sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Roskisdyykkari


Pitäisköhän alkaa käymään roskiksella vähän useammin :)
Eilen menin viemään tyhjiä kissanruokapurkkeja ja mikä siellä minua odotteli. =) Aivan ehjä ja siisti puntari.
Olen jo vähän aikaa haikaillut uutta keittiövaakaa kun entinen kylkiäisinä saatu näyttää vähän mitä sattuu. Ei ole kirppareillakaan kohtuu hintaista eteen sattunut. Ja nyt se sitten odotteli minua roskiksessa ♥

Meidän taloryppäässä asuu niin monta roskisdyykkaria, että olin minä onnekas kun tämän sain.
Tässä on monta vanhuksille tarkoitettua rivitaloa ja omaiset perintöä jakaessaan heittävät hyviäkin tavaroita roskiin. Ottajia on kyllä monta ja minä hitaana harvoin saan pelastettua mitään käytännöllistä.  Muutama viikko sitten sain kuitenkin roskiksesta melko uuden rikka-imurin, jota minulla ei ennestään ollutkaan :)
Vähän harmittaa, kun ihmiset yleensä sullovat hyvätkin tavarat mustiin jätesäkkeihin. Voishan noita käypäsiä tavaroita jättää ihan nätisti esillekin, että tarvitseva saisi ne ottaa.  Monessa paikassahan semmoinen "ota tästä" pöytä kuulemma onkin. Minä en ainakaan kehtaa ruveta toisten jätesäkkejä auki repimään.  No, meidän talosta löytyy kyllä niinkin reippaita dyykkareita =)

 Minua kumminkin onnisti tällä kertaa, joten ei aihetta enempään marinaan =D
Kuuma päivä taas tulossa, saisi jo pikkuisen hellittää.

22 kommenttia:

 1. Nyt sun täytyy pitää silmät auki kirppiksillä, että löydät sen irrallisen "lautasen" vielä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on tollainen keltainen, joka on äidiltäni peräisin. Ikää sillä varmasti yli 30 vuotta. Minun vaakaani kuuluu tosiaan sellainen irrallinen metallinen lautanen vielä. Hieno löytö tosiaan!

  VastaaPoista
 3. no voi sun jösses mikä LÖYTÖ! meille vois samanlaisen roskiksen toimittaa samoilla sisällöillä :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä tuuri ja hyvä löytö:)

  VastaaPoista
 5. Hieno löytö. Mulla on myös tämmönen, varmasti 40 vuotta vanha :)Olen samaa mielta, että laittaa esille jos joku vaikka tarvitsee, eikä kaatopaikalle:)

  VastaaPoista
 6. oih ku ihana, äidilläni on tuollainen:)

  VastaaPoista
 7. Mahtava löytö, nuo vaakat on kyllä parhaita.

  VastaaPoista
 8. Hyvän löydön teit! :) Puuttuu vain päältä punnituslautanen, mutta varmaan saa säädöillä pelaamaan ilman sitäkin. Minullakin on melkein samanlainen EKS:n talousvaaka muistaakseni v:lta 1969, joka tapauksessa vanhempi kuin tyttäremme, joka täyttää pian 43v. Hyvin toimivat sekä vaaka että tytär! ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno löytö! Dyykkaaminen on tosi kivaa.

  VastaaPoista
 10. Dyykkaaminen on mukavaa. Minullakin on monta löytötavaraa kotona. Joskus aarteita löytyy kummallisista paikoista. Täällä maalla on aikanaan kannettu roskia minne sattuu ja nyt ne on muuttuneet aarteiksi. ; )

  VastaaPoista
 11. Minäkin olen joskus tehnyt roskiksilta ja jätepisteiltä hyviä löytöjä, en tosin viime aikoina :(

  VastaaPoista
 12. Dyykkaaminen on hauskaa! Uusimmat löytöni ovat iso parvekekukkalaatikko ja kaksi ulkotuolien istuintyynyä, hyväkuntoisia, ainoastaan pesua kaipasivat. Ja paraikaa makaan roskiksesta löydetyllä vuodesohvalla, tämä on ollut meillä jo monta vuotta, jossain vaiheessa se toimi esikoisen sänkynäkin! Meillä on tosi paljon roskiksesta löydettyä tavaraa, lähinnä huonekaluja, kun ne jätetään siihen katokseen hyvin näkyville. Vaikka oikeasti ne pitäisi tietysti viedä itse kierrätyskeskukseen tai kaatikselle, mutta ei täällä näytetä säännöistä piittaavan.

  VastaaPoista
 13. minä löysin kirpputorilta halvalla samanlaisen vaaan, siinä oli tallessa se metallinen lautanen. toi on kaikista paras vaaka.

  VastaaPoista
 14. Juu dyykkaaminen on joskus antoisaa puuhaa. Perusta itse teille sellainen ota tastä laatikko tai pöytä, mikä nyt mahtuu.. Näin se vaan on, että moni muukin saattaa odottaa sitä alullepanijaa.Hyvää tavaraa on turha heittää jätteisiin ja säästyyhän siinä jätemaksuakin. Heittää sitten parin viikon viiveellä pois, jollei ole kellekään kelvannut, niin ei ihan kukaan huku annettaviin tavaroihin.
  Luulen, että maalla asuvilla on eniten tapana heittää turhat tavarat jätekuormaan (tai poltetaan kokkona)

  VastaaPoista
 15. Hieno ja hyödyllinen löytö. Ota tästä -osasto olisi kannatettava.

  VastaaPoista
 16. Tuohan on ihan valioyksilö! :) Meillä oli vähän saman tapainen, mutta se oli niin huonossa kunnossa, että se päätyi metallinkeräysastiaan...

  VastaaPoista
 17. No, mitäs sää meinaat punnita sillä uudella vaa´alla? Mulla on tommonen rikkinäinen ollu kaapissa 30v. H-M-tyttöä vauvana punnittiin sillä, kun piti mitata aina syönnin jälkeen, paljonko maitoa tissistä tuli. Semmoinen kertakäyttöinen kiiltävä kinkkuvati siihen päälle laitettiin, rääkyvä vauva siihen, ja 5-6 kiloon pystyi punnitteen, sit se hajos. Hyvä on peli! -siskos-

  VastaaPoista
 18. Wautsi wau! Hyvä löytö. Ja se on kyllä totta, että reilusti esille voisi jättää ehjät tavarat ja laittaa ne sillä tavalla kiertoon.

  VastaaPoista
 19. Hieno löytö! Itte olen huono dyykkaaja, mut silloin tällöin yön pimeinä hetkinä olen hakenut meidän pienen taloyhtiön roskiksesta jotain käyttökelpoista. Niinkuin yhden kynttilän"poltto"kattilan tässä keväällä. Meillä roskishuoneessa kierrätetään ainakin lehtiä ihan julkisestikin ja se on ihan kiva juttu.

  VastaaPoista
 20. Nyt vaan kissat riviin ja puntariin. Eetu ei taida mahtua. Heti ottaisin itsekin tuollaisen, jos eteen tulisi. Se on kaunis vaikka pelkkänä koristeena. Hyvää kesäkuuta : )

  VastaaPoista