen ja laihoine käsivarsineen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä, ne heiluttelee kellä on mitä heiluttaa =D

      Poista
  15. Kiva kuulla, että lääkitys on nyt saatu oikealle mallille. Mäkin oon päässyt jo vähän liikunnasta kiinni ja nesteitä on lähtenyt jo pari kiloa, mutta varmaan vielä nestettä on kun jalat on turvoksissa. No eiköhän loma tee tehtävänsä ja kun pääsee tuolla pihalla riehumaan kunnolla niin kuluttaakin jotain :) Tosi ihana tuo käsityönäyttely ja se anopin pää kielineen on kyllä mielettömän hauska idea ja hieno toteutus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on lääkitys kohdillaan, hihi. Naapurustossa asuu mies joka aina välillä tekee ihme temppuja ja on tapana sanoa, että nyt ei ole Janatuisella taas lääkitys kohdillaan. Vaan mullapa on =D

      Poista