maanantai 13. lokakuuta 2014

Kutimilla kujotaan


Rakkaalla lapsella on monta nimeä, minulla on aina kudin tekeillä. Laukussa kulkee aina koukku tai kutimet mukana ja joka paikassa kujotaan.

Virkkailun välissä valmistui nämä sukat. Voi että tämmösiä on mukava tehdä.  Koppaan keräsin valmiiksi  sopivia pieniä 7-veikan nyssäköitä. Tein molempia sukkia yhtä aikaa raita kerrallaan ja raitaa tehdessäni mietin samalla seuraavan raidan väriä ja mallia. Näin sain langat piisaamaan molempiin sukkiin , eikä käynyt työ pitkästyttäväksi. Tämmöisiä tulee varmasti tehtyä vielä lisää, oli se sen verran mukavaa hommaa.
Resorit ovat kyllä saman mittaiset, vaikka kuva väittääkin toista =)


Käsityöperhonen arpoi kolme palkintoa ja enkös vaan minä onnistunut saamaan juuri sen minkä halusinkin niistä. Aivan kerrassaan ihastuttavia koira-nappeja. Eikä nämä ole mitään muovinappeja, vaan jotain keramiikkaa.  Nuo neliskanttiset käytän ehdottomasti omiin vaatteisiini, niitä en raaski toisille antaa. Toiseksi ylin on kuin meidän Eetu, joten sen meinaan ommella lakkiini koristeeksi. ( Voivoi, vieläkin on niin Eetua ikävä). Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa raaskin nuo toiset käyttää johonkin lastenvaatteisiin koristeena, mutta ensin ne saa olla pitkään kotona ihasteltavina.
Huomioitavaa näissä on myös se, että ne ovat työllistäneet Etelä-Afrikkalaisia naisia. Oikein hyvä ♥
Kiitos  paljon Käsityöperhoselle oikein mieluisasta lahjasta ♥ 


Meidän mummo osaa mököttää ja tätä jatkui pitkään. Minä loukkasin Hänen Ylhäisyyttään tunkemalla matolääkkeen kurkusta alas =D Pitkän ja verisen taistelun jälkeen sain taas madotettua koko lauman.

Sain naapurin kylään ja kahvit keittää turautin hänelle. Mausu tietenkin hyppäsi heti ruokapöydälle lempipaikalleen ikkunasta tuijottelemaan, mutta ei kuulemma haitannut kun heilläkin kissat hyppii aina pöydillä. Nousin siitä sitten kahvipannua hakemaan, kun naapuri totesi tyynesti : " Mausulla roikkuu mato pyllystä". Heisimatohan se sieltä iloisesti vilkutteli. Vähänkös oli nolo tilanne!. Onneksi meillä on aina matolääkettä jemmassa ja samantien sai Mausu pillerin poskeensa.

Meillä noita joutuukin madottamaan monta kertaa vuodessa, sillä ovat sen verran hyviä hiirikissoja. Joka yö tuodaan useampi hiiri tai myyrä oven taakse ja minun pitää ne ihailla aina ensin ennen syömistä. "Yksi hiiri, yksi mato" , niinhän sitä sanotaan, eikä minun kattini varmaan montaa madotonta päivää vuodessa näe. Kalliiksihan tuo kävisi, mutta onneksi poika toi taas Tallinnasta satsin pillereitä . Sieltä saa tosi hyviä kissan matolääkkeitä ja monin verroin halvemmalla kuin täältä.

Jouduimpa sitten kuitenkin menemään päivystävälle hammaslääkärille ja aijaijai ja voivoivoi kun olen ollut kipeä =D Niin otti koville särkevän viisaudenhampaan pois ottaminen, että pari päivää piti pysytellä ihan sängyssä särkylääkkeitä napsien. Kurkkukin turposi niin ettei meinannut henkin läpi kulkea. Neljä päivää särkenyt nyt putkeen, mutta eipähän tarvi tuon hampaan takia enää kärsiä tämän jälkeen, mikä helpotus =D   

48 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihanat ne minustakin on, mutta lahjan saaja voi olla sitten aivan toista mieltä =D

      Poista
  2. Tosi kauniit sukat! Kivaa kuulla, että tykkäsit arpajaisvoitostasi! Kivaa, että napeista on sinulle iloa. :)

    Hammassäryt ovat tosi kurjia, toivottavasti olosi paranee pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin napeista ihan mahottomasti, kiitos vielä sinulle ♥

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Saas nähdä kelpaako ne kellekkään. Jos ei kelpaa niin pidämpä itse =D

      Poista
  4. Ihanat sukat olet kaiken hammaskivun keskellä neulonut. Olit sie kyllä rohkea.Tuo jälkisärky on jotain sellasta jota ei vaan kestä, mutta onneksi se lakkaa.
    Ihanat nuo napit, ja Eetunappi erikoisesti
    Kivuttomia päiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo viides päivä särkylääkkeitä napsien, mutta eiköhän se jouluun mennessä helpota, tovottavasti =D

      Poista
  5. Ei ole kyllä ollenkaan kumma, että että aiot tehdä lisää noita sukkaihanuuksia! Raitasukkia minäkin olen jämistä tehnyt, mutta en yksiäkään noin ihania kuin nämä sinun tekemät. Pitäisikihän lopultakin matkia sinua. ;)

    Jaa kudin sanot sinä, minä taas sanon kujelma (=kudelma) ja kuon sitä. :D Näyttää tämä oma murre kirjoitettuna huvittavalta, mutte puhuttuna kuulostaa ihan oikealta.

    Katselin myös noita edellisen postauksen Saksaan lähtijöitäkin: Pepit näyttivät lähteneen niin iloisina hymyssä suin, mutta apinat hiukan empien. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua heiteltiin lapsena niin ympäri Suomea, varsinkin Etelä-Lapissa ja Pohjanmaalla, että jäi ihan hölömö puhekieli. Lapsiani naurattaa talavella, kun minä kulen vanttuut käjesä ja vinkkelit jalasa. Eivät aina ymmärrä täällä Keski-Suomessa minun puheitani ;D

      Poista
    2. Näähän taijat osata ihan tätä minun murrettaniki, ainaki vanttuut ja vinkkelit on jääny mieleesi. :D Minähän asuin yli 20 v Rovaniemnellä ja se paikallinen murre tarttui kyllä minuunkin, mutta nyt se on karsiutunut pois, kun taas asun "juurillani". :)

      Poista
    3. Minäkin lapsena asuin vähän aikaa Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Ja Sieppijärvellä ja Ranualla ja Kuusamossa Poussunkylässä ja missähän kaikkialla muualla vielä. Nykyään puhe onkin sitten oikeeta murteitten sekasotkua =D

      Poista
  6. Onpa aivan ihastuttavat sukat! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmösiä on vaan niin mahottoman mukava tehä. ;)

      Poista
  7. Kyllä inkoin tosi hienot sukat! Aivan ihania nappia voitit. Kyllä kissat tosiaan osaa mököttää,jos ei kaikki suju mielen mukaan:) Voi,voi hammaslääkäri on kamala paikka! Minä kesällä teetin ylhäälle proteesit ja kyllä nämä on hyvät. Aikaa jo olisi pitänyt teettää. Ei ylhäällä enää koskaan hammaskipua ei juurihoitoja. Kiitos vihjeestä mistä lankoja saa tilattua,niitä ihania turkkilaisia! Tilaus lähti jo:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä "Turkinkaupasta" saa tosi kauniita lankoja, harmi vaan kun ovat enimmäkseen agryylia, jota suomalaiset ei arvosta ollenkaan.

      Poista
  8. Voi kun hienot sukat! Nyt on taas sukkabuumi menossa.
    Onneksi olkoon vaan hienosta voitosta.
    hammassärky onkin yksi inhottavimmista asioista, vaikka olisikin poiston jälkeen.
    Jospa ne kuolevat madot siellä kisun masussa pyörivät ja vaivaavat nekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan tuo mummo lopetti mököttämisen, mutta se osaa kyllä näyttää mieltään milloin mistäkin. =D

      Poista
  9. Olipas koriat sukat! Ihan joulu tulee mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joululahjaksi näitä vähän aattelinkin, jos kelpaavat saajalle =)

      Poista
  10. Ihan ensiksi pikaista toipumista hammashommista.

    Aivan upeat sukat!

    Kissojen ,madottaminen se on jotain talvisotaa suurempaa taistelua, ja sulla niitä on vielä viisi! Tallinnasta minäkin viimeksi lääkkeet hommasin, tuli yli puolta halvemmaksi. Mutta hyvähän se on, että hiirihommansa hoitavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ei minulla enää ole kuin neljä kissaa. Armasta vaan ei ole löytynyt vaikka pitkin kyliä on ilmotuksia laitettu. Lähellä menee 9-tie, joten varmaan on juossut rekan alle. Nyt sitten ollaan enää tyttöporukalla , kun ei ole Armasta eikä Eetua enää ;(

      Poista
  11. Hienot sukat. Määki aina kuvon molempia sukkia yhtä aikaa niin lanka riittää varmasti molempiin ja valamistuupi molemmat sukat melekein yhtä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ainakin on niin tylsää ruveta toista tekemään samanlaista, joten parempi kun tekee molempia yhtä aikaa. Valmistuu se parikin siinä ihan huomaamatta, eikä tarvitse niin kerroksia laskea.

      Poista
  12. Mahtavat sukat! Ja ihana kun valmistuvat "yhtäaikaa" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä lailla yritän estää sen ettei niitä parittomia sukkia tulis enää lisää. Piilossa on aika monta yksinäistä sukkaa joille ei ole viitsinyt ruveta paria kutomaan =D

      Poista
  13. Voi apua teidän kahvihetkeä :-) Mulla tyrskähti ihan kahvit tänne omalle näytölle. Voi Mausua.
    Sukat ovat ihan superhienot, todella kivat. Arpajaisvoittosi myös.

    Kyllä noita rakkaita rakkimuksia on ikävä pitkän aikaa. Mulla on välillä vieläkin ikävä toistakymmentä vuotta sitten hyvästelemääni sesukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tämä naapuri on kissa-ihmisiä. Jonkun toisen kanssa tilanne olis ollut katastrofaalinen. Ei meitä kissallisia niin pienet madot säikäytä ;D

      Poista
  14. Sukkia on kyllä kiva neuloa - tai kutoa - ja kauniit sukat olet tehnytkin! Hauska on myös tuo virkkaamasi porukka, kettu on ihan erityisen soma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin sitä osais kätensä laittaa, jos ei olis puikkoja mitä heilutella=D Tytär sanoi että minulla on varmaan ADHD, kun en osaa istua kädet rauhallisesti sylissä, hihihi.

      Poista
  15. Jopas on kivat sukat pätkäkeristä :)
    Onni onnettomuudessa että kahviseurasi oli myös kissoja rakastavaa sorttimenttia.
    Muutoin olisi saattanut olla lyhyehkö visiitti.
    Ja muuten edelliseen postaukseen viitaten...oot sä kyllä mekosen ahkera!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä ole ahkeruutta, tämä on pakkomielle ;D Sitäpaitsi, näillä käsitöillä yritän saada tekohammasrahat kokoon, muuten jää mummelin suu hampaattomaksi, hehhehheh. Onneksi on tulossa kaiken maailman joulumyyjäisiä.

      Poista
  16. Värillisten sukkien tekemisessä on juuri se ilo, kun väri vaihtuu ja on mielenkiintoa.
    Kyllä sitä voi vähän murjottaakin, kun kurkkuun tungetaan jotain outoa. Voi kun ne tietäis, että on omaksi parhaaksi.
    Onneksi hampaasi on hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja vaiva helpottanut.

    Iloista lokakuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin tappelisin viimeiseen saakka jos joku yrittäis jotain väkisin kurkkuun tunkea. Ymmärrän noita katteja oikein hyvin ;D
      Hammas on pois, mutta vaiva ei =( Aina vaan särkee niin vietävästi ja särkylääkkeitä kuluu. Taisin odotella hampaan kanssa liian pitkään, vaan eiköhän se tästä jouluun mennessä helpota ;D

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kiitos. Mikäs se on kaupan valmiista langoista tehdessä. Toista oli ennen vanhaan kun piti langatkin itse kehrätä ;)

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Eihän sitä lahjaksi voi surullisiakaan sukkia tehdä ;D

      Poista
  19. Aivan ihanat, pirteät sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä minun söherrykset on ihan harjoituskappaleita sinun hienoihin neuleisiisi verrattuna. Kiitos kuitenkin kehuista :D

      Poista
  20. Kivat sukat, pitäisi varmaan taas jossakin vaiheessa itekin tehdä jotakin noista langanlopuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta jämälangoista on paljon mukavampi tehdä kuin täydestä kerästä =) Antaa mielikuvituksen vain laukata mitä tekee ja mistä, ei niin nökönuukaa jos ei aina onnistukkaan.

      Poista
  21. Ihanat sukat!
    Mulla on kutimus aina kassissa.
    Meilläkin mökötetään just nyt. Ollaan mökillä ja ulkona sataa kaatamalla. Yritä täs ny sit selittää kissalle ettei se oo mun syy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin sataa kaatamalla ja kissat hyppää etuovelta takaovelle tarkistamassa jos toisella puolella taloa ei vaikka sataiskaan. Onneksi sisällä on kolme hiekkalaatikkoa, ettei tarvi nurkkiin pissailla =D

      Poista
  22. Ihanat sukat, muistuttaa seinäraanua!

    VastaaPoista
  23. Moi Sude. Pitkästä aikaa selailin postatuksiasi, kun on ollut kiirettä pienen hiirestäjän kanssa. Sinun kissamuorisi on väritykseltään ihan meidän nuoren Viiru-kollin värinen!!! Pitihän se sinulle mainita. Viiru seikkailee toisessa blogissani jos kiinnostaa... Hyvää talven alkua sinne eläkeläiselle _ EW3... (Viiru käveli näppäinten yli!)

    VastaaPoista