tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulu tulla jollottaa


Nyt on meilläkin apinat pantu piiloon ja tontut tulleet tilalle. Nämäkin kaksi ovat jo vuosia vanhoja, mutta aina ne vaan kaivetaan esille.


Uuden Kaapon ehdin vielä tekemään ja se sai seurakseen Animeko-kissan, jonka helppo ohje on täällä.
On niin hyvin piirretty ohje, että siitä ymmärtää japaniakin =D


Sunnuntaina vietettiin kissojen kanssa yhteistä laatu-aikaa, eli yritin madottaa kaikki kerralla. Joku oli yöllä oksentanut heisimadon pätkän lattialle ja eihän siinä muu auttanut kuin julistaa sota käyntiin.  Käytin sitä vanhaa hyvää keinoa, eli kissa runtataan niskasta sänkyyn peiton alle ja pilleri tungetaan väkisin kurkkuun. Kuten kuvastakin näkee, niin mummo-kissalla on tarvittaessa kiukkuinen luonne ja sillehän ei mitään myrkkyjä syötetä. Taistelun lopputulos olikin syvät haavat käsissäni, veriset ja revityt lakanat sängyssä ja 3/4 kissoista madotettu. Tänään hain pastamaista matolääkettä ja jos en sitäkään onnistu syöttämään, niin onneksi voi vielä pyytää eläinlääkäriltä niskaan hierottavaa loislääkettä. Että voi yhden kissan madottaminen olla vaikeaa.

                                       

Tämä Mausu on se minun lempikissani. Nyt kun ei Eetua enää ole, niin minä olen perinyt Eetun paikan Mausun sydämessä. Ulkoa tullessaan se tulee ensimmäiseksi juttelemaan minulle mitä kaikkea jännää se taas on pihalla nähnyt. Se on jopa jättänyt ne kuukausia kestävät retkensäkin ja pysyttelee nyt kiltisti kotosalla. Mausu on niin kiltti tyttö.♥


 Muitakin kilttejä tiedän =)
Kaima Salosta lajitteli  taiteilija-isänsä jäämistöä ja lähetti minulle suuren laatikollisen vesivärejä. Tässä onkin väri poikineen. Syksyllä jo mietin, että olisi mukava kokeilla vesivärimaalausta ja nyt on ainakin värejä =) Paketin hain postista ja painoa tällä oli 4,5 kiloa. Kiitos paljon Kaisu-kaima ♥
Tällä hetkellä ei ehdi maalaamisia ajattelemaan, mutta joulun jälkeen on hyvä taas paneutua asiaan.

Kyllä tässä alkaa joulumieli tulla väkisinkin, kun lahjoja satelee sieltä sun täältä ♥

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tässä vanhetessa on alkanut lapsettamaan uudestaan =D

   Poista
 2. Ihania tonttuja ja muita pehmoja:) Kyllä kissojen madotus on hankalaa puuhaa. Meidänkin neidille ei millään saa pillereitä syötettyä, pojat syövät ruuan mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä oikein hyvin kissoja. Maistoin kerran itse Axiluria ja oli kyllä niin karvasta ja pahaa ja maku pysyi suussa tunti tolkulla. En söis tappelematta minäkään.

   Poista
 3. SUDE, KIITOS tuhannesti Ritusta. Aivan ihana tapaus ja kiitos tuosta kissaohjeesta. Sitä on ihan pakko kokeilla. Nämä sinun virkkaustyypit on niin hellyyttävän upeita. Mutta meidän Ritu on paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kissa on tosi helppo tehdä niillä piirretyillä ohjeilla. Minä kyllä sain paremman, kun sain sen tontun ♥

   Poista
 4. Saitpa tosi ihanan lahjan. noilla väreillä loihdit kyllä upeita tauluja.
  Miullakin on tuollaiset neulotut tontut tein ne aikoinaan hoitolapsilleni leluiksi, ja vielä ne ovat jouluisin esillä.
  Meillä oli kerran koira joka oli yhtä vaikea madotettava, siihen tarvittiin koko suku apuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla näitä tonttuja piisaa joka paikkaan ja kaikkia säilytetään vuodesta toiseen. =)
   Eihän koiran madotus voi olla vaikeaa. =) Meidän Eetullekin sanottiin vain että istu ja se odotti jo suu auki mitä herkkua mahtaa olla tulossa =D

   Poista
 5. Vitsi, että koira on helppo madottaa. Lääke kinkun sisään ja ihan itse nielaisee :D Madotettiinkohan meillä kotona ikinä kissoja, en ainakaan muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muista lapsuudesta että elukoita olisi madotettu. Nuo minun kissani ovat niin kovia saalistamaan ulkona ja aina kun joltakin roikkuu mato pyllystä, niin kaikki joutuu madotettaviksi. Kallista puuhaa kun noita joutuu myrkyttämään 4-5 kertaa vuodessa ja noita on neljä kissaa.

   Poista
 6. Uskolle laitoin sitä matopastaa niskaan. Tarkasti saa senkin laittaa ettei ylety tassuilla pyyhkimään sitä.
  Tuolla japsiohjeella mäkin olen muutaman kissan tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta japsiohjeesta minäkin aloitin ja pikkuhiljaa aloin siitä muuttelemaan.

   Poista
 7. Ihania pehmoja olet värkkäilyt. Kisu on hottis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs mun on kissoja tehdessä, kun neljä erilaista mallia löytyy kotoa =D

   Poista
 8. Kiva kissa. JOS mä virkkaisin ni kokeilisin ohjetta...
  Äsken Karvinen hörähti ääneen kun luki sun madotusjuttuja. Luulin et vahingonilo paras ilo mut se nauroikin sun axilurinmaistelua ;) Mä kyl oon iloinen siitä et kaikki katit on ny madotettu (ja ihan vähän vahingoniloinen siitä ettei se sultakaan aina ihan kivuttomasti käy ;) )

  VastaaPoista
 9. Voi taivas, kun me Vanhan herran kanssa täällä naurettiin tolle katille, joka oli väkipakolla madotettu! Se on justiinsa sen äkönen, että: Tuupa lähemmäs, niin oot yhtä kättä vainaampi!

  VastaaPoista