torstai 24. heinäkuuta 2014

Kyllä me kestetään ☺


En ole uskaltanut enää lähteä viemään Eetua rannalle, kun en tiedä jaksaako se kävellä enää takaisin. Ystävällinen naapuri tuli eilen hätiin ja lähti viemään Eetun autolla uimaan.
Kyllä se poika nauttikin. Ensin piti yrittää juoda koko Päijänne tyhjäksi ja sitten alkoi uiminen. Eetu osaa uida oikein hyvin ja nauttii siitä todella. Otin hihnankin irti, sillä ei Eetu jaksa enää karata.
Märkää koiraa katsoessa huomasin, että kyllä on jo lihakset takapäästä kuihtuneet. Eihän se ole ihmekkään 14 vuotiaalta koiralta, ihmisen iässä lähemmäs 100 vuotias.


Johan näihin helteisiin alkaa itsekkin tottua. Etelänmatkoilla olen oppinut, että ensimmäinen viikko on tuskaa, mutta sitten alkaa elimistö jo sopeutumaan.
Minä olen elänyt kuin etelämaalaiset konsanaan, päivällä pidetään kuumimpaan aikaa kunnon siesta (=päivä-unet) ja hommat tehdään illan viiletessä. Työssä käyviltä se ei täällä onnistukkaan. Varjopaikoissa oleillaan muutenkin, onneksi rusketus ei enää olekkaan niin muodikasta kuin joku aika sitten vielä oli.   Suolaa täytyy muistaa syödä, kun juo paljon. Eipä tule pää kipeäksi, kun ripottelee vähän salaatinkin päälle suolaa. Näitä etelämaalaisten konsteja se turkkilainen ukkoni aikanaan minulle opetti ja hyväksi olen havainnut. Olipa siitäkin ukosta edes jotakin hyötyä, hihihi =D

Mattopyykille en kyllä vielä ole uskaltanut lähteä. Naapurin mummo menee aamuisin jo ennen kuutta matonpesupaikalle, mutta ruuhkaa kuuluu jo silloinkin olevan. Noita en ymmärrä jotka jaksaa päivän kuumimpaan aikaa siellä mattojansa hinkata, mutta ne onkin noita nuorempia, joilla terveys vielä kestää.

Mukavaahan tämä on kun on kesä, naatiskellaan =D 

35 kommenttia:

  1. Voi, kun kiva, että Eetu pääsi uimaan! Mukava naapuri sinulla. Meillä vain läähätetään, uimaanhan blogikoira ei suostu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eetussa on niin paljon noutajaa, että se rakastaa uimista. Yrittää uida reppana kaikissa lätäköissäkin ja ojien kuravesissä ☺

      Poista
  2. Mäkin oon ottanut päikkärit monena päivänä, oonkin saanut nukuttua vaikka on ollut lämmin. Yöllä taas tuntuu, että heräilee ihan jatkuvasti kuumuuden takia ja välillä ei saa unta ja aamulla nukuttaisi kovasti. Oon kuitenkin yrittänyt tehdä niin, että oon aamusta ollut hereillä ja mennyt päivällä sitten päikkäreille jos vielä väsyttää.

    Tänään heräsinkin jo viiden jälkeen. Yöni nukuin ihmeen hyvin, jossain vaiheessa heräsin mutta varmaan eka yö pitkään aikaan kun on saanut hyvin nukuttua. Kävinkin aamulla hakemassa kaupasta 4kg mansikoita jotka pitäisi perata. Tein tuossa elämäni ensimmäistä kertaa tuorepuuroa, saa nähdä mitä siitä tuli. Ehkä illalla syön sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuumimpaan aikaa ei muuta oikein voikkaan tehdä kuin yrittää nukkua ☺ Yöllä on mukava sitten puuhastella kun on viileämpää.

      Poista
  3. Ihanaa että Eetu sai kuskin! Uiminen taatusti virkisti vanhusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan tuota vanhaa ukkoa naapuritkin säälii, kyllä se sitten tykkäsikin "rantaelämästä" ☺

      Poista
  4. Ihana että Eetu pääsi uimaan. Eipä keskellä päivää juuri mitään saa aikaiseksi, parempi lojua ulkona varjossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eetu makaa päivät pitkät syvimmässä varjossa nurmikolla. Tekis ihan mieli mennä siihen viereen (alasti), mutta ei taitais ohikulkijat oikein hyväksyä sitä. =D

      Poista
  5. Kiitos tuosta suolavinkistä! Täytyykin muistaa helteellä ripotella suolaa salaattiin ym. Eetu on reipas vanhus. Rapsutusta hänelle. -siskos-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eetu on näillä keleillä reippaampi kuin minä

      Poista
  6. Hyvä että Eetu pääsi uimaan ja sai virkistystä. mei Lilli kun ei osaa uida, niin kuuma on raukalla, mutta kastelukannusta saa aina suihkuja.
    ne nuoret kun haluaa sitä rusketusta ja niiden pää ja pumppu kestävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitan välillä kylmässä vedessä kastellun pyyhkeen Eetulle selkään, sekin virkistää.

      Poista
  7. Jossain oli sanonta: Viisaat istuu varjossa". Nyt se on tosi viisasta. Mutta on kesä ihana varjostakin katsottuna. Pehmeämpi. Hillukoot vahvapäiset ja sydämiset auringon kärvennyksessä. ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskettuu siellä varjossakin jos sitä haluaa. Minulla ainakin on aivan ruskea iho vaikka olenkin aurinkoa vältellyt =)

      Poista
  8. Kiva nähdä miten Eetu nauttii uintiretkestä. Vilvoittavaa ja hyvää liikuntaa vanhukselle. Minäkin vietän kuumaflla siestaa, auringon laskettua vasta lähden hommiin. Kun yöt alkavat lämmetä tulee entistä tukalampaa, mutta en valita, lämpö on ihanaa. Suolakonsti on käytössä, suolan pitäisi olla prosessoimatonta merisuolaa, siinä ei ole niin paljon natriumia, mutta runsaasti hivenaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empä tiennytkään, täytyykin tutkia tuo suolamerkki, kiitos vinkistä.
      Voi kun asuttaiskin rannalla, että Eetu pääsis uimaan useammin. Se on varmasti parempaa liikuntaa vanhuksen nivelille, jotka on jo niin kuluneet.

      Poista
  9. Eetulla on ihan oikea ote helteeseen ja etelämaalaiset ne on fiksuja siestoineen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vain odotellaankin Eetun kanssa että ilmat viilenis. Sitä ennen ei tehdä mitään rasittavaa eikä ylimääräistä.=)

      Poista
  10. Eetu on jo tosi iäkäs koira ja jaksaa vaan vielä järvessä polskia, hienoa! Meillä täällä kotona vasta taipalettaan aloitteleva kääpiövillakoira nimeltään Onni 4kk:tta . Puhuit matonpesusta...olen koettanut täällä mökillä aamusta tosiaan pestä mattoja, ettei aurinko ihan polta nahkaa. Mulla kyllä on muutenkin niin tummahipiä että en helposti pala ja aurinko voiteet kehiin :) Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle ja Eetulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Min en uskalla lähteä mattopyykille ennen kuin ilmat viilenee huomattavasti. Jos ei sitten onnistu, niin jääkööt vaikka pesemättä. Kirppareilta saa halvalla uusia ja sieltähän nuo on enimmäkseen entisetkin. Raaskii vaikka roskiin heittää jos niikseen menee =)

      Poista
  11. Onni on ystävälllinen autokuski Eetulle. Vielä löytyy paljon ihania ihmisiä. Varmasti mieltä lämmitti koirulaisen hyvä mieli - niin, helteen lisäksi. Kyllä tätä lämmintä nyt piisaa, llaitetaan himppu talteen talven varuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä tämä on kuitenkin mukavampaa kuin samat asteet pakkasta. =) Täällä maalla niitä ihania ihmisiä asustaa enemmänkin, täällä vielä huolehditaan naapureista ♥ En kyllä muuttais mihinkään suurkaupunkiin asumaan.

      Poista
  12. Vaikka on nuoruutta ja terveyttäkin, niin ei tätä tahdo kestää. :D Onneksi töissä sentään toimii ilmastointi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tähänkin tottuu pikkuhiljaa ja eiköhän tuo ilma vielä viilenekkin jouluun mennessä =D

      Poista
  13. Huh hellettä...mutta konstit ne on keksitty käytettäviksi.
    Ihana naapuri kun auttoi teidät uimareissulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä joutunut kaikki konstit ja kikka kolmoset ottamaan käyttöön ja pikku hiljaa alkaa pärjäämäänkin. Vaan kun tähän oikein tottuu, niin sitten tuleekin tietenkin heti oikein kylmät ilmat , hihi.

      Poista
  14. Hyvätahtoinen naapuri sinulla, ihanaa että Eetu pääsi uimaan, meidän Jone se ei osaa uida ja raukka vinku ja uikutti matalikolla kun minä siskon kanssa pulikoitiin joessa... vähä syvemmälläkin kävi mutta kyllä se totta on että koiran mahan alusta kun kastuu niin koiran olokin helpottuu....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eetu onkin semmoinen uimari, että kun lapsenlapset oli pienempiä, niin Eetu "pelasti " niitä koko ajan. Tytöt eivät saaneet uitua ollenkaan, kun Eetu raahasi heidät kellukkeista pitäen takaisin rantaan koko ajan, varsinainen hengenpelastaja =D

      Poista
  15. Ihanaa et Eetu pääsi uimaan ja kiva että vanhus vielä jaksaa.
    Kyl niis ukoist aina jotain hyötyä on...ku oikein miettii ni sen hyödyn voi keksiä ;)
    Mulla on töissä hätävarana suolapähkinöitä ja sokeroitua limskaa siltä varalta et oikein alkaa heikottaa.
    Oon muuten miettiny et huomenna kastelen Tassun. Luulen että silläkin on turkissaan tosi kuuma eikä se juuri koskaan juo vettä,,,uimisesta puhumattakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mottoni onkin :"Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin". Jopa miehissä, hihihi. Itsellä kivempi olo kun miettii sitä hyvää puolta asioista.
      Osaahan kissat uidakin tarpeen vaatiessa. Miettisin kuitenkin kahdesti sitä Tassun kastelua =D Voi tulla pahaa jälkeä ja mennä ystävyys katkolle vähäksi aikaa. =D

      Poista
    2. Kastelin äsken jo toistamiseen. Minä olen naarmuuton ja Tassun häntä surkean näköinen märkä naru. Ny se mököttää tuolla mustikkapuskassa ja siivoaa jälkiä. Mut ainakin se turkkia ojennellssaan saa hiukan vettä myös sisuksiinsa. Luulen että meillä on illalla taas sopu...

      Poista
  16. Onpa ystävällistä naapuriltasi, jotta ihana Eetu pääsi uimaan! Kyllä varmasti nautti ja oli mielissään. Kyllä saisi helteet jo mennä, ei ole kivaa enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naapurilla oli Eetun veli, joka kuoli syöpään viime keväänä. Nyt sitten naapuri silittelee tätä "sukulaispoikaa" =D

      Poista
  17. Ihana naapuri ja onnellinen Eetu. Minulla on koira hoidossa ja luulin jo perjantaina, että se kuolee läähätykseen. Viilensin kylmällä pyyhkeellä ja kaivoin tuulettimen esiin eikä olla kovin kauaa lenkillä.
    Ajattelinkin juuri eilen, kuinka sinun eläimesi hellettä kestävät, mutta kissat on aika sopeutuvaisia = makaavat vaan.
    Hyviä vinkkejä mieheltäsi sait: suola on tärkeää.
    Hyviä käsityöhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että minä tästä porukasta huonoiten kestän tätä hellettä. Eetun kanssa käydäänkin lyhkäsillä pissalenkeillä yön pimetessä, jaksetaan molemmat paremmin. Eetu makoileekin varjossa muuten koko päivän ja saa välillä märkää pyyhettä selkään.
      Vaan kauhulla katson kun pikimiehet tekee tuossa lähellä asfalttihommia. Eikö tuo jo pitäisi lailla kieltää tämmöisillä keleillä, miten ne jaksaa. Ihme teräsmiehiä =D

      Poista