lauantai 13. heinäkuuta 2013

Oli hepokatti maantiellä poikittain......


Meilläkin oli sitten nämä joka kesäiset markkinapäivät. Niitähän tuntuu olevan nykyään joka kylässä. Meidän kylän erikoisuus on savusaunassa palvattu palviliha.  Eipä ole tullut maistettua, sillä se rasvaa valuva lihaköntti ei vaan jotenkin houkuta. Yli tuhat kiloa kuulemma palvattiin ja taasen se loppui kesken.

Olisihan siellä ollut jos jonkinlaista rahareikää, mutta me ei tytön kanssa innostuttu mistään. Ihan viimeisestä kojusta tytär sitten osti meille huopakukat. Aika kalliita minusta, 15€/kpl. Minä tietenkin aloin heti tutkimaan, että osaan minä varmaan tehdä näiti itsekkin =D. Saas nähdä, täytyy kokeilla :)

Ehdottelinhan minä tytölle, että eikö edes kerran eläissämme voitais istua markkinakaljalle telttabaariin. Ei suostunut. Kaupasta haettiin mansikkalimsaa, joka sitten juotiin kotona.
Välillä tuntuu että liiankin kunnollinen tuo minun tytär. Vaikka parempihan se on niin päin :)


Tästähän minun piti kirjoittaa, kun kerrankin sattui olemaan kamera mukana tarvittaessa. Siinä kaupan seinällä istuskeli tämmöinen, ilmeisesti hepokatti. Se oli VALTAVA, lähemmäs 10cm vartalo, arvelisin. En ole eläissäni nähnyt näin isoa hepokattia, en edes etelän maissa.
Oliskohan tullut virolaisten kaupustelijoiden tavaroiden mukana, ei kai meillä näin isoja kasva.


Siinä vaiheessa kun se loikkasi seinältä minua kohti pääsi minulta kunnon kiljunta ja sain jalat alleni. En tosiaankaan halua tämmöistä niskaani.
Näen varmaan ensi yönä painajaisunta hyökkäävistä jättiläis-hepokateista :)

11 kommenttia:

 1. Hih, kyllä ne vain on niin isoja. =) Viime kesänä bongasin ite ensimmäisen ja valtava se tosiaan on. Onneksi en tienny siinä vaiheessa, ku pojat sitä kiikutti näytille, että saattavat purra... hätä ois tullu tiedon takia, ku paljain käsin toivat. ;D
  Hyvin oot lapses kasvattanu, toivottavasti minäkii onnistun. =) Vaikka mulla onki pari loma olutta tässä itelle täks iltaa. ;D

  VastaaPoista
 2. Minäkin törmäsin tuommoiseen Espanjassa.
  Ihania huopakukkia!

  VastaaPoista
 3. Oho! Ihan tuonväristä en ole tavannut, kokovihreän kyllä. Ja se puri miesväkeä sormeen!

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia. Nuo on vähän saman tapaisia joita tyttäreni lupasi seuraavalla vierailullaan minulle opettaa..... jos vaan opin :)

  VastaaPoista
 5. Aikamoinen hepokatti!(ja mistähän sekin nimi tulee, ei näytä enempää hevoselta kuin katiltakaan..)

  VastaaPoista
 6. Vau, en ole koskaan noin isoon "törmännyt"

  VastaaPoista
 7. Ei ole kiva törmätä noin isoihin öttiäisiin, ei tarvitse olla kuin iso hämähäkki jossain niin kyllä yäk ja kenkä meinaa tallata sen jos isäntä ei kotona, hän saa kiikuttaa ulos ne. Kylmät väreet kulkee selässä kun pelkästään ampiainen sisällä pörrää... yäk:)
  Kivan näköisiä huovutettuja kukkia:)

  VastaaPoista
 8. Eikö ne ole juuri Hepokatteja, mitkä sirittää kaiken päivää ja kaiken yötä tuolla etelämpänä? En tunnita näitä ötököitä.

  VastaaPoista
 9. Huovutetut kukat on ihanat, en tiedä tuosta Hepokatista...

  VastaaPoista
 10. Tuttua tuo tyttären "kunnollisuus". Kun ollaan oltu shoppailemassa tai yleensä kaupungilla tyttären kanssa, niin minä yritä houkutella jonnekin herkkukahville, mutta hyvin harvoin se onnistuu. =)
  Hurja hepokatti!

  VastaaPoista
 11. Mahtava ötökkä, kyllä miekin tuota kiljuen karkuun juoksisin:))
  Upeat kukkaset ostitte.

  VastaaPoista