keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kirpparikierroksella


Eräs ystävä haki minut "pienelle" kirpparikierrokselle. Kolme isoa kirpparia kierreltiin, eikä meillä mennyt kuin vähän yli kuusi tuntia =) Nyt minäkin olen oppinut olemaan hyvin maltillinen kirppariostosten kanssa, eikä montakaan euroa mennyt.

Ainut hömppäostos oli tämä pieni muovinen neekeripoika. Kuka muistaa vielä tämmöisen ? Joskus 50-60 luvulla minulla ainakin oli tämmöinen leikeissäni. Aivan ihana muistelutavara eikä maksanut kuin euron. Kassalla jo sitä muut asiakkaat ihastelivat kovin.

Löytöjen löytö oli tämä ihan ehjä ja puhtaalta haiseva auringonkeltainen silkkitäkki. Se oli nimittäin ilmaistavaroissa. Niin ihana, että olisin ollut valmis siitä maksamaankin. Armas-kissa pissasi pilalle edellisen täkkini ja nyt minulla on uusi päiväunipeitto. Tästä olen kyllä iloinen, nyt minulla paistaa aurinko sisällä.


Yhdellä kirppareista ei ollut  muita kärryjä kuin näitä mummomalleja. Tulipahan kokeiltua tämmöinenkin ja hyväksi on havaittu =). Olipa tosi kätevää kun välillä saattoi istahtaa ihan rauhassa pitemmäksikin aikaa mielenkiintoisen pöydän ääreen penkomaan. En nyt ruokakaupassa kuitenkaan kehtaa tuommoista vielä ottaa käyttöön, kun ilmankin kyllä pärjään. =D


Tuunasin =)
Halpiskaupasta ostetun puseron kaula-aukko venähti jo niin isoksi , ettei pusero pysynyt päällä enää.
Virkkasin kiristäen pari kerrosta kiinteitä silmukoita puuvillalangalla ja yhden kerroksen pörrölangalla. Nyt pysyy paita päällä taas ja sai lisä-aikaa rutkasti.
Kenen lie tuo helttakaula, en tunnusta ainakaan=D


Naapuri 40 vuoden takaa soitti ja kysyi kelpaisko purettavaksi neuleita. Tottakai minulle kelpaa =)
Kaksi suurta kassillista puolivalmiita puseroita ja asusteita, jotka vaan olivat jääneet kesken. Suurin osa 7-veikkaa. On siinä minulla pitkäksi aikaa sukkalankaa, kunhan saan ne kaikki ensin puretuksi. Nämä ovat vielä sitä parempaa vanhaa 7-veikkaa.

Nyt olen myöntänyt jo itselleni, että olen lankaholisti. Parempi sekin, kuin alkoholisti =D Minusta ei olisi lankakaupan pitäjäksi. Laittaisin varmaan ovet lukkoon, ettei kukaan vaan pääsis ostamaan minulta lankoja pois. =D

Eipä tänään muuta. Hyviä ulkoilukelejä kaikille ♥

60 kommenttia:

  1. Voi, mie muistan tuon neekeripojan. Meillä kotonakin oli tuomonen. No on sulla työmaa, purkaa nuo neulomukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolet on jo purettu ja keritty =) Minusta purkaminen on ihan yhtä mukavaa kuin neulominen. Pää-asia, että lanka soljuu sormien välissä ♥

      Poista
  2. Vai lankaholisti... ;) On meitä moneen lähtoon holisteja. Mä tunnistin itsessäni ulkoholistin jokin aikaa sitten. Koira pitää huolen, etteis iitä parannuta hetikään.

    Minkälainen olis anonyymien lankaholistien kokous AA:n henkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankaholistien AA-kerhoon pitäisi saada ottaa käsityö mukaan, ei sinne muuten tulisi ketään =D

      Poista
  3. hienoja löytöjä olet tehnyt. Nuo vanhan ajan 7 veikathan oli aivan eri laatuluokkaa kuin nämä uudemmat,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuleekin kunnon kestävää sukkaa koko suvulle =)

      Poista
  4. Päiväpeitto näyttää samanlaiselta kuin meidän mökkipeitto, meillä se on vaan punainen. Se on ihana ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON ihana =) Minullakin oli punainen, mutta kissa pissasi ja repi sen pilalle ja lopulta raaskin viedä sen roskiin. Onneksi löytyi uusi peitto, eikä ole enää sitä pissaavaa kissaakaan.

      Poista
  5. Täällä toinen lankaholisti! :D Mutta nyt minulla on kuivakausi menossa, en ole ostanut viikkoihin yhtää lankakerää mistään. ;)
    Minäkin muistan tuon neekeripojan! :) Itsellä ei tainnut sellaista olla, mutta kovin on tuttu kaveri. Olis kyllä lähtenyt minunkin matkaani, jos olsin ehtinyt ennen sinua sinne kirpparille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja muistan minä tuontäkinkin. Äitini jäämistössäkin sellainen oli.

      Poista
    2. En minäkään ole ostanut tässä kuussa kuin yhden 10 centtiä maksaneen lankakerän kirpparilta. Saatuja lankoja ei lasketa =D
      Tuo vanha täkki on maailman paras päiväunipeitto. Sopivan painava ja lämmin ja niin ihanan pehmeä poskea vasten. Kyllä sen alla ei näe kuin kauniita unia =)

      Poista
  6. Kyllä minäkin muistan tuon neekerinuken, minullakin oli sellainen. Koira sitten puri siltä jalat rikki. Mutta halvalla sait 60-luvun leikkikaluthan aina nousee koviin hintoihin. Lankaholistina on kiva olla, eiks vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli niin nostalginen olo kun näin tuon, että pakkohan se oli ostaa.=) Nyt se roikkuu yölampussani kissojen ulottumattomissa.
      Toiset kyllä naureskelee langanhimolleni, mutta minä en piittaa. Saahan minullakin joku intohimon kohde olla =D

      Poista
  7. Neekeripoikaa en muista, mutta täkki on kovin tutun oloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla sen verran nuorempaa porukkaa, ettei silloin enää ollut noita =)

      Poista
  8. Kivat mummokarryt. En ole tuollaisia nahnytkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoiset olis kätevät kauppareissullekin, vois välillä istahtaa ihastelemaan maisemia. Ihan vielä en kehtaa rollaattoria kuitenkaan hommata, ihan niin vanha en vielä kuitenkaan ole =D

      Poista
  9. Voi, mikä löytö. Olis apkko ehtiä joskus kirpparille, jospa mullakin kävisi jonkunlainen tuuri, tuon mustan pojan ostaisin heti :) Mullakin oli tuollainen musta poika, niitä sanottiin vinkeiksi, ainakin niitä puhallettavia, jollainen mulla oli. Siskoni toi sen Tukholman tuliaisena joskus 60-luvun alkupuolella. Tuo lankaholismi taitaa olla sellaista, että siitä ei ole pakko parantua. Tästä kasviholismista sensijaan olen yrittänyt parantua jo muutaman vuoden, mutta aina tulee otettua vielä tämä yks ainoa kerta, sitten ei koskaan enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on vain 14cm korkea ja kovaa muovia. Paappani oli merimies, oliskohan lie tuonut Ameriikan tuliaisena, hän toi tullessaan aina mitä kummallisempia tavaroita ihmeteltäväksi.
      Lapseni ovat kyllä sitä mieltä, että eiköhän nuo langat ala jo piisata =) Siitä huolimatta tuovat tuliaiseksi uuta lankaa, kunnon lapsia =) Kun ei mummolla sentään tämän pahempia himoja ole =D

      Poista
  10. Minulla kun on mennyt tää alkuvuosi sairastellessa, niin siitäkö johtunee, että nyt kun alan taas kuntoutua niin mies (siis huom. Mies) sanoi, että lähdetään käymään joku päivä Salossa, niin pääset kirppareille (!!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpparikierroksella on ihmeellinen parantava vaikutus. Jos ei muuhun, niin ainakin mielialaan. =) Sinulla on hyvin ymmärtäväinen mies =)

      Poista
  11. Muistan tuon nuken, sain sen muistoksi laivalla eräältä pojalta 1963. Matka oli elämäni ensimmäinen ja matkasimme Ruotsiin Aallotar laivalla.
    No, pudotin sen vahingossa jonnekkin Tukholman kaduille. :(

    VastaaPoista
  12. No olipa harmi kun hukkasit. Vaan on sinulla varmasti jotain muuta muistona ensimmäisestä laivamatkasta =)

    VastaaPoista
  13. Ihana löytö tuo neekeripoika. Naapurin tytöllä oli sellainen ja minä tietysti olisin halunnut samanlaisen, en vain koskaan saanut. Sellainen puhallettava minulla oli sitten jokin aika myöhemmin.
    Mie olen yrittänyt lankojani vajettaa, jotenkin on vain sellainen tunne jotta lankakaappini synnyttelee niitä lisää omia aikojaan.
    Nätisti tuunattu pusero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minäkin mielestäni vajetan noita lankoja, mutta ne vaan lisääntyy, enkä ole siitä ollenkaaan pahoillani =D

      Poista
  14. Just tuollanen nukke oli miullakin, niitähän kutsuttiin nimellä Vinkki.Omani laitoin korvasta puun oksaan ja sinne se kasvoi kiinni.
    Mie käytän Prismassa aina tuollasia kärryjä, niitä on hyvä työtää, kepille on oma paikka, ja niihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa.
    Mukavia nokosia uuden täkin alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en vielä tarvitsis tuommosia kärryjä, joten vähän nolotti ottaa, mutta hyvät ne oli =) Tuossa vaiheessa kyllä jo jalkoja särkikin pitkä kirpprisreissu, niin että mukava oli välillä istahtaa.
      Minulta on kaikki omat lelut vanhempani hävittäneet, joten ostelen sitten näitä toisten lapsuusaarteita.

      Poista
  15. Mulla Vinkki istuu vitriinikaapissa seuranaan myös pienempi Vinkki virkatussa mekossa. On siis jotain käsityötä säilynyt näinkin kauan. Ehkä mulla oli se puhallettavakin, tai sitten se oli jollain kaverilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä asuin lapsena vuoro vuosina isän tai äidin luona ja he hävittivät kaikki leluni ja vaatteeni. Olispa ihana kun olis edes yksi lelu tallella. Nyt täytyy tyytyä näihin toisten leluihin, mutta on näissäkin muistoarvoa minulle, kun samanlaisen löytää =)

      Poista
  16. Voi mikä pikkunukke ja upea peitto, peitosta oon hiukan kade.
    Mukavia tuollaiset ystävät jotka eivät heitä keskeneräisiä käsitöitään pois vaan lahjoittavat kulumattomat langat niissä ystävälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienellä kylällä sana kulkee, että minä ilahdun lankalahjoituksista. Eräs tuttava toi juuri suuren säkillisen vanhoja tyynyjä. Eivät olleet kelvanneet koirahoitolaan , mutta minulle kelpaa. Pesen ne ensin oikein kuumalla pesukoneessa ja se paakkuuntunut vanu on oikein hyvää lelujen täytettä =)

      Poista
  17. Muistan minäkin neekeripojan:) Tosi mukava löytö. Varmasti ihana tuo täkkikin ja on muuten tosi hyvä kuva sinusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin siitä näkee, että ihminen muuttuu aika paljon vanhetessaan ja lihoessaan. =D Ei uskoisi, että olin nuorena tosi nätti likka. Nykyään 3 vuotta vanhempaa siskoani, joka on hoikka, luullaan minua huomattavasti nuoremmaksi. Vaan kun en viitsi kiusata itseäni millään laihdutuskuureilla.=D

      Poista
  18. Hih,hih,minäkin olen lankaholisti ja olen sanonut,että jos mulla olisi lankauppa,niin konkurssi tulisi,sillä en minäkään malttaisi mitään lankaa myydä. Samoin jos mulla olis löytöeläintalo,niin yhtäkään elukkaa en malttaisi pois antaa ja jos mulla olisi sikala,niin ei tokikaan yhtään possua teuraaksi antaisi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi minullakin on neljä kissaa =D En millään raaskisi antaa pentuja pois. Kerran läksin reissuun niin että kotia jäi emokissa ja neljä pentua. Kun palasin kotiin, kissojen hoitaja oli jakanut kaikki pennut maailmalle. Sanoi vain, että et sinä kuitenkaan olis niistä luopunut. Meinas mennä ystävyys poikki =D Onneksi noita pentuja on tullut sen jälkeenkin, mutta nyt on kaikki kissat leikattu =)

      Poista
  19. Muistan! Meille isä toi ne neekeripojat tuliaisina Helsingistä! Voi että ne oli hauskat kaverit. Lisäksi me saatiin iso kookospähkinä, jonka sisältä tuli jotain pahaa kookosmaitoa, kun porattiin reikä...siskos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt minäkin muistan hämärästi sen kookospähkinän poraamisen. Täyty olla jotain 50-luvun alkupuolta. Olis mukava kun olis edes yksi lapsuusajan aarre tallella, vaan kun ei. :(

      Poista
  20. Mukavia kirppislöytöjä, en muista tuota mustaa poikaa, ehkä mulla ei ollu sellasta.
    Voi sentään ku sait paljon lankoja purettavaksi, Mie joskus kesäll istuin parvekkeella ja purin jottain ilmaiskorista löytämiäni tekeleitä.

    Marketeissaki o sellasia senior ostoskärryjä, joissa on matala kori osa,siit saap helpost tavarat pois, eikä tarvii olla pylly pystyssä kärryn pohjalla.
    Rollaattoria oon käyttäny koiran kans ulkoillessa, ku oikein o selkä kippee ja liukasta, nastat kengissä ja rollaattori tukena, kyl kelpaa ja tarpeeseensa sitä kukin käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin niin hieno nukke, että ei sitä ollut kuin Etelä-Suomen tytöillä =D
      Meillekin kuulemma isä toi tuommoiset Helsingin tuliaisina ja kyllä ne olikin erikoiset. =)

      Poista
  21. Mulla oli tuollanen "neekeripoika", -60-luvulla. Ihana. Kyllä on hieno löytö!
    Eipä ole tullut mieleen tuollaiset purettavat neuleet, sais halpaa lankaa tuolleen.
    Kiiltäviä silkkitäkkejä oli meilläkin ja ne tuli hävitettyä -80-luvun huumassa. Nyt oisivat arvossaan ja lämpimiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ostelen jatkuvasti kirppareilta neuleita purettaviksi. Ne kun purkamisen jälkeen vyyhtee ja liottelee huuhteluainevedessä, niin saa oikein hyvää lankaa. Esim. peittoihin semmoinen on oikein käypästä ja parhaimmista jopa sukkia olen tehnyt.

      Poista
  22. Hienoja löytöja! Muistan tuon Vinkki-nuken (Winky), minulla on omani vielä tallessa. Samanlainen keltainen peittokin on vinttihuoneessa, aivan upea löytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä silkkipeittoja ei niin vain enää mistään löydäkkään, ei ainakaan hyvä kuntoisia. Minusta ne ovat niin kauniita ja ihania torkkupeittoina.

      Poista
  23. Hih ihana Sude. Lankaholisti on ihan ok olla, upeaa että tunnustat ;) ja onneksi kyseisestä holismista ei tarvitsekaan parantua. <3

    Kirppareilla aina kivaa ja nuo kärrithän ovat oiva menopeli. <3

    Hyviä unia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistin noita kommenttejasi, kun oli sama tullut kolmeen kertaan, ei tässä sen pahemmasta ole kyse =D
      Nuorempana kelpas kyllä viinakin, kun ravintolassa työskentelin, mutta nyt ei kelpaa enää kuin lanka. Yritän nykyään hieman hillitä itseäni alelankalaarien kohdalla ja jo monesti olen päässyt ohi ilman yhtään kerää =D

      Poista
  24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. Juu, mulla oli tuollainen nukke. Silloin kun olin pieni.. Ihana löytö.. Täälläkin tulee ihan lapsuus muistot mieleen =)))))
    Paljon lankaa saat kun nuo purat. Onhan siinä työtä, mutta se kannattaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta olen kaikki purkanut ja paljon sitä tulikin. Vielä vyyhteän (tuolin jalkojen ympäri), liotan ja kerin uudestaan, niin sitten pääsee jo neulomaan =) "Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä" =D

      Poista
  27. Keskeneräiset neuleet voi purkaa ja käyttää langat uudelleen. Mitähän voisi tehdä keskeneräisille ompeluksille? Mallit ovat jo lähes retroa, mutta ei ihan. Tiedä häntä sopisivatko edes päälle, jos ompelisi valmiiksi. Olisiko netissä joku keskeneräisten käsitöiden AA-kerho.
    Mukavia kirpparilöytöjä, kehon ja mielen lämpöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi en tykkääkkään ompelusta, kun siinä on onnistuttava heti, muuten menee kangas pilalle. Neulomisessa saa sentään yrittää monta kertaa samalla langalla =)
      Kirpparikierrokset on vaan niin piristäviä, vaikkei mitään löytyiskään.

      Poista
  28. Ihana nukke, en ole moista ennen nähnytkään. Korvikset ja kaikki. Mahdoitko vain istuskella nätisti tuolla kärryn penkillä? Sillähän voisi "potkutella" pitkin käytäviä aika kovaakin vauhtia. Siinäpä sinulle purku-urakka, toivottavasti ei ole kamalan tiukkaa tekstiä, ettei lanka katkeile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vannon ja vakuutan, etten hurjastellut , en ainakaan paljon.=) Oli niin kapeita käytäviä, ettei oikein mahtunut =)

      Poista
  29. Osuit naulan kantaan (vai puikon päähän). Lankaholisti lankakauppiaana on tosi turmiollinen yhdistelmä. Jostain ihkulangoista ei malttais millään luopua. Joskus pidän niitä pari päivää takahuoneessa piilossa ennenkuin näytän kellekään. Ja jos joskus sattuu olemaan hyvä myyntipäivä niin ei siitäkään mitään jää ku sit saa ostaa lisää lankaa!

    VastaaPoista
  30. Vinkki : Laita ne ihanimmat langat niin korkealle, ettei kukaan yllä ottamaan niitä. Pari kerää kannattaa jättää kuitenkin tiskin alle itselle hiplattavaksi =)

    VastaaPoista
  31. Minäkin muistan tuon nuken, mutten sitä, oliko se meillä vai jollain kaverilla. Oleet tehnyt tosi hienoja löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kai samaa sukupolvea =)
      Minä osaan penkoa kirppareilla ne oikeat paikat =D

      Poista
  32. Pitää kysyä, että kelpuutatko puretun langan suoraan neulontaan? Minä olen purkanut äidin kutomia sukkia ym., Nyt hän ei enää kudo mitään eikä leikkaa matonkuteita. Henki vielä pihisee kuitenkin. Niin ne sukat olivat eripituisia ja kun purin niin kastelin langan, jotta se oikeni. On siinä työmaata ollut mutta kun ei voi mitenkään heittää hukkaan uusista langoista kudottuja sukkia.

    VastaaPoista
  33. Virkkaukseen käy kyllä semmoisenaankin, mutta yleensä vyyhteän ja liottelen huuhteluainevedessä. Sitten kerin uudestaan ja onhan siinä hommaa, mutta hyvää lankaa saa ja ilmasiin. Minä en raaski heittää mitään roskiin ennekuin olen miettinyt tarkkaan, voisko sitä vielä johonkin käyttää =D Kirppareilta saa välillä tosi halvalla käsin neulottuja juttuja, kunhan katsoo että ei ihan mahdottomasti ole solmuja nurjalla puolella.

    VastaaPoista
  34. Oi, minullakin oli tuollainen nukke! Muistaakseni sillä oli ihan punaiset pusuhuulet. Tykkäsin siitä kovin. =)

    VastaaPoista