lauantai 29. lokakuuta 2011

Anis ja Iisoppi

Aikoinaan koulussa eläin- ja kasvioppi olivat laskennon lisäksi lempiaineitani. Olinpa aika hyväkin niissä. No, ne oli niitä aikoja. Nykyään hyvä kun erotan variksen varpusesta. Oletteko muuten huomanneet, kuinka varpuset on vähentyneet. Silloin lapsuudessa niitä oli kaikkialla ja paljon. Nykyään tosi harvoin näkee.

Sen verran kuitenkin on muistissa, että kun Prusiluska järjesti arvauskilpailun, niin ensimmäisenä tunnistin valkoisen maitohorsman. ( Piti kyllä netistä tarkistella ensin kuvia ). Palkinnoksi sain tämän Anis ja Iisoppi kirjan.
Mielenkiintoinen kirja, olen sitä jo kovasti selaillut. Esim. kukkapenkissäni kasvaa mehitähteä. Nytpä tiedän, että sitä voi käyttää palovammojen ja itikanpuremien hoitoon, sekä salaattiin m.m. Ihan uutta tietoa tuokin minulle. Kirjassa on paljon muutakin jännää tietoa kasvien käytöstä. Ensi kesään mennessä minusta tuleekin melkoinen poppamies, eikä meidän pihassa saa mikään kasvi kasvaa rauhassa :)

Kiitos Prusiluskalle, kirja tuli ihan oikeaan osoitteeseen. Ei jää kirjahyllyyn homehtumaan, vaan tulee luettua tarkkaan.  

4 kommenttia:

  1. Meillä on varpusia vaikka muillekin jakaa. Kävivät jo katsomassa onko lintulauta laitettu, vaan joutuvat vielä odottelemaan. Liki kaksimetrinen orapihlaja-aita on hyvä suoja pikkulinnuille ja valtaisa kuusi vieressä antaa suojaa.
    Monilla kasveilla on muutakin käyttöä, kuin olla silmänruokana.
    Mukavaa viikonloppua! Kohta sielläkin näkyy aurinko ;)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut palkinnosta! Minä olin noissa aineissa aivan surkea. Ensi keväänä täytyy kokeilla mehitähteä itikanpuremiin; minulla ne tuppaavat paisua suorastaan häiritseviksi.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on varpusia ihan mukavasti, mielenkiintoinen kirjapalkintosi!

    VastaaPoista
  4. Ei mikään turha kirja. Kauniskin kuin mikä.
    Keräsin nuoruudessa 80 kasvia ja olen siitä hyvin iloinen. Kasveja katselee aivan eri tavalla tuolla luonnossa.

    Varpusia on vähän, mutta eipä ole hevon kakkaroitakaan tiellä, kuten joskus ennen : )

    VastaaPoista