lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kukkiihan se meilläkin


Minullakin on parin metrin takapiha, joten sormet saa täälläkin multaan. Seinänurkkaan on joskus tullut raparperi istutettua. Itse siitä jo keräsin satoa ja kun ei naapureillekkaan enää kelvannut, niin ajattelin että kukkikoon rauhassa. Komea näyttävä kukkahan se onkin.


Joskus vuosia sitten on Itä-Suomesta Pukarasta tullut ostettua tämmöinen joku taimi matkamuistoksi.   Kukat puhkesivat niin yllättäen, että näytti kuin perhosparvi olisi siihen yhtäkkiä lehahtanut. Pitihän se tämäkin sitten kuvata.


Silloin kun esittelin kissoilta suojaavan purkki-idätys-ideani , olin havaitsevinani epäileviä kannanottoja =D
Tässä todistuaineistoa. Paprika odottaa parempaan purkkiin pääsyä ja ehkä saan hedelmiäkin vielä tänä kesänä.  Ahkeraliisan taimista järsittiin latvat, mutta hyvin se näyttää jaksavan, kun pääsi ulos isompaan ruukkuun :)


Tämä on kuva kansalaistottelemattomuudesta. Minun OMA koivu.
 Aikanaan kun kunta remontoi pihaa, tuli määräys ettei nurmikkoa saa pilata kukkapenkeillä eikä muilla. Naapurin kanssa aikamme katseltiin tylsää aukiota ja ryhdyttiin hommiin. Metsästä haettiin kummallekin oma koivuntaimi ja salaa istutettiin pihaan. Samalla laitettiin syreenipensas ja muutama ruusupuska.  Pari ensimmäistä kesää kannettiin vettä sankko tolkulla ja oltiin vieressä vahtimassa aina kun nurmikon leikkaaja oli paikalla. Muutaman kerran siinä suukopuakin pidettiin. =) Nyt on saaneet puut ja pensaat kasvaa rauhassa ja kyllä ne onkin komeet.
Nykyään on toisetkin jo laitelleet kukkapenkkejä takapihoilleen, eikä kukaan uskalla tulla nokkaansa koputtamaan asiasta =)

Kun minä joskus muutan pois täältä, niin ainut mitä jään kaipaamaan on tämä minun OMA koivu ja ruusu.
Pikkuhiljaa olen alkanut miettimään mihinkä päin täältä muuttaisi. Turha tännekkään on jäädä kun lähimmät sukulaiset elää monen sadan kilometrin päässä. Täytyy vain löytää joku rauhallinen paikkakunta, jossa kumminkin olisi oma lääkäri paikkakunnalla ja muutenkin eläkemummelin hyvä oleilla. Tämmöisessä kaupungin vuokratalossa on oikeastaan kiva elää, sillä tänne mahtuu niin monenlaista persoonaa. Eräs naapuri varautui jo tulevaan ja tämmöinen ilmaantui hänen ovenpieleensä. Saimi on niin terhakka täti, että elää varmasti  vielä ainakin 20 vuotta, mutta kyllähän kivi kestää ja laitetaan aikanaan Saimin haudalle.
Ei tämä minua häiritse. Olkoon jos se hänet onnelliseksi tekee. Olen kyllä sanonut, että jos kaikille alkaa noita tulemaan, niin siinä vaiheessa minä kyllä häivyn talosta =)

Onneksi nuo pahimmat helteet ovat toistaiseksi takana ja nyt tuntuu niin ihanalta kesältä.  Eilen oli aivan mahdoton ukkosmyräkkä. Minulla iski tietenkin heti migreeni ja koira huusi ja ulvoi peloissaan. Kissatkin työntyivät kiinni särkevään päähäni, taisivat nekin hermoilla. Tänään enää parikymmentä astetta lämpöä ja ihanan ihanaa kesäsäätä. 

11 kommenttia:

 1. Juuri tuossa Lissulle Titityy blogissa paivittelin etta olisi kiva jos olisi oma piha. Mutta se taas tarkoitaisi hirvean pitkia tyomatkoja, murtovarasvaaroja yms.

  VastaaPoista
 2. Tuo perhoskukka taitaa olla IIris. Onpa tosiaa paaden laittanut, kaikkea ne ihmiset keksii ja rohkea on, kun ihan pihalle on tuonut.Istutukset antavat kyllä silmäniloa tylsän nurmikon sijaan. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Loistavaa kansalaistottelemattomuutta, järjettömyyksiä pitää vastustaa. Upea valkoinen iiris. Saimi on varautunut, kun itse tettää hautapaaden saa mieleisensä :)

  VastaaPoista
 4. Osaa se raparperissakin olla kaunis kukka.
  Ja tuo valkoinen, onko joku iirislaji ?
  Mutta se on todella kaunis, valkoisista kun tykkään :)

  VastaaPoista
 5. Minä en ole saanut mitään aikaiseksi raparperistä, kuulin että nivelrikkoisille se olisi vahingoksi .. Tiedä sitten onko totta? Mutta on ne kukinnot mahtavta, minä taiitelin kyllä omani pois..

  VastaaPoista
 6. Mulla kanssa rupesi raparperi kukkimaan (ihan liian aikaisin) niin taitoin sen nupun pois :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Raparperi on ihan mukavan näköinen kukkiessaan. Taitoin itse kaikki nuput pois, kun aattelin tehdä raparperi-kanelihilloa ja muutaman raparperipiirakan!
  Ihanat iirikset ja aivan ihana tuo sinun ihan OMA koivu-ruusu pariskunta!
  Mutta tuo Saimin paasi???????

  VastaaPoista
 8. Ihana Sude =D
  Oikeassa paikassa olit tottelematon.

  Sanotaan, että

  Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt.

  VastaaPoista
 9. Minun isäni ruukas sanoa, että mitä sitä haudalle kiveä, jättäisivät pään vain maanpinnalle näkösälle. Ei me lapset kuitenkaan niin hänen kohdalla tehty. Säädyllisesti hautaan saatettiin. Anoppini vasta eilen virkkoi, että meidän kunnan eläkeläisparatiisissa on vielä yksi huoneisto vapaana, joten tänne vaan, jos paaseja ilmestyy enemmänkin. Tk:ssakin on ollut vielä lääkäreitä. Olet muuten taitava puutarhuri, kun koivun juurella saat ruusun kukoistamaan.

  VastaaPoista
 10. ♥ kyllä sitä pikku hiljaa miettii tulevaa ja monelta kantilta, kun on oikeasti ymmärtänyt, että eipä tämä taival loputon ole. Sinulla on kaunis koivu ja ruusu. Minulla on oma kuusi. Eikös se ollut jotenkin niin, että ihmisen tärkein tehtävä on istuttaa puu :) ♥ ♥

  VastaaPoista