torstai 15. heinäkuuta 2010

Heinäkuun maisemia




Näin komeassa maisemassa minä pyöräilen päivittäin kylälle asioille. Rypsipellon kohdalla täytyy aina hiljentää vauhtia ja vetää syvään henkeä. Tuoksu on ihmeellinen ja virkistävä. Taustalla siintää Päijänne, jonka rannat valitettavasti on meidän kohdalla tällä hetkellä ihan sinilevälauttojen valtaamat.
Tosella puolella tietä on lasten päiväkodin kaunis puuaita ja valtavasti kukkivia "rikkakasveja". Onneksi puutarhamäärärahoja on supistettu ja nämä saavat tänä vuonna kasvaa valtoimenaan. Edellisinä kesinä ne on ajettu pois, mutta minusta ainakin ne on kauniimpia tuollalailla kukkivina.
-----
Tasan ei käy onnen lahjat säiden suhteen. Eilen näkyi satavan joka puolella taivaanrantaa. Meiltä kilometrin päässäkin oli vettä tullut rapiasti. Vaan meidän kohdalla pilvissä oli suuri aukko ja me emme saaneet tippaakaan:((( Koko päivä odotimme naapuruston kanssa sadetta, mutta ei. Nurmikko on pihalla palanut jo ihan karrelle ja sitä vettä kaipaisi jo koko luonto.
Minulta sanoi tuuletinkin sopimuksensa irti eilen ja uutta ei varmasti saa enää mistään. ei ainakaan kohtuuhintaista.
Minä olenkin joutunut vaihtamaan jo yön ja päivän paikkaa. Päivällä nukutaan, kun ei muutakaan jaksa ja hommat tehdään yöllä, kun VÄHÄN viilenee.
Toissa-iltana lähdin mattopyykillekin illalla 10 jälkeen. Uusi satamamme oli täynnä hienoja veneitä, valot paloivat pitkin rantaa ja turisteja oli runsaasti liikkeellä. Aivan kuin olisi ollut jossain etelän lomakohteessa. Minä loiskuttelin vettä autuaana itsenikin päälle ja voi sitä ihanuutta, kun pyöräilin puolen yön tietämissä märässä paidassa kotia kohti. Melkein tuntui viileältä.



Eilen tuli yllätyspostia Hollannista. Osallistuin arvontaan Crealientjen blogissa ja voitin tämmöisen mieluisan paketin, neulatyyny , nappeja ja lehmä kirjanmerkki. Pientä punaista sydäntä piti nuolaista, ennenkuin selvisi, että se on saippua :). Kiitos paljon Crealientje, kaikille on käyttöä ja olen hyvin iloinen paketista.



Käsitöitäkin on tullut tehtyä, lasten mansikka-pipo.....


...ja tietenkin taas kissa.

14 kommenttia:

  1. Hauska mansikkapipo ja todella suloinen kissa.
    Ihanan palkinnon olit myös saanut!

    VastaaPoista
  2. Keltainen pelto, olipa se sitten rypsià tai auringonkukkaa, on mannaa sielulle ja mielelle. Harmi tuo teisàn sinilevàtilanne. Meinas tuo ukkosrintama kiertàà tàmànkin puolen Keurusselkàà, mutta ei sentààn ihan kokonaan. Pari tuntia tihrusteli sillai kesàisesti. Pàivàt minàkin otan iisisti. Elàn aikaisin aamulla ja myòhààn illalla. Se on viisautta.

    VastaaPoista
  3. Voi sinua "ahkeraliisaa", miten sinä jaksat kesäkuumalla kutoa ja puuhastella.

    VastaaPoista
  4. Ei ole meilläkään tullut vettä niin tipan tippaa. Etelä-Päijänteellä ei sunnuntaina näkynyt yhtään sinilevää; harmi, että teillä sitä on.

    Tuo kissa on niin mahdottoman veikeä:)

    VastaaPoista
  5. Meillä tuli toissailtana vähän vettä ja tuliko eilenkin pieni kuuro,mutta ei se auttanut,maa on yhä rutikuiva. Sinä oot jaksanut taas söpön kissimirrin väkertää ja kauniinmansikkapiponkin. Kivat maisemat sulla on pyöräilla ja olen kanssasi samaa mieltä,luonnonkukkien pitäisi saada kukkia.

    VastaaPoista
  6. Kesällä matonpesu ulkosalla on niin mukavaa, kohta minäkin pääsen.
    Mansikkapipo on "herkullisen näköinen", sinulla noita ideoita piisaa.

    VastaaPoista
  7. Kylläpä sinulla onkin upeat maisemat polkea, ihanat!
    Mukavaa viikon loppua, sehän on taas edessä :)

    VastaaPoista
  8. Unohdin sanoa, että hauskoja käsitöitä olet taas tehnyt ja saanut mukavaa postiakin vielä :)

    VastaaPoista
  9. Tosi ihana mansikkapipo, vähän erilaisempi mitä yleensä näkee. :) Kissa on tietysti söpö myös!

    VastaaPoista
  10. Nätti tuo mansikkamyssy ja kissa on ihan omaa luokkaansa,mahtava. On se kiva lukea,että muutkin valvoo yöllä ja touhuaa, enkä minä ainoastaan. Oli niin ihana herätä aamulla, kun oli nukunut suhtkot hyvin ja ulkona oli vain 20 astetta lämmintä. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  11. Mansikan punainen myssy on pirteä ja kisu jälleen niin söpö!
    Luonnonkukkia aina rikkakasveiksi sanotaan mutta yllättävän kauniitahan ne on kun tarkemmin niitä tutkailee :)
    Ihania, helteisiä kesäpäiviä-koetetaan sinnitellä vaikka kuumuus välillä raskasta onkin :)

    VastaaPoista
  12. Saatiin aamuyöllä lopulta vettä ja lämpöä on kohtuullisesti! Mesiangervot tuolla aidan vieressä ovat kauniita ja mahtaako vieressä kasvaa siankärsämöä, joka antaa hyvän maun salaattiin ja on erinomainen yrttimauste tuoreena tai kuivattuna. Kaunis katsella.
    Suloinen kisuli!

    VastaaPoista
  13. Ei ole täälläkään satanut yhtään. Eilen illalla käytiin Salossa, menomatkalla satoi rankasti hetken, perillä oli suht hyvä ilma ja takaisin tullessa taas kaatosade...täällä ei satanut. Mikähän tätä konetta vaivaa, kun ei missään anna kommentoida nimellä? No nimettömänä siis Sesse

    VastaaPoista
  14. Höh. Joku meni pieleen eikä kommentti tullut perille ja tarinoin pitkät jutut. Sadetta odotellaan täälläkin.

    VastaaPoista